12 اردیبهشت, 1400

روانشناسی ازدواج

کیه که دوست نداشته باشه ازدواج کنه یا یه شریک خوب برای زندگیش داشته باشه؟ ازدواج اگر به موقع باشه و با یه فرد درست هم باشه خیلی خیلی خوبه. در روانشناسی ازدواج به اینکه اصلا چرا آدما قصد تشکیل خانوده دارن و چطور میشه یه ازدواج شاد و موفق داشت پرداخته شده که ما در این مقاله شما رو با این مسائل به طور تخصصی آشنا می کنیم.

ازدواج چیست ؟

ازدواج فرآیندی است که در طی آن دو نفر روابط خودشان را عمومی، رسمی و دائمی می کنند.همه دوست دارند این پیوند تا زمان مرگ ادامه داشته باشد اما گاهی به دلایل مختلف با جدایی کوتاه می شود. روانشناسی ازدواج موفق

روانشناسی ازدواج به چه معناست؟

اگرچه که ازدواج برای خیلی ها خوشبختی بهمراه دارد اما زوجین را با چالش هایی که گاها عمیق هم هست روبرو می کند.نحوه مدیریت مشکلات توسط زن و شوهر می تواند رابطه آنها را محکم نگه دارد یا باعث بهم خوردن آن بشود.

آیا مشاور می تواند مانع از طلاق شود ؟ برای پاسخ به این سوال به صفحه مشاوره زوج درمانی چیست مراجعه نمایید.

در روانشناسی ازدواج بیان شده است که داشتن یک رابطه خوب و طولانی مدت نیازمند این است که هر دو طرف برای از بین بردن باورها و عادت های نادرست تلاش کنند.اما به خاطر داشته باشید که تا زمانیکه فرد خودش نخواهد تغییر کند، تلاش همسر برای تغییر وی با شکست مواجه خواهد شد.

ازدواج از نظر روانشناسی چیزی بیشتر از تغییر وضعیت زندگی روزمره افراد است. گرفتن نقش همسری خودش باعث تغییر شخصیت فرد هم می شود مخصوصا در سالهای ابتدایی زندگی.بعنوان مثال مردان بعد از ازدواج تمایل بیشتری نسبت به وظیفه شناس بودن و درونگرایی دارند و زنان از نظر عاطفی پایدارتر هستند.

محققان معتقدند که زوجین بوسیله صحبت کردن با همدیگر وضعیت رابطه شان را نشان می دهند.آنها همدیگر را با احترام خطاب کرده و بیشتر از کلمه ما استفاده می کنند تا من.

شاخه روانشناسی در  ازدواج روی زوجین و مواردی که با آن مواجه می شوند، تمرکز می کند و یکسری سوال را برای بررسی وضعیت آنها بیان می کند که برخی از آنها را عنوان می کنیم:

  • چه چیزهایی دو نفر را به هم نزدیک می کند؟
  •  چه چیزهایی دو نفر را کنار هم نگه می دارد؟
  •  چی باعث جدایی دو طرف می شود؟
  •  پیوند آنها چطور روی سلامتی و خوشبختی شان تاثیر می گذارد؟
  •  فرزندآوری چه اثراتی روی پیوند ازدواج دارد؟
  •  طلاق چه تاثیری روی فرزندان می گذارد؟
  •  استرس چه تاثیری روی رابطه دارد؟

اگر به دنبال یه روانشناس ازدواج خوب هستید به صفحه دکتر فرزانه محمدی مراجعه فرمایید

با این بررسی ها روانشناسان بهتر می توانند قبل و بعد از بحران به زوجین کمک کنند.غیر از خود ما، هیچ فردی به اندازه همسر، در سلامتی ما تاثیر ندارد.شریک زندگیمان، به دلیل اینکه اغلب زمان هایش را کنار ما می گذراند، ما را بهتر از دیگران می شناسد.

ویژگی های خاص ما را می دانند و با گذر زمان هرچقدر نزدیکتر می شویم، روابط ما گرمتر و صمیمی تر می شود.اما زمانی که درگیری و مشکلات در زندگی زیاد می شود و دو طرف نمی توانند از پس آن بر بیایند یک روانشناس می تواند به شما کمک بزرگی بکند.

در روانشناسی برای ازدواج راه ایجاد صمیمیت در روابط از طریق خود افشایی یا بی پرده سخن گفتن است.زوج ها با سوالاتی که از همدگیر می کنند می توانند به شکلی سرگرم کننده در مورد خواسته ها، نیازها، آرزوها، نگرش ها، اعتقادات و خواسته های خود با یکدیگر صحبت کنند.

روانشناسی ازدواج دوم

روانشناسی ازدواج دوم:چیزهایی که باید بدانید

آیا قصد ازدواج مجدد را دارید؟ در روانشناسی ازدواج دوم بیان شده که ازدواج دوم به محض پایان ازدواج نخست میتواند موجب ایجاد اضطراب در فرزندان و عصبانیت در همسر سابق شما شود.

در ازدواج دوم ممکن است فرد از آداب و معاشرت با همسر سابق شما عصبانی شود و شما را فردی خودخواه قلمداد کند.اگر ازدواج مجدد داشته اید نباید فرزندان را مجبور کنید که شوهر جدیدتان را پدر بخوانند چراکه ممکن است احساس بی وفایی به آنها دست بدهد.

بی توجهی همسرها به یک دیگر می تواند باعث جدایی گردد برای مطالعه بیشتر درباره نشانه های بی توجهی به مقاله عواقب بی توجهی مرد به زن مراجعه فرمایید

در زندگی جدید چنانچه فرد از یک متخصص کمک نگرفته باشد، اشتباهات گذشته را با خود همراه دارد و غالبا کاری را تکرار می کند که قبلا هم به کررات انجام داده است.یکی از مزیت های ازدواج دوم یا سوم این است که می توانید راحت از آسیب هایی که دیده اید حرف بزنید، به همدیگر کمک کنید تا اشتباهات قدیمی را دوباره تکرار نکنید با این کار زوجین به هم نزدیکتر شده و می توانند روابط بهتری با یکدیگر برقرار کنند.

ازدواج دوم معمولا راحت تر از اولی است چراکه در آن فرد بالغ تر شده و بسیاری از مسائل اصلی که در زندگی اول با آن مواجه شده را در نظر می گیرد و بعد ازدواج مجدد می کند.

ازدواج موفق از نظر روانشناسی

ازدواج موفق از نظر روانشناسی

در یک ازدواج موفق از نظر روانشناسی ویژگی های زیر به چشم می خورد:

۱-زوجین با هم مسائل را حل می کنند

بین همه ی متاهلین مشاجره و سوء تفاهم هست.اما زوج هایی که کنار یکدیگر می نشینند و بجای پیچیده کردن اوضاع با هم صحبت کرده و مسائلشان را حل می کنند بی شک ازدواج شادتر و موفق تری خواهند داشت.

۲.عشق و تعهد

ازدواج درست در روانشناسی مستلزم داشتن عشق و تعهد است.عشق و تعهد فراتر از انچیزی است که در فیلم و رمان های عاشقانه به تصویر می کشند.

ازدواج یک تصمیم واقعی برای متعهد بودن و عاشق ماندن است.مسلما وقتی همه چیز خوب پیش می رود تعهد داشتن آسان است اما در موقعیت های سخت است که زوجین باید با کمک همدیگر فراز و نشیب ها و مشکلات را پشت سر بگذارند و یک ازدواج سالم و موفق را بسازند.

۳-همدیگر را حمایت می کنند

ممکن است زوج های متاهل اهداف حرفه ای مختلفی داشته باشند.مهم این است که هردوطرف یکدیگر را ساپورت کرده و به هم انگیزه بدهند تا هرکدام بتوانند به هدف هایشان دست پیدا کنند.

۴-وفاداری جنسی

ازدواج موفق از نظر روانشناسی ازدواجیست که در آن وفاداری جنسی وجود داشته باشد.وفاداری جنسی فقط مختص بدن نیست بلکه چشم، ذهن، قلب و روح ما را هم شامل می شود.زوجین باید هر روز مراقب تمایلات جنسی شان باشند و برای حفظ وفاداری جنسی و داشتن یک رابطه سالم و رضایت بخش از یک مشاور خوب کمک بگیرند.

واقعیت های جالب از دلایل ازدواج دختر ها و پسرها

مردم چطور تصمیم می گیرند ازدواج کنند؟چه عواملی در این زمینه مهم است؟براساس تحقیقات که مرکز تحقیقات پیو بر روی آمریکایی ها انجام داده است آنها عوامل زیر را در ازدواج موثر دانسته اند.

  • ۸۸% بیان کرده اند که عشق دلیل بسیار مهمی برای ازدواج است.
  •  ۷۱% معتقد اند که برای مردان خیلی مهم است که بتوانند خانواده شان را بخوبی تامین مالی کنند.
  •  ۶۴% گفته اند که داشتن علائق مشترک به افراد کمک می کند که ازدواج کنند.
  •  ۶۱% رابطه جنسی رضایت بخش را برای داشتن ازدواج خوب ضروری دانسته اند.
  •  ۵۶% بیان کردند که تقسیم کردن کارهای خانه به افراد کمک می کند تا ازدواج کنند.

درکنار این عوامل، بسیاری دیگر برای داشتن فرزند، برای راحتی، برای مسائل مالی و برای متعهد بودن به یک نفر دوست دارند تشکیل خانواده بدهند.اما عشق اصلی ترین دلیل برای ازدواج می باشد. ۹۰% از کسانیکه ازدواج کرده اند می گویند که عشق مهمترین عاملی بوده باعث شده تن به زندگی متاهلی بدهند.در این بین عده ای هم مهاجرت با همسر را دلیل اصلی ازدواج رسمی عنوان کرده اند.جالب این است که زنان دلیل اصلی ازدواجشان را عشق و بچه دار شدن بیان می کنند.

در روانشناسی ازدواج گروه خونی اثر دارد؟

اگر بدنبال اطلاعات در مورد روانشناسی ازدواج گروه خونی میگردید باید بگوییم که گروه خونی تاثیری بر روی توانایی های شما برای داشتن یک ازدواج سالم و شاد ندارد.نگرانی هایی که در مورد این مساله وجود دارداین است که آیا زوج های متاهل باید نگران تفاوت گروه خونی شان باشند؟ آیا سازگاری گروه خونی در ازدواج مهم است؟

حقیقت این است که فقط زمانی گروه خونی می تواند در ازدواج تاثیر گذار باشد که قصد داشته باشید فرزندان بیولوژیکی با همسرتان داشته باشید.بطور کلی اگر گروه خونی شما با همسرتان یکی باشد مشکلی از این بابت ندارید اما در حالتی که زوجین گروه خونی کاملا متفاوتی داشته باشند اندکی به زحمت خواهید افتاد که راهکارهایی در دوران بارداری وجود دارد که می تواند این نوع خطرات را خنثی کند.

 

روانشناسی ازدواج موفق

در روانشناسی ازدواج موفق چه عواملی منجر به داشتن ازدواج سالم می شود؟

سه عامل در روانشناسی ازدواج موفق برای داشتن یک زندگی مشترک سالم و شاد بیان شده است:

آن چیزی که نیاز دارید طلب کنید

ساده بنظر می رسد.ما اگر به چیزی واقعا احتیاج داریم باید آنرا از همسرمان بخواهیم و این فرصت را به او بدهیم که آنچه نیاز داریم را به ما بدهد.اگر اینکار را نکنیم و مثل زمان های بچگی با گریه کردن یا رفتارهایی بخواهیم به طرف بفهمانیم که چیزی را می خواهیم هیچوقت به نتیجه نمی رسیم.نترسید که درخواستتان رد شود.مطمئنا همسر شما خوشحال می شود که نیازهایتان را برآورده کند و اگر نتواند هم طوری به شما می گوید که ناراحت نشوید.

آنچه را که می خواهید به همسرتان بگویید نه آنچه که نمیخواهید

اغلب افراد برایشان خیلی راحت است که به همسرانشان بگویند چی را نمی خواهند از چه چیزی بدشان می آید و …اما نمی توانند راحت بگویند چه چیزی را می خواهند.زمانیکه بفهمید واقعا نیازتان چیست اتفاقات خوبی می افتد و شریک زندگیتان گارد نمی گیرد و در برابر خواسته شما نرم می شود تا اینکه از او و رفتارش انتقاد کنید.

با همسرتان در لحظه زندگی کنید

افراد حرفه ای و پر مشغله خیلی وقت ها با همسرشان وقت می گذرانند اما تمام حواسشان پیش ایمیل کاری، ارائه، برنامه های آینده و …است.اگر میخواهید ازدواج موفق داشته باشید باید در لحظه با شریکتان زندگی کنید.بنابراین موبایل خود را کنار بگذارید و در چشمان همسر خود نگاه کنید و تمام توجه خودتان را به او بدهید تا بتوانید احساسات لازم را به یکدیگر هدیه بدهید.

زوجین در طی ازدواج با چالش های متعدد رویرو می شوند که شاید خودشان به تنهایی نتوانند آنرا حل کنند. که در اینگونه مواقع، کمک گرفتن از یک مشاور ازدواج قبل و در طول ازدواج کمک شایانی به داشتن یک ازدواج سالم و موفق خواهد کرد.

گام های اصلی در ازدواج

۵ گام ازدواج که تجربه می کنید

بعد از ازدواج با گذر زمان روابط زوجین هم رشد کرده و تغییر می کند.در ازدواج با انواع احساست، چالش های جدید و … مواجه می شویم که فرصت رشد و تکامل و تجربه های جدید را به ما می دهد.

اگر می خواهید رابطه تان بر مبنای احترام متقابل، عشق و صمیمیت باشد مراحل زیر را حتما تجربه خواهید کرد.

مرحله عشق و عاشقی

این مرحله که معمولا از ابراز علاقه شروع میشود تا خواستگاری می تواند بین ۲ ماه تا ۲ سال طول بکشد.در این گام شما و شریکتان تازه هم را ملاقات کرده اید و همه چیز برایتان شگفت انگیز و فوق العاده است.نمی توانید از یکدیگر سیر شوید.روی حرف همدیگر حرف نمی زنید و … چون هنوز در بهترین حالت رفتاری خودتان هستید و تمرکزتان روی نقاط مشترک یکدیگر است.شما بهترین خودتان را به طرف مقابل نشان می دهید و سعی دارید یکجوری همدیگر را راضی نگه دارید.در این مرحله بدن شما به مقدار زیادی آندورفین تولید می کند که باعث می شود بطور غیر معمول از همه چیز زندگی تان خوشحال و هیجان زده باشید.

مرحله سرخوردگی

در این مرحله که بعنوان آشنایی و سازگاری با واقعیت هم شناخته می شود متوجه می شوید که طرف مقابل بعنوان یک انسان نقص ها و کم و کاستی هایی دارد و آنقدر هم که فکر می کردید همه چیز خوب نیست.از آنجاییکه که بدن شما احتمالا به میزان قبل آندورفین نمی سازد حس و حال طرفین تغییر کرده و کاهش می یابد.عادت هایی که قبلا در نظرتان کوچک و بی اهمیت بود الان برایتان بزرگ جلوه می کند.اما هنوز هم مایل هستید که آنها را نادیده بگیرید.این گام می تواند کمی گیج و دلسرد کننده باشد.وظیفه اصلی شما این است که نحوه برقراری ارتباط و مهارت های مقابله موثر بل این شخص و حل مساله را بیاموزید اگر که می خواهید رابطه تان ادامه دار شود.

مرحله مبارزه قدرت

به این مرحله ناامیدی یا پریشانی هم گفته می شود.هرچقدر ویژگی های مرحله سرخوردگی تشدید می شود مقابله با آن سخت تر شده و زوجین کم کم از هم دور می شوند.در این مرحله هر دو نفر برای ایجاد مرزهای رابطه مبارزه کرده و ناراحتی های کوچک را هم بزرگ نمایی می کنید.زوجین در این گام کاهی به ترک رابطه فکر می کنند.در صورتیکه باید یاد بگیرید تفاوت های همدیگر را به طور موثر مدیریت کنید.تعجبی ندارد که برخی از زوجین در این مرحله تصمیم به جدایی می گیرند و درخواست طلاق می دهند.

در ویرایش بعدی این مقاله گام های بعدی ازدواج را بیان می کنیم.منتظر ما باشید.

آیا همه افراد باید ازدواج کنند

آیا همه ی افراد باید ازدواج کنند؟

دلایل زیادی وجود دارد که برخی افراد دلشان نمی خواهد ازدواج کنند.این یک مساله کاملا شخصی است و ردی که این تصمیم را می گیرد قطعا به تمام جوانب و عواقب این کار آگاه است بنابراین درست نیست که مرتبا از او بپرسیم چرا ازدواج نمی کنی یا بخواهیم با دلایل مختلف فرد را قانع کنیم که ازدواج خوب است.این دست سوالها شخصی است و بهتر است که پرسیده نشود.

افراد به دلایلی مثل  آسیب های گذشته، شنیدن ازدواج های ناموفق، دیدن طلاق در خانواده، ترس از محدود شدن و … تصمیم می گیرند که ازدواج نکنند. دلایلی که باعث می شود یک فردی نخواهد ازدواج کند در زیر آورده شده است:

  • می خواهم روی کارم تمرکز کنم

برخی از افراد با شغلشان ازدواج می کنند و از هرگونه رابطه ای که تعهد به همراه داشته باشد و آنها را مجبور کند که توجه و زمان زیادی را به فرد مقابل اختصاص دهند فراری هستند.آنها فقط به کارشان اهمیت می دهند.

  • تجربیات بد در مورد ازدواج

عدم موفقیت در روابط بلندمدت می تواند از جذابیت ازدواج و متعهد شدن به یک نفر جلوگیری کند. برخی از افراد شاهد ازدواج های ناموفق زیادی در اطراف خود بوده اند مثلا پدر و مادر، خواهر و برادر و …که این باعث می شود ازدواج دردسر به نظر بیاید.

  • ازدواج مرا محدود می کند

افراد می گویند در ازدواج‌های مدرن هم تأثیرات مردسالارانه‌ دیده می شود و فرد فکر می کند که با ازدواج آزادی اش گرفته شده و مدام مجبور است که به همسر خود جواب پس بدهد.البته در صورتیکه مشاوره قبل از ازدواج داشته باشید می توانید یک مرد خوب را برای ازدواج برگزینید که به انتخاب های شما احترام بگذارد و شما را در موقعیت های مختلف حمایت کند.

ازدواج سرگرم کننده

ازدواج سرگرم کننده

بعضی از افراد بیشتر دنبال ازدواج سرگرم کننده هستند تا یک ازدواج واقعی.در حالیکه ازدواج یک مساله وتصمیم مهم در زندگی هر فرد است.هیچوقت نمی توانید به این امر مهم بعنوان یک عامل سرگرم کننده نگاه کنید.ازدواج یعنی قبول مسئولیت های بیشتر.شما هم در برابر خودتان وهم در برابر همسرتان وظایف و مسئولیت هایی دارید.ازدواج شوخی و فان نیست و اگر با این دید سراغ آن بروید خیلی زود پشیمان شده و تصمیم به جدایی می گیرید.

اگر فکر می کنید برای تغییر و تحول در زندگی و رفع کسلی باید ازدواج کنید توصیه می کنیم که فعلا دور ازدواج را خط بکشید تا به درک عمیقی در این مورد برسید.

سن مناسب برای ازدواج

سن مناسب برای ازدواج

در گذشته خیلی مرسوم بود که دختران و پسران در سنین پایین مثلا ۱۵ سال ازدواج کنند و همه این سن را مناسب ازدواج می دانستند اما با گذشت زمان و تغییر فرهنگ رسم و رسوم هم تا حدود زیادی تغییر کرد و سن مناسب برای ازدواج بالاتر رفت.البته ناگفته نماند هنوز هم در برخی از شهرها و روستاهای ایران مشاهده می کنیم که دختر و پسرهای کم سن و سال را مجبور به ازدواج می کنند اما اگر بخواهیم بطور کلی بیان کنیم در بیشتر شهرهای کشورمان سن ازدواج بالاتر رفته است.

سن مناسب برای ازدواج برای هر شخصی فرق دارد چراکه افراد در سنین متفاوتی عاقل و بالغ می شوند و توانایی متاهل شدن و اداره زندگی مستقل و پذیرفتن مسئولیت را دارند.

از دیدگاه روانشناسی سن مناسب ازدواج را خود فرد تعیین می کند.مثلا ممکن است یک دختری تا سن ۲۵ سالگی بخاطر عدم آمادگی روحی و روانی و… نخواهد ازدواج کند در نتیجه این سن برای ازدواجش مناسب نیست.

بنابراین بایستی اجازه دهیم که افراد خودشان برای ازدواج داوطلب شوند.البته که هرچقدر سن ازدواج بالا برود ممکن است انتخاب سخت تر شود اما با این وجود باز هم معتقدیم که نمی تواند هیچ عددی را بعنوان سن مناسب اعلام کرد.

روانشناس تلفنی

پاسخ دادن

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *