25 اردیبهشت, 1400

روانشناس وسواس فکری بهترین راهکار درمان وسواس

دنبال روانشناس وسواس فکری میگردی؟ وسواس زندگیتو مختل کرده و نمی دونی چکار کنی؟ ما تو این مقاله هم در مورد مشکلت صحبت می کنیم هم یه روانشناس وسواس خوب توی تهران بهت معرفی می کنیم. در اینجا به موضوعات زیر خواهیم پرداخت.

 

برای رزرو وقت مشاوره وسواس فکری به صفحه دکتر فرزانه محمدی مراجعه فرمایید

حتما تا حالا با افرادی روبرو شدین که مرتب دستاشو بشوره، همه ش استرس داشته باشه نکنه اینجا کثیفه، این غذا مسمومه و …

افرادی هستن که نظم و ترتیب وسایلشون، کارهاشون و … خیلی براشون مهمه و اگه بدرستی همه چیز سرجاش نباشه حالشون بد میشه و اضطراب می گیرن.میخوان برن بیرون همه ش نگرانن، مرتب چک می کنن ببینن کیف پولشون و برداشتن، کلید دارن، برقو خاموش کردن و …

اگر تو هم این نشونه ها رو داری و دنبال یه دکتر روانشناس خوب برای درمان وسواس فکری میگردی جای درستی هستی.همراهمون باش تا کامل راهنماییت کنیم.

 

۴تا از بهترین روانشناسان برای درمان وسواس فکری

براساس تحقیقاتی که انجام داده ایم ۳ تا از بهترین روانشناسان برای درمان وسواس فکری را معرفی می نماییم.چنانچه با این روانشناسان عزیز، وسواس شما درمان شد و از انها رضایت داشتید می توانید نظر خود را در کامنت درج کنید تا دیگران هم استفاده کنند.در صورت عدم رضایت باز هم می توانید نظر خودتان را در مورد این مشاوران در اختیار مخاطبین ما قرار دهید.

 

 

دکتر روانشناس خوب برای درمان وسواس

دکتر روانشناس خوب برای درمان وسواس فکری

دکتر فرزانه محمدی بعنوان یک دکتر روانشناس خوب برای درمان وسواس،اطلاعات و تجربیات خود را در مورد این ناهنجاری اینگونه بیان میکند:

مطالعات نشان می دهد عواملی مثل ژنتیک، عملکرد و ساختار مغز و محیط می تواند در بوجود آمدن اختلال وسواس اثر بگذارد.

بطور کلی افراد مبتلا به اختلال وسواس فکری عملی در زندگی خود با مشکلات متعددی روبرو می شوند.این بیماران نمی توانند افکار یا رفتارهایشان را کنترل کنند و بیش از حد یک کار را انجام می دهند.آنها حداقل روزی یک ساعت برای این رفتارها و تفکرات وقت می گذارند.هنگام انجام کارها لذت نمی برند اما با انجام آنها از شر اضطراب راحت می شوند و کوتاه مدت حالشان خوب می شود.

بهترین روانشناس وسواس فکری در غرب تهران

اگرچه درمانگران زیادی در غرب تهران وجود دارند که در زمینه های مختلف اختلالات کار می کنند اما پیدا کردن یک روانشناس وسواس فکری خوب در غرب تهران که بتواند ocd را بدرستی تشخیص دهد و آنرا بخوبی درمان کند، هنوز هم برای بسیاری از بیماران و خانواده ها یک چالش است.

برخی از افراد بخاطر ترس، خجالت و … علائم بیماری خود را پنهان می کنند و این باعث می شود بسیاری از افراد مبتلا به OCD تا سالها پس از شروع علائم از روانشناس وسواس کمک نگیرند.برخی از نتایج نشان می دهد که ممکن است از زمان شروع علائم OCD یک فرد، در حدود ۱۴-۱۷ سال بگذرد تا بیماری او تشخیص داده شده و درمان شود.این تاخیر بخاطر این است که سخت می توان بهترین روانشناس برای درمان وسواس فکری پیدا کرد تا در کوتاه ترین زمان و به بهترین وجه شخص را معالجه کند.

 

بهترین روانشناس برای وسواس فکری در غرب تهران

اما اگر آماده اید که مراحل درمان را طی کنید باید بدنبال بهترین دکتر برای درمان وسواس تهران باشید.ما نکاتی را در مورد پیدا کردن درمانگر خوب به شما می گوییم:

هنگام انتخاب روانشناس وسواس مناسب عوامل زیادی را باید در نظر گرفت. علاوه بر موارد کاربردی ، مانند اینکه هزینه درمان چقدر است، آیا دسترسی به کلینیک آنها برای شما اسان است و … شما همچنین باید مطمئن شوید که با درمانگرتان راحت هستید.به یاد داشته باشید که برخی از روانشناسان وسواس در درمان OCD بهتر از سایرین هستند.پس حتما از درمانگر در مورد نحوه و مدت درمان و … سوال کنید.شما حق دارید سوال بپرسید چراکه پای زندگی و سلامت روانی شما در میان است.

اگر درمانگر تمایل به ارائه  اطلاعات در مورد نخوه درمان شما ندارد یا از سوالات شما عصبانی می شود احتمالاً باید به جای دیگری مراجعه کنید.

رابطه شما با روانشناس وسواس مهم است ، مخصوصا به این خاطر که در فرایند درمان انها از شما می خواهند کارهایی انجام دهید که برایتان ناراحت کننده است.

 

 

روانشناس وسواس برای درمان OCD

اختلال وسواس فکری عملی چیست؟

اختلال وسواس فکری عملی یا OCD یک نوع اختلال شایع، مزمن و طولانی مدت است که در آن فرد درگیر افکار، رفتار، عقاید یا احساسات وسواس گونه ایی است که تمایل دارد آنرا مرتبا تکرار کند.

افراد مبتلا به OCD ممکن است علائم وسواس/اجبار یا هردو را باهم داشته باشند که این می تواند تمام جنبه های زندگی فرد مثل کار، مدرسه و روابط شخصی را به هم بریزد.
شاید همه افراد افکار یا رفتار ناراحت کننده و تکراری داشته باشند اما اینها نمی تواند زندگی شان را مختل کند اما در اشخاصی که وسواس فکری دارند این دست فکرها و اعمال مداوم و سفت و سخت هستند بطوریکه اگر فرد آن کار را انجام ندهد شدیدا پریشان و ناراحت می شود.

این مشکل از نوجوانی یا اوایل بزرگسالی در حدود ۱۹ سالگی شروع می شود.تشخیص این بیماری در فرد نیاز به وجود وسواس و اجبارهایی است که بیش از یک ساعت در روز زمان می برد و باعث پریشانی و اختلال درکار و عملکرد اجتماعی شخص می شود.

 

علائم رایج OCD از نظر روانشناس وسواس

وسواس چیست؟

وسواس افکار مکرر و مداوم است که باعث احساسات آزار دهنده مانند اضطراب و انزجار می شود. از دیدگاه مشاوره وسواس ، بسیاری از مبتلایان به اختلال وسواس فکری، افکار ، انگیزه ها یا تصاویر ذهنی ای دارند که غیر منطقی است و بیش از حد تکرار می شود. افراد فکر می کنند می توانند بزور وسواس شان را سرکوب کنند، نادیده بگیرند یا حواس خودشان را با کارهای دیگر پرت کنند.اما نمی توان با منطق و استدلال جلوی پریشانی ناشی از این افکار سرزده را گرفت. علائم رایج وسواس شامل موارد زیر است :

  • ترس از میکروب یا آلودگی
  • افکار یا تصاویر جنسی مزاحم
  • افکار حرام یا تابوهایی شامل جنس، دین
  • افکار پرخاشگرانه نسبت به خود و دیگران
  • ترس از دست دادن یا کنار گذاشتن یک چیز مهم
  • افکار سرزده که دائما تکرار می شود مثل صداها، تصاویر، کلمات یا اعداد
  • نگرانی شدید در مورد نظم، درستی و تقارن همه چیز

علائم وسواس فکری

اجبار چیست؟

اجبار رفتارهای تکراری یا اعمال ذهنی است که فرد مبتلا به OCD احساس می کند در پاسخ به یک فکر وسواسی باید آنرا انجام دهد که این رفتارها جلوی پریشانی فرد را گرفته یا آن را کاهش می دهد.این افراد با مشکلات زیر روبرو هستند:

  • تمیز کردن / شستن بیش از حد دست ، دوش گرفتن ، مسواک زدن یا دستشویی رفتن
  • نظافت مکرر اشیای خانه
  • مرتب و منظم چیدن وسایل با یک رو خاص و دقیق
  • بطور مكرر بررسي میکنند كه درب قفل شده است/ گاز خاموش است/کلید را برداشته است
  • دائماً به دنبال تأیید یا اطمینان هستند
  • شمارش کردن تا یک عدد مشخص

روش های درمانی وسواس فکری

روش های درمانی وسواس فکری

یک روانشناس وسواس فکری از روان درمانی ، دارو یا ترکیب هردو برای معالجه بیمار استفاده می کند.بیشتر بیماران وسواسی به درمان پاسخ می دهند اما برخی همچنان یکسری علائم را تجربه می کنند. چراکه برخی از این افراد اختلالات روانی دیگری مانند اضطراب، افسردگی، بدشکلی بدن(شخص به اشتباه فکر می کند قسمتی از بدنش غیر طبیعی است) و … دارند که تمام اینها باید در پلن درمانی در نظر گرفته شود.

مهارکننده های بازجذب سروتونین دسته ای از داروها هستند که برای کمک به کاهش علائم بیماران وسواس فکری استفاده می شوند.البته بیماران نباید سرخود از این داروها استفاده کنند یا آنرا قطع کنند.

روان درمانی یک درمان موثر برای بزرگسالان و کودکان مبتلا به OCD است. تحقیقات نشان می دهد که انواع خاصی از روان درمانی ، از جمله رفتار درمانی شناختی (CBT) ، در معرض گذاری و پیشگیری از پاسخ (EX / RP) مثلا لمس اشیای کثیف توسط بیمار و سایر درمان های مرتبط می تواند برای بسیاری از افراد، حتی کسانی که به داروهای SRI پاسخ خوبی نداده اند موثر باشد.

بهترین دکتر برای درمان وسواس در تهران

درمان وسواس نظم و ترتیب

برای درمان وسواس نظم و ترتیب ابتدا انواع آنرا بیان می کنیم:

  • قرار دادن چیزها به ترتیب و منظم
  • جابجایی اشیا به تعداد دفعات معین
  • قرار دادن اشیا در مکان ها و موقعیت های خاص
  • نظم دهی ذهنی

افراد مبتلا به OCD همیشه با نظم و دقت بیش از حد درگیر هستند.آنها به انجام رفتارهای اجباری گرایش زیادی دارند مثل مرتب کردن مکرر، سازماندهی، قرار دادن اشیا بصورت ردیفی و جابجا کردن انها تا زمانیکه در یک خط باشند و …

به این افراد بخاطر خصوصیاتی که دارند کمال گرا هم می گویند.شاید نظم داشتن چیز خوبی باشد اما زمانیکه همین ویژگی از حالت نرمال در بیاید تبدیل به مشکل می شود.اشخاصی که مبتلا به وسواس در نظم و ترتیب هستند نمی توانند این عادت هایشان را ترک کنند و همین زندگی شان را دچار اختلال کرده و به انها آسیب میزند.

هنگامی که اشیاء بدرستی چیده نشوند OCD ها با احساس ناراحتی و نقص مواجه می شوند. برای مثال، اگر کتاب‌ها و کاغذهای روی میز این شخص به‌طور متقارن در یک راستا و با فاصله‌ای مشخص از یکدیگر قرار نگرفته باشند، فرد بسیار مضطرب میشود. برای آنها هرچیزی نیاز به چیدمان یا حتی کد رنگی دارد تا بتوانند به احساس آرامش برسند.

بهترین دکتر برای درمان وسواس در تهران که می توانیم به شما معرفی کنیم دکتر فرزانه محمدی هستند که در دوران بیماری همه گیر کوئید۱۹ هم نکات ارزشمندی را در مصاحبه ای که با تلویزیون داشتند بیان کردند.

اختلال وسواس و اضطراب

آیا OCD می تواند دلیل استرس و اضطراب شما باشد؟

هر فردی در مقطعی از زندگی خود دچار اضطراب یا نگرانی می شود. افرادی که مبتلا به اختلال وسواس فکری-اجباری هستند با اضطراب ناشی از افکار مزاحم که آنها را به انجام کارهای اجباری و/یا اجتناب وادار می کند سروکله می زنند. آنها اغلب احساس می کنند که باید این کارها را انجام دهند وگرنه اتفاق بدی رخ می دهد که منجر به احساس شدید اضطراب می گردد. اما آیا این بدان معناست که OCD نوعی اختلال اضطرابی است؟

افکار ناراحت کننده بخش بزرگی از اختلال اضطراب فراگیر و OCD هستند، اما تفاوت اصلی این است که OCD با افکار وسواسی و اعمال اجباری ناشی از آن مشخص می شود. در حالیکه فردی که دارای اضطراب عمومی‌تر است، یکسری نگرانی هایی را بدون انجام اقدامات اجباری تجربه می کند.

ممکن است یک فرد هم اضطراب و هم اختلال وسواس فکری اجباری را تجربه کند اما کسی که OCD دارد لزوما مبتلا به اضطراب نیست.

در سال ۲۰۱۳، انجمن روانپزشکی آمریکا OCD را به عنوان یک اختلال بصورت جداگانه در نظر گرفت. به این خاطر که برای هر یک از این اختلالات (اضطراب و OCD) تفاوت های زیادی در شیمی و عملکرد مغز مشاهده شده است.

بهترین روانشناس برای درمان وسواس فکری

بهترین روانشناس برای درمان وسواس فکری و چک کردن

وسواس فکری چک کردن یک شکل رایج اختلال وسواس فکری-اجباری (OCD) است که فرد را تحریک می کند مدام چیزی یا کسی را چک کند.

نمونه های مختلفی از وسواس فکری چک کردن وجود دارد.مثلا زنی که می خواهد بموقع سر کار حاضر باشد اما با افکار مزاحمی چون “گاز و خاموش کردم”،”پنجره ها رو بستم”،”اگر سماور خاموش نباشه”، “اگر آتش سوزی بشه چه اتفاقی میفته”و… بمباران می شود و همین مسائل باعث می شود که او دیر به سرکار برود.

حتی هستند کسانیکه دائم گوشی و وسایل همسرشان را چک می کنند تا مبادا آنها خیانت کرده باشند.این افراد ممکن است زمینه های شخصیتی پارانوئید هم داشته باشند.

بعضی وقت ها فرد پس از ارسال پیام به یک شخص مرتب بررسی می کند که پیام ارسال شده، آیا جمله درستی نوشته شده یا نه، فرد مقابل پاسخ داده یا خیر و …

از این نمونه ها زیاد است و در مورد موضوعات مختلفی اتفاق میفتد.پس اگر این موارد را در خودتان دیدید باید به بهترین روانشناس برای درمان وسواس فکری مراجعه کنید و پروسه درمان خود را آغاز کنید.شاید بپرسید بهترین دکتر برای درمان وسواس در تهران کیست؟ با یک جستجوی ساده در نت می توانید یک متخصص خوب در کلینیک روان آگاه در تهران پیدا کنید.

 

وسواس تمیز کردن خانه

احتمالا خیلی ها را دیده اید که وسواس تمیز کردن دارند.معمولا برخی از ما مادر یا پدری وسواسی داشته ایم که همیشه دستمال به دست در خانه می چرخند تا همه جا را تمیز کنند.اگرچه نظافت و تمیزی خوب است اما اگر چندبار در روز تکرار شود می تواند نشانه وسواس باشد.

افرادی که از نظافت اجباری رنج می برند احساس می کنند که همه چیز الوده است و اگر چند بار تمیز نشود ممکن است همه را مریض کند.و از انجاییکه از مریضی بشدت ترس و واهمه دارند آنقدر همه چیز را تمیز می کنند که جلوی بروز هر نوع پیامد منفی را بگیرند.

متاسفانه نه تنها تمیز کردن زیاد هیچ فایده ای ندارد و جلوی ایجاد بیماری را نمی گیرد بلکه باعث می شود وسواس فکری اجباری فرد بدتر شود.بنابراین اگر دائم مشغول شست وشو و نظافت منزل هستید طوریکه اگر چندبار همه جا را تمیز نکنید راضی نمی شوید حتما از یک روانشناس متخصص درمان وسواس کمک بگیرید.

 

روانشناس تلفنی

پاسخ دادن

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *