12 فروردین, 1400

روش nlp در روانشناسی ( ان ال پی )

کیه که دوست نداشته باشه پیشرفت کنه و موفق بشه؟همه ی آدما ذاتا دنبال بهترین هان و دوست دارن پله های ترقی رو طی کنن و برسن به اونجایی که همیشه دلشون میخواسته.
تا حالا نشده وقتی یه نفر و میبینین که خیلی تو زندگیش به موفقیت های بزرگی رسیده با خودتون بگین کاش منم مثل اون بودم؟ ممکنه گهگاه یه نیمچه حسودی هم کرده باشین.شایدم به زمین و زمان غر زدین که چرا اونا موفقن و من نیستم و ….

بنظرتون رمز پیروزی این افراد چیه؟ چکار کردن که تونستن توی کاراشون موفق باشن و به جاهای خوب برسن؟
حتما اسم ان ال پی خیلی به گوشتون خورده اما هنوز درست نمی دونین که چیه؟شایدم اصلا تا حالا نشنیده باشین.ما تو این مقاله شما رو با ان ال پی و روش nlp در روانشناسی آشنا می کنیم.

یک پیشنهاد : اگر به دنبال یه روانشناس هستید تا با روش NLP بتونه بهتون کمک کنه حتما به صفحه مشاور رایگان تلفنی کسب کار روان آگاه مراجعه نمایید و روانشناس مورد نظرتون رو انتخاب کنید.

ان ال پی به چه معنا است؟

ان ال پی، یک رویکرد روانشناختی است که استراتژی های افراد موفق را بررسی کرده و از آنها برای رسیدن به اهداف شخصی استفاده می کند .که شامل افکار، زبان و الگوهای رفتاری ای است که این اشخاص بر اثر تجربه برای رسیدن به یکسری نتایج خاص از آن استفاده می کنند.

طرفداران NLP باورشان این است که همه ی کارهای انسان ها مثبت است.بنابراین اگر در یکی از برنامه هاشون شکست بخورند یا با یک اتفاق غیر منتظره روبرو بشوند، بر این عقیده هستند که این نه یک تجربه خوب هست نه بد و فقط باعث شده تا اطلاعات مفیدی را بدست بیاورند.

ان ال پی چیست؟

تاریخچه ان ال پی

NLP در سال ۱۹۷۰ در دانشگاه کالیفرنیا در سانتا کروز ایجاد شد که بنیان گذاران اصلی آن جان گریندر(زبانشناس) و ریچارد بندلر (ریاضیدان و دانشمند اطلاعات) بودند.افراد دیگری هم در این زمینه همکاری های خوبی داشتند.

در اواخر آن سال ایندونفر شروع به بازاریابی برای NLP کردند تا با استفاده از آن به مردم یاد بدهند که دیگران چطور موفق شده اند.امروزه در زمینه های مختلفی از جمله مشاوره، علم پزشکی، حقوق، تجارت، هنرهای نمایشی، ورزش، ارتش و آموزش از nlp استفاده می کنند.

NLP چطوری کار می کند؟

الگوسازی، حرکت و ارتباطات موثر از عناصر کلیدی ان ال پی هستند.nlp معتقد است که اگر فردی بتواند بفهمد که دیگران چطور یک کار را انجام می دهند، با کپی کردن این فرایند او هم می تواند آن کار را بدرستی انجام دهد.
طرفداران NLP به همه پیشنهاد می کنند که یک نقشه شخصی از هستی داشته باشند.آنهایی که NLP تمرین می کنند برای اینکه در مورد یک موضوعی به جمع بندی برسند دیدگاه های خودشان و دیگران را بدقت تجزیه تحلیل می کنند.کارآموز NLP با درک این دیدگاه ها به اطلاعات خوبی دست پیدا می کند.

دنبال کنندگان این مکتب فکری بر این باورند که حواس پنچگانه برای پردازش اطلاعاتی که در دست داریم بسیار حیاتی است و اینکه بدن و ذهن روی همدیگر اثر می گذارند.NLP یک رویکرد تجربی است پس اگر کسی بخواهد یک عملی را درک کند باید همان کار را انجام دهد تا با تجربه کردن آنرا یاد بگیرد.

فعالان ان ال پی می گویند که مراحل طبیعی برای یادگیری، ارتباطات و تغییر وجود دارد.۶ سطح منطقی برای تغییر عبارتند از:

  • هدف و معنویت:
    این بالاترین سطح تغییر است که به چیزی ورای نفس اشاره می کند مثل دین، اصول اخلاق و …
  • هویت:
    هویت یک شخص است که کیستی خودش را درک می کند و این شامل مسئولیت ها و نقش هایی است که فرد در زندگی بازی می کند.
  • باورها و ارزش ها:
    اینها سیستم اعتقادی شخصی شما و مسائلی هستند که برایتان مهم است.
  • توانایی ها و مهارت ها:
    اینها، تمام توانایی ها و کارهایی است که می توانید انجام دهید.
  • رفتارها:
    رفتارها اعمال خاصی هستند که از شما سر می زند.
  • محیط:
    محیط شما، زمینه یا موقعیت شماست که از هر شخصی که در اطراف شما هست، تشکیل شده است.این کمترین سطح تغییر می باشد.
    ایجاد تغییر در سطح پایین می تواند باعث بوجود آمدن تغییر در سطح بالاتر بشود.اگرچه که براساس تئوری ان ال پی، تغییر در سطح بالا نیز منجر به تغییر در سطوح پایین می شود.

روش nlp در روانشناسی L,TRDJ

ان ال پی چطور فرد را درمان می کند؟

طرفداران NLP معتقدند که درک آدمها از جهان تحریف شده، محدود و منحصر به فرد است.یک در مانگر ان ال پی باید بداند که چطور یک شخص تحت درمان، نقشه خودش را درک کرده و این درک چه تاثیری روی افکار و رفتار فرد می گذارد.
نقشه یک فرد از جهان بر اساس داده هایی که از حواسش دریافت کرده، شکل می گیرد.این اطلاعات می تواند شنیداری، دیداری، بویایی، چشایی یا حرکتی باشد.فعالان nlp می گویند که این اطلاعات از نظر درجه اعتبار و کیفیت در هر شخصی متفاوت است.و هرفردی تجربیات خودش را با استفاده از سیستم نمایشی اولیه پردازش می کند.

برای اینکه یک درمانگر NLP بتواند با فرد تحت درمان بخوبی کار کند، باید سعی کند این سیستم نمایشی اولیه شخص را با نقشه شخصی او تطبیق بدهد.متخصصان NLP به این نتیجه رسیده اند که دسترسی به این سیستم نمایشی از طریق نشانه هایی مثل حرکات چشم فرد امکان پذیر است.

درمانگران NLP برای درک الگوهای فکری و رفتاری، حالت های احساسی و آرزوهای افراد با آنها کار می کنند.آنها با بررسی نقشه فرد، به او کمک میکنند تا مهارت های خود را برای رسیدن به نتیجه پیدا کرده و تقویت کنند.تراپیست ها استراتژی های جدیدی به شخص می دهند تا آنرا جایگزین قبلی ها کند.

بررسی روش nlp در روانشناسی

از موقعی که روش nlp در روانشناسی وارد شد از آن برای درمان بسیاری از بیماری های روانشناختی استفاده می شود.که برخی از آنها در زیر آمده است:

  • اضطراب ، ترس و هراس
  • مسائل ارتباطی
  • استرس پس از سانحه
  • افسردگی
  • بیش فعالی کمبود توجه
  • اعتیاد
  • جنون جوانی
  • وسواس و اجبار
  • شخصیت مرزی

 

تمرینات nlp

تمرینات nlp

باورها زمینه ساز بسیاری از مشکلات انسان هستند.روانشناسی nlp  می گوید که برای حل هر نوع مساله ای اول باید باورهای مخرب در خصوص آن موضوع را شناسایی کنید.تمرینات nlp ای که در ادامه می آوریم کمک می کند تا هنگام مواجهه با هر موضوعی ابتدا باور مناسب با آن مورد را بسازید.با از بین بردن باورهای محدود کننده و ایجاد اعتقادات مثبت حل و فصل بسیاری از مشکلات، آسان می شود.

برای مثال این باور که همه ی افراد می توانند مهارت های جدید را براحتی و بدون زحمت یاد بگیرند یک باور مفید و درست است.داشتن این باور، یادگیری را آسانتر می کند.بیایید با هم این تمرین را برای ایجاد باور جدید انجام دهیم:

مرحله یک:

به چیزی که واقعا باورش دارید فکر کنید.نیاز نیست چیز عجیب غریبی را انتخاب کنید مثلا همینکه براحتی نفس می کشیم.

مسلما هنگام تفکر در مورد آن باور چیزهای مرتبط با باورتان را تجسم می کنید.

توجه کنید که تصویری که در ذهنتان است در سمت راست قرار گرفته یا چپ؟ دور است یا نزدیک؟

آنها را یادداشت کنید.

حالا به یک چیز کاملا متفاوت فکر کنید مثلا آب و هوا، اخرین صورت حساب بانکی تان و …

 

مرحله ۲:

در این مرحله به چیزی فکر کنید که از صحت آن مطمئن نیستید.در واقع یک چیزی را انتخاب کنید که برایتان اهمیتی ندارد.

مثلا من نمیدانم چگالی طلا بیشتر است یا نقره و دانستن آن هم تاثیر خاصی در زندگی من ندارد.

وقتی به آن باور فکر میکنید چیزهای مربوط به آنرا تجسم می کنید.

دقت کنید تصویر کجا قرار گرفته؟ راست، چپ، دور، نزدیک؟

حالا دوتا موقعیت تصویر دارید.به آن باوری که می خواهید بسازید فکر کنید و توجه کنید که تصویر مرتبط با آن کجا قرار دارد.حالا تصویر را به جایی که این باور برایم مهم نیست و سپس به موقعیت باور منتقل کنید و آنرا مرتب در سر خود تکرار کنید.

تکنیک های ان ال پی

تکنیک های NLP عملگرا هستند و بجای تمرکز بر چرایی بر چگونگی فوکوس کرده اند.چگونه می توانم زندگی ام را تغییر دهم؟ چگونه می توانم نحوه ارتباطم با دیگران را بهبود ببخشم و …

برای انجام تمرین ها باید با تکنیک های زیر آشنا شویم:

تصویر سازی: آموزش تصویر سازی در واقع تمرین ذهنی ساده اما عالی برای مبتدیان است.در این تکنیک شما باید خودتان را در حالتی مطمئن، مصمم، راحت و با اعتماد بنفس و در حالیکه دارید یک کار مهم را با موفقیت انجام می دهید تصور کنید.

NLP Swish:در این تکنیک ابتدا باید تصویر واضحی از چیزی که نمی خواهید را  در ذهنتان ایجاد کنید و سپس آنرا با یک توصیر واضح از چیزی که می خواهید جایگزین کنید.سعی کنید ناخواسته ها را به رنگ خاکستری و بی رنگ و خواسته ها را به رنگ روشن ببینید.با اینکار مغز شما برای تقویت نکات مثبت و تضعیف نکات منفی آموزش می بیند.

مدلسازی:مدلسازی یکی دیگر از تکنیک های ان ال پی است که مورد پسند کارآفرینان، ورزشکاران و … است.این تکنیک بر اساس قانون جذب است که می گوید هرچیزی که مدام به آن توجه کنید را جذب می کنید.برای ارتقای زندگی خود، باید به کسانی توجه کنید که به موفقیت مورد نظر شما دست یافته اند و بدین شکل از آنها الگوبرداری کنید.

درمان اضطراب با ان ال پی

نقش nlp در درمان استرس و اضطراب

اضطراب کنترل نشده می تواند تمام زندگی فرد را تحت تاثیر قرار دهد.ان ال پی با تنظیم مجدد نقاط محرکی که اضطراب از آنجا سرچشمه می گیرد می تواند به درمان این مشکل کمک کند.با اینکار، واکنش مغز به موقعیت های مختلف تغییر می کند.

در طول یک جلسه nlp مسیرهای عصبی جدیدی بمنظور کنترل و تنظیم مجدد قدرت اضطراب و استرس ایجاد می شود تا بواسطه آن فرد بتواند یک گام موثر در جهت مدیریت و کنترل اضطراب بردارد.

همچنین برای مقابله با اضطراب، سناریوهای مختلفی را بررسی خواهیم کرد تا بفهمیم فرد چگونه، در چه زمان و مکانی و به چه علتی دچار احساس اضطراب می شود.

NLP نمی تواند اضطراب را متوقف کند، اما می تواند به مقابله با آن کمک کند.برای کاهش انواع اضطراب با NLP مدیتیشن کنید. مدیتیشن ترکیب شیمیایی مغز را تغییر داده و باعث کاهش اضطراب می شود.

  1. چشماتو ببند
  2. بدن خود را از بالای سر تا نوک انگشتان پا مشاهده کنید. به تمام احساسات درون بدن خود توجه کنید.
  3. یک نوری به اندازه توپ پینگ پنگ را در ذهن تان تصور کرده که با خود آرامش بهمراه می آورد و آنرا به ترتیب به مچ پا سپس ناف، شبکه خورشیدی، قفسه سینه، گلو، پشت ابرو، به اندازه یک دست بالای سر منتقل کنید.
  4. حالا توپ را به اندازه توپ تنیس بزرگتر کنید تا به همان اندازه آرامش شما بیشتر شود و این مراحل را تکرار کنید.تا هرجا که میتوانید توپ را بزرگتر کنید و اینکار را ادامه دهید.می بینید که اضطراب شما کاملا فروکش می کند.

 

از آنجاییکه متاسفانه شواهد تجربی زیادی برای اثبات ادعاهای طرفداران NLP وجود ندارد و مطالعات علمی چندانی هم در این خصوص صورت نگرفته است سخت است که NLP را بعنوان یک روش درمانی مطرح کنیم.ضمن اینکه نبود قانون درست در آموزش و صدور گواهینامه برای درمانگران nlp باعث شده که هر فردی بدون تجربه کافی یا داشتن زمینه بهداشت روان دست به تمرین nlp و تست آن روی افراد بزند.

منبع مقاله : psychology.wikia.org

روانشناس تلفنی

پاسخ دادن

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *