1 دی, 1400

انتخاب رشته دکتری دانشگاه آزاد و دولتی 1401

انتخاب رشته دکتری دانشگاه آزاد و دولتی هم مثل تمام فرایندهای انتخاب رشته از اهمیت و حساسیت بالایی برخوردار است.به همین دلیل خیلی از دانشجویان با وجود تجربه در فرایندهای انتخاب رشته به مشاوره انتخاب رشته دکتری نیاز دارند.

انتخاب رشته دکتری

فرایند انتخاب رشته دکترا چگونه است؟

نحوه انتخاب رشته دکتری دانشگاه آزاد

انتخاب رشته دکتری سراسری

مشاوره انتخاب رشته دکتری

زمان اعلام نتایج دکتری

تکمیل ظرفیت آزمون دکتری

در مشاوره دکتری چه مواردی بررسی می شود؟

مشاوره انتخاب رشته دکتری ۱۴۰۱

دکتری خارج از کشور

در چه مواقعی به مشاور انتخاب رشته نیاز داریم

ما در این مقاله اطلاعات بسیار مفیدی را در خصوص فرآیند انتخاب رشته دکتری دانشگاه سراسری و آزاد ارائه کرده و نکات کلیدی و ارشمندی را در اختیارتان قرار می دهیم.

 

انتخاب رشته دکتری

انتخاب رشته دکتری

انتخاب رشته دکتری در سرنوشت افراد بسیار تاثیرگذار است به طوری که اگر داوطلبان آگاهی کافی و دقت لازم را در انجام این فرایند نداشته باشند، ممکن است وارد مسیر اشتباهی شوند.

هر داوطلبی که در کنکور دکتری شرکت می کند بعد از کسب رتبه قبولی برای تعیین دانشگاه مناسب تحصیلش فرایند انتخاب رشته را انجام می دهد.

توجه داشته باشید فقط آن دسته از افرادی که در آزمون دکتری شرکت کرده و برای آن ها کارنامه صادر شده است، اجازه انتخاب رشته دکتری را دارند.

با توجه به اهمیت انتخاب رشته‌ دکتری و تأثیر ۵۰ درصدی آزمون کتبی، لازم است داوطلبان در انتخاب هایشان به علایق و شرایط زندگی خود، دانشگاه و رشته‌ مورد نظرشان توجه کنند.
داوطلبان باید توجه داشته باشند که تنها مجاز به انتخاب رشته در حوزه رشته امتحانی خود در آزمون دکتری هستند.

انتخاب رشته دکترا

فرایند کلی انتخاب رشته دکترا

کنکور دکتری سراسری و آزاد به صورت یکپارچه برگزار می شود ولی فرایند انتخاب رشته دکترا برای هر کدام به صورت مجزا و مستقل انجام می شود. فرایند انتخاب رشته با انتشار کارنامه اولیه داوطلبان آغاز می شود به همین منظور داوطلبان ابتدا باید به چند نکته توجه کنند:

۱- پس از انتشار کارنامه نتایج آزمون دکتری داوطلب میتواند از مجاز یا غیرمجاز بودن خود در هر یک از دوره¬های روزانه، شبانه (نوبت دوم)، غیرانتفاعی، پیام نور، پردیس خودگردان و آزاد اطلاع پیدا کند. همچنین رتبه و تراز داوطلب معلوم خواهد شد.

۲- پس از مشخص شدن وضعیت مجاز و غیرمجاز بودن داوطلب در هر دوره، این امکان فراهم شده است تا داوطلبان بر اساس دفترچه انتخاب رشته که برای هر کدام از دانشگاه¬های سراسری و آزاد به صورت جداگانه منتشر می شود، با در نظر گرفتن علایق و شرایط خودشان نسبت به انتخاب رشته اقدام کنند.

۳- پس از تکمیل فرم انتخاب رشته، برای هر داوطلب کد پیگیری ارسال می شود که داوطلب باید آن را تا زمان اعلام نتایج نزد خود نگه دارد.

۴- پس از اعلام نتایج انتخاب رشته که با توجه به لیست انتخاب رشتهها و تراز آزمون هر داوطلب (از حد نصاب قبولی بالاتر باشد) انجام گرفته شده است، داوطلبان واجد شرایط دعوت به مصاحبه میشوند. داوطلبانی که به مصاحبه دعوت شده¬اند باید طبق جدول زمانبندی دانشگاه پذیرفته شده در روز مصاحبه حضور به عمل رسانند. در صورت پذیرفته شدن داوطلب نتیجه نهایی توسط دانشگاه به داوطلب اطلاع داده می شود.

یکی از راه های موفقیت در هر مقطعی استفاده از تکنیک های nlp می باشد، برای آشنایی بیشتر به مقاله تمرینات nlp مراجعه نمایید.

انتخاب رشته دکتری دانشگاه آزاد

انتخاب رشته دکتری دانشگاه آزاد

با وجود اینکه دفترچه راهنمای ثبت نام دکتری سراسری و آزاد و همچنین خود آزمون در یک زمان برگزار می شود، فرایند انتخاب رشته دکتری دانشگاه آزاد به صورت مجزا از دانشگاه سراسری انجام می گیرد و با یکدیگر تفاوت دارد. داوطلبانی که بر اساس کارنامه نتایج دکتری خود مجاز به انتخاب رشته دکتری دانشگاه آزاد شده اند، لازم است پس از مطالعه دفترچه انتخاب رشته که از سوی مرکز سنجش و پذیرش دانشگاه آزاد اسلامی منتشر می شود، نسبت به انتخاب حداکثر ۸۰ کدرشته محل اقدام کنند.

به منظور انتخاب رشته دانشگاه آزاد داوطلبان باید به سایت Azmoon.org مراجعه کرده و با وارد کردن کد دسترسی انتخاب رشته دانشگاه آزاد (در پایین کارنامه نتایج اولیه درج شده است) و کد ملی خود وارد صفحه انتخاب رشته شده و پس از خرید کارت اعتباری و دریافت شناسه و رمز پرداخت نسبت به وارد کردن رشته محل هایی که از قبل انتخاب و چیدمان کرده اند اقدام کنند و پس از پایان فرایند کد پیگیری اعلام شده از سوی سازمان را تا زمان اعلام نتایج انتخاب رشته نزد خود نگاه دارند.

فرایند شرکت در مصاحبه دکتری آزاد نیز مستقل است و داوطلبانی که به مصاحبه دعوت می‌شوند لازم است مطابق با زمانبندی اعلام شده در جلسه حاضر شوند.

 

انتخاب رشته سراسری دکتری

پس از برگزاری آزمون و انتشار کارنامه، داوطلبانی که مجاز به انتخاب رشته آزمون دکتری سراسری هستند، پس از مطالعه دقیق دفترچه می‌توانند نسبت به انتخاب ۵۰ رشته‌محل در فرم انتخاب رشته دکتری اقدام کنند.

داوطلبانی که متقاضی انتخاب رشته دانشگاه های سراسری هستند باید به سایت انتخاب رشته آزمون دکتری به نشانی sanjesh.org مراجعه کرده و با وارد کردن اطلاعات ثبت نامی نظیر شماره پرونده و کدپیگیری ثبت نام وارد صفحه انتخاب رشته شوند و کد رشته محل¬های انتخابی خود را وارد سامانه نمایند.

داوطلبان برای انجام فرایند انتخاب رشته نیازی به پرداخت هزینه ندارند و فقط با طی مراحل گفته شده می توانند نسبت به انتخاب رشته خود اقدام کنند. پس از اعلام نتایج داوطلبانی که دعوت به مصاحبه شده اند باید مطابق با جدول زمان¬بندی مصاحبه دکتری سراسری در جلسه مصاحبه حاضر شوند.

مشاوره انتخاب رشته دکتری

مشاوره انتخاب رشته دکتری با افراد متخصص

با توجه به اینکه داوطلبان در زمینه انتخاب رشته از تجربه کمی برخوردار هستند لازم است به منظور کسب موفقیت و قبولی در دانشگاه مورد نظرشان برای مشاوره انتخاب رشته دکتری با مشاوران و افرادی که در این زمینه از آگاهی و تجربه کافی برخوردارند، اقدام کنند تا بتوانند با کمال دقت و آگاهی مراحل انتخاب رشته را پشت سر بگذارند.

 

زمان اعلام نتایج انتخاب رشته دکتری

بعد از اعلام نتایج نهایی آزمون دکتری سراسری و انتشار نتایج انتخاب رشته بر روی سایت، داوطلبان در صورتی که پذیرفته شده باشند خود را برای مراحل بعدی آماده میکنند و اگر دعوت به مصاحبه شده اند می توانند در یکی از روزهایی که دانشگاه تعیین می کند مراجعه کرده و در مصاحبه شرکت نمایند.

پس از شرکت در مصاحبه، بررسی های لازم توسط داوران انجام گرفته و نتایج اعلام می شود. برخلاف دانشگاه های آزاد، دانشگاه های سراسری شخصاً با داوطلب تماس حاصل نموده و نتایج مصاحبه را اعلام می نمایند.

اما داوطلبانی که پذیرفته نشده اند می توانند شانس خود را در مرحله تکمیل ظرفیت دکتری سراسری امتحان کنند. داوطلبان باید توجه داشته باشند در صورت دعوت نشدن به مصاحبه نیز امکان شرکت در تکمیل ظرفیت وجود دارد.

 

زمان و نحوه ثبت نام تکمیل ظرفیت دکتری

تکمیل ظرفیت دکتری سراسری در ابتدای مهرماه انجام می شود. داوطلبانی که در آزمون دکتری سراسری شرکت کرده اند باید وارد سایت سنجش شده و با ثبت اطلاعات خود و با توجه به گروه آزمایشی که در آن آزمون داده اند از رشته محل هایی که برای آن ها اعلام شده است آگاه شوند.

داوطلبان می توانند در صورت عدم رضایت از لیست رشته محل های اعلام شده در تکمیل ظرفیت آزمون دکتری در گروه آزمایشی شان ، به صورت رایگان در ثبت نام تکمیل ظرفیت دکتری سراسری شرکت نمایند.

هر داوطلب در این مرحله امکان ۳۰ انتخاب از بین رشته محل های معرفی شده را خواهد داشت. همچنین توجه داشته باشید که افرادی که در اعلام نتایج انتخاب رشته دکتری در شهریور ماه نامشان در لیست قبولی ها درج شده باشد امکان انتخاب رشته تکمیل ظرفیت دکتری سراسری را نخواهند داشت.

مشاوره انتخاب رشته دکترا

در مشاوره انتخاب رشته دکترا چه مواردی بررسی می شود؟

تجزیه و تحلیل کارنامه

داوطلبان مقطع دکتری برای اینکه بتوانند انتخابی درست و آگاهانه داشته باشند، ابتدا باید با کمک مشاور جزئیات کارنامه‌ی خود را مطالعه کرده و مورد بررسی قرار دهند.

در کارنامه هر داوطلب وضعیت علمی داوطلب مانند درصد دروس، رتبه در سهمیه آزاد، تراز و… بررسی شده است. همچنین در این کارنامه جدولی قرار دارد که وضعیت مجاز بودن یا نبودن داوطلبان در دوره­های روزانه­، شبانه (نوبت دوم)، غیرانتفاعی، پیام نور، پردیس خودگردان و دانشگاه آزاد مشخص شده است.

تجزیه و تحلیل دفترچه انتخاب رشته

در این دفترچه تمامی شرایط و ضوابط برای قبولی در هرکدام از رشته‌ها و دانشگاه‌ها موجود است که افراد می‌توانند با مطالعه‌ی کامل این دفترچه، اطلاعات کافی پیرامون رشته و دانشگاه محل تحصیل خود به دست آورند. داوطلب باید به ظرفیت رشته محل های ارائه شده در دفترچه انتخاب رشته دکتری توجه داشته باشد و با توجه به آن کد رشته را وارد نماید.

مشاور با بررسی وضعیت علمی داوطلب و مقایسه رتبه اش با رتبه و تراز قبولی داوطلبان سالیان گذشته می­تواند تا حدودی از میزان شانس قبولی و دعوت به مصاحبه او مطلع شود و داوطلب را به سمت انتخاب رشته­ای اصولی و آگاهانه سوق دهد.

ترتیب­بندی اولویت­ها

مشاوردکتری به داوطلب کمک می کند تا انتخاب هایش را بر حسب علاقه و اولویت چیدمان کند زیرا در هنگام گزینش ابتدا بالاترین اولویت آن­ها بررسی می‌شود. اگر رتبه و تراز داوطلب نسبت به دیگر داوطلبان به گونه‌ای باشد که امکان قبولی در آن دانشگاه را داشته باشد، داوطلب را به ‌عنوان پذیرفته‌شده در نخستین کد محل معرفی می‌کنند. اگر داوطلب نمره‌ی لازم، برای این کد محل را کسب نکرده باشد سیستم گزینش به سراغ کد محل بعدی انتخابی داوطلب می‌روند. این فرایند به همین ترتیب تا آخرین انتخاب انجام می­شود و گاهی ممکن است سیستم گزینش هیچکدام از انتخاب­ها را برای داوطلب تایید نکند.

مشاوره انتخاب رشته دکتری 1401

مشاوره انتخاب رشته دکتری ۱۴۰۱

مشاوره انتخاب رشته دکتری ۱۴۰۱ برای آندسته از پذیرفته شدگانی که از فرآیند انتخاب رشته بواسطه تجربه در سایر مقاطع تحصیلی اطلاع دارند اما مردد هستند که برای انتخاب نهایی کدام گزینه ها بهتر است.از انجاییکه ظرفیت پذیرش دانشگاه ها در مقطع دکتری کم است و از طرفی هم هر داوطلب بایستی حداکثر ۵۰ کد رشته محل را انتخاب کند به همین خاطر مشاوره انتخاب رشته دکتری با افراد متخصصی چون دکتر حمید آزادی کار شما را بسیار آسان می کند.

برای جلوگیری از اشتباه کردن ابتدا انتخاب های خود را بصورت پیشنویس یادداشت کنید تا درصد خطای شما کمتر شود.

معمولا مشاور به فرد کمک می کند تا همه ی جنبه های انتخابش را بررسی کرده و از روی احساسات و بدون فکر انتخاب رشته نکند.چون بسیار مشاهده کرده ایم که پذیرفته شدگان بخاطر استرس و فشار و ترس از دعوت نشدن برای مصاحبه در انتخاب هایشان دقت نمی کنند و فرصت تحصیل را در این مقطع از دست می دهند.بنابراین با صرف یک هزینه اندک و همیشگی یک انتخاب صحیح و به جا داشته باشید و از مزایای مشاوره غافل نشوید.

دکتری خارج از کشور

دکتری خارج از کشور

با توجه به اینکه قبول شدن در مقطع دکتری کمی دشوار است خیلی از افراد یا ترجیح می دهند بعد از ارشد دیگر ادامه تحصیل ندهند یا اینکه برای مقطع دکترا به خارج از کشور مهاجرت کنند.

اگر شرایط مهاجرت مثل مدرک زبان، پول کافی و … را داشته باشید تحصیل در مقطع دکتری در خارج از کشور گزینه بسیار خوبی است.البته برخی از دانشگاه ها هم هستند که با مبالغ پایینی شما را می پذیرند و بدون شک بد نیست که به این آپشن ها هم فکر کنیم.

در خصوص اینکه کدام کشورها برای مهاجرت خوب هستند به رشته تحصیلی شما بستگی دارد.مثلا برای رشته روانشناسی کشورهایی مثل امریکا، اتریش، انگلستان، فرانسه، دانمارک، هلند، استرالیا، کانادا خیلی خوب هستند.دانشگاه های معتبری مثل هاروارد، استنفورد، آکسفورد، کالیفرنیا، میشیگان و … برای تحصیل در رشته روانشناسی عالی می باشند.

اکثر دانشگاه ها یک مصاحبه ورودی برای پذیرش دانشجویان دارند و کسانیکه برای این دانشگاه ها اقدام می کنند بایستی حداقل آیلتس ۷ داشته باشند.

 

در چه مواقعی به مشاور انتخاب رشته نیاز داریم

در چه مواقعی به مشاور انتخاب رشته نیاز داریم

یک سوال اساسی این است که در چه مواقعی به مشاور انتخاب رشته نیاز داریم؟ حقیقتا خیلی از افرادی که در مقطع دکتری کنکور می دهند معتقدند همانطور که از مقاطع کارشناسی و کارشناسی عبور کرده اند می توانند برای دکتری هم بدون مشاور انتخاب رشته هرجایی که بخواهند پذیرفته شوند.

واقعیت این است که در حال حاضر همه ی دانش اموزان از مقاطع پایین مثل کاردانی، کارشناسی، ارشد تحت نظارت مشاوران تحصیلی هستند و اکثریت آنها برای انتخاب رشته کنکور از یک مشاور زبردست کمک می گیرند تا بتوانند بهترین رشته را در بهترین دانشگاه قبول شوند به همین خاطر خیلی با روند انتخاب رشته آشنایی ندارند.از این جهت بهتر است که برای دکتری هم از راهنمایی های یک مشاور بهره مند شوند تا بتوانند در مراحل اولیه و مصاحبه نهایی موفق شوند.

چنانچه خودتان کاملا به فرایند انتخاب رشته، ازمون ها، مصاحبه و …مسلط هستید خب احتمال زیاد می توانید خودتان کارهای دکتری را هم پیش ببرید در غیر اینصورت بد نیست با برترین مشاوران کنکور دکتری یک جلسه داشته باشید تا بتوانید نتیجه قابل قبولی کسب کنید.

البته بعضی وقت ها هم هست که فقط در یکی از مراحل به کمک نیاز دارد.مثلا برای مصاحبه نمی دانند چه سوال هایی از او می پرسند یا چطور باید جلسه را مدیریت کند.در چینین مواقعی می توانید فقط مشاوره مربوط به مصاحیه را دریافت کنید.

مشاوره تحصیلی

پاسخ دادن

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *