11 اردیبهشت, 1400

روانشناسی رنگها

دیدین بعضیا می گن مثلا رنگ زرد نشانه نفرته و اگر کسی گل رز زرد برات آورد یعنی ازت خوشش نمیاد.یا رنگ قرمز نشونه عشق و هیجانه، رنگ آبی آرامش بخشه ، فلان رنگ چشم و اذیت می کنه، یا فشار خون و متابولیسم بدن و بالا میبره و ….
خیلی ها هم معتقدن که حتی روانشناسی رنگ تاثیر مهمی روی برند و نحوه برقراری ارتباط و جذب مشتری میزاره.بنظرتون رنگها می تونن بیانگر احساسات و شخصیت ما باشند؟چقدر این حرفهایی که در مورد روانشناسی رنگها میزنن درسته؟

روانشناسان و هنرمندان مدت هاست که می گویند رنگ، بعنوان یک ابزار ارتباطی قدرتمند روی خلق و خو، احساسات و واکنش های فیزیولوژیک انسان اثر میگذاره. ما تو این مقاله در مورد روانشناسی رنگ ها و ویژگی های آنها صحبت میکنیم.

 

روانشناسی رنگ ها

روانشناسی رنگ ها چیست؟

روانشناسی رنگ ها به مطالعه ارتباط رنگ ها با رفتار انسان می پردازد.روانشناسی رنگ نحوه تاثیر رنگها روی تصمیماتی که روزانه می گیریم را تعیین می کند.مثلا چیزهایی که میخریم.آیا رنگ لباس باعث می شه که ما اونرو بخریم؟رنگ بسته بندی ها، روی انتخاب یه برند چقدر اثر میزاره؟آیا رنگ یک آیکون باعث میشه که ما ترغیب بشیم روی اون کلیک کنیم؟

باید بگوییم بله اما کمی پیچیده است.معنی رنگ ها می تواند باعث شود که برخی رنگها را به دیگری ترجیح دهیم.در روانشناسی رنگها، معنی یک رنگ به جنسیت، موقعیت مکانی، ارزش ها و عوامل متعددی بستگی دارد.

بعضی از روانشناسان به رنگ درمانی با شک و تردید نگاه می کنند و معتقدند تأثیرات فرضی رنگها اغلب به شدت اغراق آمیز است.اثرات تغییر خلق و خو بواسطه رنگ ممکن است موقتی باشد.مثلا اتاق آبی شاید در ابتدا باعث ایجاد احساس آرامش شود، اما بعد از مدت کمی این اثر از بین می رود.

با اینحال تحقیقات نشان داده رنگ ها می توانند به شیوه های مختلفی روی افراد تاثیر بگذارند.حتی قرص های رنگی بیشتر می توانند درد را تسکین دهند.قرص های قرمز رنگ خواص محرک بیشتری دارند.

از روانشناسی رنگها چه استفاده ای برای درمان می شود؟

امروزه از رنگ درمانی بعنوان یک راه معالجه جایگزین استفاده می شود.در این روش، رنگ قرمز برای تحریک جسم و ذهن و افزایش گردش خون، رنگ زرد برای تحریک اعصاب و تصفیه بدن، نارنجی برای افزایش سطح انرژی و بهبود ریه ها، آبی برای تسکین درد و کاهش مشکلات پوستی کارایی دارد.

اگر میخواین از چهره افراد به شخصیتشون پی ببرید به صفحه روانشناسی چهره شناسی مراجعه فرمایید

رنگ بنفش در روانشناسی به چه معناست ؟

از منظر روانشناسی، رنگ بنفش یک رنگ سلطنتی به حساب می آید.این رنگ بمعنای قدرت، تجملات، خرد و معنویت است.اما استفاده بیش از حد این رنگ موجب احساس ناامیدی می شود.برخی افراد معتقدند: افراد مغرور زیاد از رنگ بنفش استفاده می کنند.
اگر به سایت یاهو یا هالمارک سر زده باشید میبینید که از رنگ بنفش برای تاکید بیشتر روی برخی قسمت ها استفاده شده است.

رنگ آبی در روانشناسی نماد چیست ؟

معنای رنگ آبی در روانشناسی رنگ آبی، چیزی نزدیک به آسمان و دریا است.احساس آرامش، ثبات، هماهنگی و اعتماد با توجه به این رنگ در انسان شدت می گیرد.
رنگ آبی در روانشناسی رنگها می تواند معنای منفی مثل افسردگی هم داشته باشد و حس سردی را به دیگران منتقل کند. مارک هایی مثل اورال بی، توییتر، فیس بوک، اسکایپ از رنگ آبی در برندشان استفاده کرده اند تا حس اعتماد را به بیننده انتقال بدهند.

روانشناسی رنگ زرد

روانشناسی رنگ زرد

در روانشناسی رنگ زرد آفتاب، بهترین نماد برای معرفی این رنگ بشمار می آید.رنگ زرد احساس شادی، خوش بینی، مثبت اندیشی را به فرد القاء می کند و آدم را یاد تابستان می اندازد.اما حیله و هشدار را هم یادآور می شود. از این رنگ در طراحی وبسایت ها زیاد استفاده می شود.

رنگ زرد توسط کمپانی فراری استفاده شده و خیلی ها رویای رانندگی با فراری را در سر میپرورانند.این برند لوکس احساس خوشبختی، سبکبالی و زندگی بی دغدغه را به فرد منتقل می کند.

 زرد رنگیست که بیش از هر رنگ دیگری توجه ما را به خودش جلب می‌کند. این رنگ باعث افزایش فعالیت ذهنی، افزایش انرژی ماهیچه‌ها، فعال شدن حافظه، تقویت بینایی ، ایجاد عزت نفس می شود.زرد بعنوان رنگ تحریک اعصاب و پاکسازی نیزشناخته شده است .

روانشناسی رنگ سبز

این رنگ در روانشناسی رنگ سبز ارتباط زیادی با پول و طبیعت دارد.معانی مثبتی که می توان برای رنگ سبز بیان کرد عبارتند از: رشد، باروری، سلامتی و سخاوت ، اما رنگ سبز می تواند معنای حسادت هم بدهد.

روانشناسی رنگ قرمز

رنگ قرمز به معنای شور و هیجان، انرژی و خطر می باشد. در روانشناسی رنگ قرمز، آنرا رنگی جسورانه و جذاب معرفی کرده اند.شاید دیده باشید که بعضی از مارک ها برای قسمت اکنون سفارش دهید از رنگ قرمز استفاده کرده اند تا محصولشان برجسته تر به نظر برسد.
در روانشناسی رنگ قرمز شدیدترین رنگ است که احساسات را تحریک می کند.رنگ قرمز نشانه خطر و گفته می شود حتی اشتها آور است.برای همین کوکاکولا از رنگ قرمز در برند خود استفاده کرده است.

روانشناسی رنگ صورتی

در روانشناسی، رنگ صورتی یکی از محبوبترین رنگ هایی است که بیشتر حول زنانگی، بازیگوشی، عشق بی قید و شرط و عدم بلوغ می چرخد.

روانشناسی رنگ نارنجی

روانشناسی رنگ نارنجی

رنگ نارنجی در روانشناسی رنگها نشاندهنده خلاقیت، ماجراجویی، موفقیت، ذوق و شوق و تعادل است.در روانشناسی رنگ نارنجی مثل رنگ قرمز جذاب است اما خیلی جلب توجه نمی کند .

تاثیر رنگ ها بر بدن انسان

تاثیر رنگ ها بر روی بدن انسان

آیا از تاثیر رنگ ها بر روی بدن انسان اطلاع دارید؟ جالب است بدانید که  رنگ ها از نظر فیزیولوژیکی بر بدن ما تاثیر می گذارند.

رنگ نه تنها بر وضعیت روانی و احساسی انسان بلکه بر بدن او هم اثر گذار است.مثلا رنگ قرمز بیانگر آمادگی روانی برای خطر است که برای افزایش هوشیاری فیزیولوژیکی بکار می رود.این رنگ سیستم عصبی ما را فعال کرده و ضربان قلب و میزان آدرنالین خون ما را بالا میبرد.این رنگ باعث می شود ما سریعتر برای فرار یا جنگ و یا هر خطر دیگری واکنش نشان دهیم.

همچنین بعضی از رنگ ها مثل سبز و آبی اثر آرامش بخشی دارند و منجر به تغییرات فیزیولوژیکی می شوند.این رنگ ها بدن را آرام کرده، ضربان قلب و فشار خون را کاهش می دهند و باعث می شوند فرد احساس لذت بخشی داشته باشد.به همین خاطر اکثر جراحان لباس سبز یا آبی می پوشند.

قدرت تاثیر رنگ بر بدن انسان فراتر هم رفته تا جاییکه رنگ داروهای پزشکی هم بر میزان اثر بخشی آن تاثیر دارد.قرص های قرمز، زرد و نارنجی محرک هستند و آبی و سبز و بنفش آرامش دهنده یا حتی بی حس کننده می باشند.

براساس مطالعه ای که روی میزان اثر بخشی رنگ دارونماها انجام شده، به این نتیجه رسیدیم که دارو برای آن دسته از افرادیکه دارونما با رنگ های گرم دریافت کردند موثرتر بوده است.

در مورد تاثیر رنگ ها بر انسان می توانیم بگوییم که هر رنگی احساسات و عواطف مختلفی را ایجاد می کند.رنگ‌ها می‌توانند ما را خوشحال یا غمگین کنند یا باعث شوند احساس گرسنگی یا آرامش کنیم. این واکنش ها ریشه در اثرات روانی، شرطی شدن بیولوژیکی و نقش فرهنگی دارند.به همین دلیل است که درک تأثیرات روانشناختی رنگ ها بر افراد و همچنین اصول تئوری رنگ ها و معانی رنگ ها مهم است.

تاثیر رنگ ها بر روی بدن انسان به چه شکلی است؟ رنگ‌های مختلف می‌توانند بر اساس روشنایی، سایه، رنگ یا تن رنگ و سرد یا گرم بودن آن روی احساسات تأثیر بگذارند. قرمز، نارنجی و زرد در یک دسته در کنار یکدیگر قرار دارند و همگی رنگ‌های گرم هستند. رنگ های گرم اغلب احساس شادی، خوش بینی و انرژی را برمی انگیزند. رنگ های سرد شامل سبز، آبی و بنفش می باشند. رنگ‌های سرد آرام‌بخش هستند، اما می‌توانند غم و اندوه را هم منتقل کنند.

رنگ‌های پاستلی مانند هلویی، صورتی روشن یا یاسی نیز می‌توانند تأثیر خوبی بر خلق و خوی شما داشته باشند. هر چه رنگ روشن تر باشد، احساس شادی و خوش بینی بیشتری در شما ایجاد می کند.

باورهای غلط در مورد روانشناسی رنگ

با اینکه روانشناسی رنگ سالها مورد مطالعه و بررسی قرار گرفته اما هنوز بحث های زیادی در خصوص تاثیر دقیق رنگ بر روانشناسی انسان وجود دارد.یکی از دلایلی که تصورات غلط درباره روانشناسی رنگ ها را نشان می دهد این است که افراد مختلف رنگ ها را متفاوت می بینند و ممکن است درکی که هر شخص از یک رنگ دارد ارتباط زیادی با ترجیح شخصی، تجربیات گذشته، تفاوت های فرهنگی-جنسیتی و … داشته باشد.

رنگ نشانه حسادت

رنگ نشانه حسادت چه رنگی است؟

رنگ نشانه حسادت، طمع و جاه طلبی رنگ سبز تیره است.رنگ زرد سبز هم هم می تواند نشانه حسادت، بزدلی، اختلاف و بیماری باشد.

اینکه رنگ سبز به معنای حسادت است به زمان یونانیان باستان بر میگردد که آنها معتقد بودند حسادت بخاطر تولید بیش از حد صفرا در بدن در فرد ایجاد می شود که باعث می شود پوست به رنگ سبز متمایل شود.

بر اساس نظر سنجی هایی که در اروپا، امریکا و کانادا انجام شده زرد، به رنگ حسادت گفته می شود.اگرچه که برخی از مردم رنگ زرد را نشانه ملایمت، شوخ طبعی، شادی و … می دانند اما از نظر انها این رنگ نشانه دوگانگی، بخل و حسادت هم هست.

رنگ زرد در چین و بسیاری از کشورهای آسیایی بعنوان رنگ شادی، شکوه، دانایی و هماهنگی دیده می شود اما در ایران نشانه بیماری و رنگ پریدگی است.

در کل رنگ زرد به معنای شادی، خوش بینی، آرمان گرایی، امید، بزدلی، حسادت، طمع، خطر، مریضی  می باشد.

تاثیر رنگ ها بر ضربان قلب

تاثیر رنگ ها بر ضربان قلب

تاثیر رنگ ها بر ضربان قلب از طریق یکسری آزمایش اثبات شده است.در یک تحقیق به بررسی تاثیر روشنایی با نور فلورسنت رنگی بر روی ضربان قلب پرداختند.نتایج نشان داده که نور رنگی می تواند در عرض چند دقیقه روی ضربان قلب اثر بگذارد.

نتایج تحقیقات نشان داده که رنگ قرمز خیلی بیشتر از سبز و زرد  و آبی موجب افزایش ضربان قلب می شود.از آنجاییکه ک رنگ قرمز برای هشیار شدن و نشانه خطر است موجب تغییر در ضربان قلب هم می شود.بعد از رنگ قرمز رنگ زرد بود که روی ضربان قلب تاثیر گذاشت.البته رنگ سبز هم ضربان قلب را افزایش می دهد اما کمتر از قرمز و زرد.

نرخ ضربان قلب در این ازمایش نشان داد که رنگ ها تأثیر متفاوتی بر پاسخ فیزیولوژیکی بدن دارند و به طور بالقوه می توانند بر تمایلات عاطفی یا تصمیم گیری فرد اثر بگذارند.

 

معنی قلب های رنگی

 

معنی قلب های رنگی

برای خیلی ها سوال است که معنی قلب های رنگی که معمولا در شبکه های اجتماعی رد و بدل می شود چیست؟هر قلب رنگی معنای متفاوتی دارد.به نظر شما قلب بنفش نشانه چیست؟معمولا برای نشان دادن حمایت، عشق، پیوندهای نزدیک و تحسین از رنگ بنفش استفاده می شود.قلب بنفش نماد عشق و تجمل است.این رنگ نشان دهنده رنگ اشراف و بزرگان می باشد.در پیام های خصوصی قلب بنفش نشانه جذب شدن به طرف مقابل است.

قلب زرد برای دوستی، قلب قرمز برای عشق واقعی و طولانی مدت، قلب ارغوانی به معنای جاذبه فیزیکی، قلب سبز برای طبیعت، قلب سیاه نشانه غم و اندوه استفاده می شود.

قلب آبی به معنای اطمینان و اعتماد است.البته قلب ابی نماد عشق هم می تواند باشد و فرد با ارسال آن می خواهد بگوید شما را دوست دارد و بدنبال حمایت از شماست.

قلب سبز علاوه بر گیاهخواری و طبیعت نشانه حسادت است.سبز یعنی هماهنگی و تجدید.اگر عصبانی باشید و برای کسی قلب سبز بفرستید یعنی احساس مالکیت و حسادت می کنید.

قلب زرد به معنای احترام و قدردانی است.فرستادن این قلب به طرف مقابل می گوید که دوستی با او شادی زیادی برایتان به همراه دارد.رنگ زرد نشانه انرژی، خوشبینی و خورشید است.نشانه مهربانی و خوش اخلاقی.

روانشناس تلفنی

پاسخ دادن

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *