13 مرداد, 1400

مشاوره انگیزشی چیست

خیلی وقت ها دلمون می خواد یک تغییری در خودمون و زندگی مون ایجاد کنیم اما انگار انگیزه کافی برای حرکت نداریم. دوست داریم یه کسی باهامون حرف بزنه و یجورایی هلمون بده. مشاوره انگیزشی اینجور وقتا به دردمون میخوره.

شاید خیلی از ما توی یه دوره از زندگیمون بی انگیزه شده باشیم.از خیلی از داوطلبای کنکور شنیدیم که می گن از درس خوندن خسته شدم، استرس دارم، انگیزه ندارم و …
یا متوجه یه بیماری در خودمون شدیم مثل ام اس، دیابت و … و برای داشتن یه زندگی شاد و سالم حس و حال نداریم و در برابر تغییر سبک زندگی مقاومت میکنیم.ما توی این مقاله به مبحث جذاب مشاورهای انگیزشی و اینکه این روش درمان برای چه کسانی مناسبه پرداختیم که خوندنش خالی از لطف نیست.

مشاوره انگیزشی

مشاوره انگیزشی چیست؟

مشاوره انگیزشی یکی از انواع درمان های انگیزشی شخص محور است که بر زمان حال تمرکز دارد و برای افرادی مفید است که میخواهند برای پیشرفت مثبت در زندگی شان تلاش کنند یا اینکه یک رفتاری را در خودشان تغییر دهند اما انگیزه کافی را برای انجام این دست کارها ندارند.

اگر دنبال اینی که بدونی چطوری میتونی روی نقاط مثبت متمرکز بشی مقاله روانشناسی مثبت گرا رو حتما بخونید

کسانی که با رفتارهای خود تخریبی روبرو هستند غالباً دمدمی مزاج بوده و احساسات مختلط و ایده های متناقض دارند و از طرفی هم با اینکه از تأثیر منفی رفتارهایشان بر سلامت ، زندگی خانوادگی یا عملکرد اجتماعی با خبرند اما برای تغییر آنها انگیزه کافی ندارند.

مشاوره های انگیزشی می تواند برای هر کسی که نیاز به تغییر در زندگی دارد و می خواهد از یکسری رفتارهای خطرناک دست بکشد مناسب است.ضمن اینکه این متد درمانی برای کمک به افرادی که درگیر اعتیاد به مواد مخدر یا الکل، قمار هستند یا با بیماری های دیگری چون دیابت، ام اس و اچ آی وی، اضطراب و … سروکله می زنند هم اثر بخش می باشد.

در این نوع مشاوره فرد را برای تغییر آماده کرده و به او کمک می کنند تا مراحل احساسی تغییر را بخوبی طی کند.

مشاوره انگیزشی تحصیلی

در جلسات مشاوره انگیزشی چه کار می کنند؟

تعداد جلسات مشاوره انگیزشی کوتاه است. شما معمولاً چندین جلسه با یک درمانگر ملاقات می کنید و در طول جلسه یکسری سوال از شما پرسیده می شود که قبل از پاسخ دادن به آنها باید خوب فکر کنید. هدف درمانگر این است که شما به درون خود بروید و بفهمید چه چیزی برایتان اهمیت دارد. بنابر این پاسخی که شما می دهید ممکن است با پاسخی که هر فرد دیگر میدهد متفاوت باشد.جلسات انگیزشی کمی با مشاوره های دیگر فرق دارد چراکه در واقع مشاور نقش یک همراه در گفتگو را داشته و با فرد همکاری میکند تا هر دو با همفکری هم به هدف نزدیکتر شوند.

تغییر کردن کار سختی است و ممکن است هرکسی نتواند بتنهایی از پس آن بر بیاید.وقتی فردی می خواهد تغییرات جزئی و کلی در خودش ایجاد کند باید در درجه اول متعهد باشد.در این راه داشتن انگیزه و تقویت آن باعث می شود فرد در تصمیمش قاطع تر شود و برای رسیدن به هدفش بیشتر تلاش کند.

فرایند تغییر در هر فرد در ۵ مرحله انجام می گیرد: در مرحله اول فرد فکر می کند اصلا مشکلی ندارد که بخواهد آنرا تغییر دهد.در مرحله دوم فرد متوجه می شود که رفتارش شاید ایراد داشته باشد اما هنوز مردد است.در گام سوم فرد مسئولیت رفتارهایش را پذیرفته و  متعهد می شود که رفتارش را تغییر دهد. در مرحله چهارم شخص برای تغییر اقدام می کند و در گام پنجم هست که نقش مشاوره انگیزشی مشخص می شود. در اینجا فرد نیاز به فردی دارد که انگیزه اش را تقویت کند و او را به سمت جلو سوق دهد.

مصاحبه و جلسات انگیزشی یک سبک گفتگوی مشارکتی برای تقویت انگیزه و تعهد شخص برای تغییر است.در این نوع مشاوره، بیشتر روی نقاط قوت و توانایی های خود فرد فوکوس می کنیم تا با تقویت انگیزه، او را برای ادامه دادن به مسیرش شارژ کنیم.

جلسات انگیزشی به شما کمک می کند تا خودتان را بهتر بشناسید. همانطور که شما به سوالات پاسخ می دهید ، درمانگر هم بخوبی به حرفهایتان گوش می دهد و سپس مفهوم صحبت هایتان را به شما برمیگرداند. این به شما کمک می کند تا دلایل خود را با صدای بلند از سوی کسی دیگر بشنوید و همین شنیدن کمک می کند تا آن حرفها را به شکل دیگری پردازش کرده و به آنها عمل کنید.در واقع درمانگر بجای شناسایی مشکل و ارائه راهکار برای حل آن، فرد را تشویق می کند تا اظهارات خود انگیزشی ای ارائه دهد که نشان دهنده این است که او درک درستی از مشکل و تصمیم برای تغییر دارد.وقتی از دلایل انگیزه خود برای تغییر مطلع می شوید ، می توانید در جلسات درمانی پیشرفت بیشتری داشته باشید.

 

نکات مشاوره ای انگیزشی

چطور یک مشاور انگیزشی خوب پیدا کنیم؟

مشاوره های انگیزشی درمانی نیست که هرکسی بتواند انجام دهد.اما یک درمانگر باتجربه می تواند شما را در این فرایند بدرستی هدایت و همراهی کند.همانطور که گفتیم در این روش درمانی مشاور بخوبی می داند که برای کمک به کشف و ایجاد انگیزه در شما چه سوالاتی را باید مطرح کند و این سوالات برای هر فردی متفاوت است.

اگر مشاور انگیزشی درستی را انتخاب نکنید ممکن است به هدفی که دارید و نتیجه ای که می خواهید نرسید و همین باعث ایجاد تاخیر در تصمیم گیری های بهتر و بهبود کیفیت زندگی تان می شود.

در کنار تمام مواردی که برای انتخاب درمانگر باید در نظر بگیرید این را هم مد نظر داشته باشید که یک مشاور انگیزشی خوب در درجه اول باید شنونده خوبی باشد و به شما فرصت صحبت و فکر کردن در مورد سوالات را بدهد و در کنار این موارد خودش فردی موفق، با انگیزه، شاد و سرشار از انرژی مثبت باشد.

یکی از راه های رسیدم به موفقیت ان ال ی می باشد ، جهت مطالعه بیشتر به صفحه  روش nlp در روانشناسی مراجعه نمایید

یک مشاور انگیزشی خوب از بحث و جدل و حمله به فرد بخاطر رفتارش اجتناب می کند، با مراجع ابراز همدلی داشته و با مقاومتی که از سوی فرد می بیند مستقیما برخورد نمیکند.
داشتن یک اتحاد درمانی قوی با مشاور تا حد زیادی به شما کمک می کند تا انگیزه خود را برای تغییر زندگی تقویت کنید.اگر وقت ندارید که به مطب مشاور بروید مشاوره آنلاین را امتحان کنید. شواهد نشان داده است که این نوع مشاوره به اندازه مراجعه حضوری موثر است.

مشاوره انگیزشی کنکور

نکات مشاوره انگیزشی کنکور

مشاوره انگیزشی کنکور برای تمام دانش آموزان و داوطلبانی است که می خواهند در بزرگترین و مهمترین امتحان زندگی شان یعنی کنکور موفق شوند و در طی مسیر درس خواندن با انگیزه بمانند.

به دلیل شرایط تقریبا سختی که برای پذیرش در آزمون کنکور سراسری در ایران وجود دارد خیلی از دانش آموزان در طول راه رسیدن به هدفشان ناامید، خسته یا بی انگیزه می شوند و ممکن است به همین خاطر بخشی از فرصت خودشان را از دست بدهند.در چنین شرایطی وجود یک مشاور انگیزشی می تواند بعنوان یک پشتیبان قوی و همراه و همدل به ما کمک بزرگی کند.

در این جلسات یکسری نکات مشاوره ای انگیزشی به افرد آموزش داده می شود تا در شرایط بحرانی و مواقعی که میزان انرژی و انگیزه تان برای ادامه دادن پایین می آید از آن استفاده کنید.

در جلسات مشاوره انگیزشی تحصیلی، نکات زیر آموزش داده می شود که می تواند تمایل دانش آموزان را برای درس خواندن افزایش دهد.

  • توانایی خودتان را زیر سوال نبرید و هیچگاه خود را با دیگری مقایسه نکنید
  • اگر در مطالعه تعلل کردید خود را سرزنش نکنید و با آگاهی نسبت به عادات خود آرام آرام خودتان را متقاعد کنید که زودتر به برنامه روتین مطالعه باز گردید
  • سبک مطالعه تان را تغییر دهید و آنرا برای خود جذاب کنید
  • بپذیرید که قرار است مدت مشخصی را بیشتر به درس خواندن بپردازید و شاید از محدوده راحتی خارج شوید اما با تجسم آینده تان و اینکه به نتیجه ای که می خواستید رسیدید فرایند مطالعه را برای خود اسان و لذت بخش کنید

مشاوره انگیزشی زندگی

مشاوره انگیزشی زندگی

فقدان انگیزه یک احساسی است که هرازچند گاهی ممکن است تجربه کنیم.اگر دچار مشکلات سلامت روانی باشیم بی انگیزگی ما شدت می گیرد و به جایی می رسد که زندگی برایمان سخت می شود.چون بیشتر حالت منفعل می گیریم و حال و حوصله ملاقات با دوستان یا شروع پروژه های جدید، تفریح و سرگرمی و … را نداریم.در چنین شرایطی کارهای ساده مثل دوش گرفتن یا درست کردن صبحانه هم طاقت فرسا و دشوار بنظر می رسد.

مشاوره انگیزشی زندگی یکی  از راه هایی است که می تواند به ما کمک کند تا ریشه مشکلات روانی و مسائل عاطفی مان را که باعث بی انگیزگی شده پیدا کنیم و برای هر کدام از آنها درمان مناسب بگیریم.تا دوباره شادی و حال خوب را تجربه کرده و حس زندگی را با تمام وجود لمس کنیم.

یکی از دلایل بی انگیزگی پایین آمدن سطح سروتونین در بدن انسان است که با تغییر لایف استایل تا حدود زیادی بهبود می یابد.در جلسات مشاوره انگیزشی زندگی آموزش های کاربردی برای تغییر سبک زندگی و افزایش انگیزه به شما ارائه می شود.

بهترین روانشناس انگیزشی

بهترین روانشناس انگیزشی

جالب است بدانید کسانیکه بعنوان بهترین روانشناس انگیزشی در سطح ایران و جهان مطرح شده اند مدارک آکادمیک در رشته روانشناسی ندارند و بخاطر علاقه ای که به این مباحث داشته اند به تحقیق در مورد روانشناسی انگیزشی روی آورده اند.تعداد بالای مراجعه کنندگان آنها حاکی از این است که برخی از آنها تا حدودی موفق هم عمل کرده اند.چرا که با یادگیری مباحث روانشناسی مثبت گرا افراد را به سمت تفکرات مثبت هدایت کرده اند.

کاری با این دسته افراد نداریم اما اگر بدنبال بهترین روانشناس انگیزشی که دارای مدرک معتبر روانشناسی هست می گردید دکتر فرزانه محمدی یکی از روانشناسانی است که می توانیم معرفی کنیم.ایشان یکی از دکترهایی هستند که بیشترین تایمشان را به درمان مهاجرین ایرانی در خارج از کشور اختصاص می دهند و اظهار خشنودی و رضایت این افراد بخاطر درمان درست و افزایش انگیزه زندگی توسط دکتر محمدی باعث شده که ایشان را بعنوان یک روانشناس انگیزشی خوب پیشنهاد کنیم.ایشان دارای مجوز سازمان نظام روانشناسی بوده و در حال حاضر در مطب خصوصی شان مشغول به کار می باشند.

فرق مشاور و پشتیبان

فرق مشاور و پشتیبان

برای بسیاری از افراد فرق مشاور و پشتیبان خیلی مشخص نیست و نمی توانند وظایف بین این دو نفر را تفکیک کنند.شاید یکسری از کارهایی که مشاور و پشتیبان انجام می دهد تا حدی شبیه باشد اما اساسا هرکدام از این افراد به منظور خاصی در این جایگاه قرار دارند.

مشاور فردیست که تحصیلات مرتبط با مشاوره را در دانشگاه و دوره های آموزشی گذرانده و در یک فیلد متخصص شده است.چنین فردی با استفاده از مهارت های مشاوره می تواند مشکلات ریشه ای فرد را پیدا کرده و او را به مسیر درست هدایت کند.در کنار این خدمات تخصصی یک مشاور می تواند پشتیبان هم باشد.البته همه ی مشاوران نقش پشتیبان را ندارند و فقط مشاورانی که در حیطه روانشناسی انگیزشی کار می کنند قادر هستند نقش پشتیبان را هم داشته باشند.

اما پشتیبان کیست؟ پشتیبان فردی است که لزوما رشته مشاوره  نخوانده اما این حرفه را دوست دارد.اگر برای کنکور درس خوانده باشید با اسم پشتیبان اشنا هستید.پشتیبان فردیست که بر اساس برنامه ای که برای شما چیده شده بایستی مرتبا شما را چک کند و اطمینان حاصل کند که کارهایتان را سر وقت انجام داده اید.یک پشتیبان هم باید شما را تشویق کند هم تنبیه یعنی طوری به شما انگیزه بدهد تا با اشتیاق تکالیفتان را انجام دهید.

نکات مشاوره ای انگیزشی

نکات مشاوره ای انگیزشی

نکات مشاوره ای انگیزشی به همه ی افراد کمک می کند که زندگی بهتری برای خودشان بسازند و همواره شاد، پرانرژی و با انگیزه باشند.در ادامه به برخی از این نکات که روانشناس دکتر فرزانه محمدی پیشنهاد داده اشاره می نماییم:

۱-حتما ورزش را جزء روتین روزانه خود قرار دهید تا سرشار از حال خوب شوید

۲-در جمع دوستان وقت بگذرانید تا احساسات خوب در شما ایجاد گردد

۳-حداقل روزی نیم ساعت مطالعه داشته باشید یا یک مهارتی یاد بگیرید

۴-از شب قبل برنامه ریزی کنید و در روز هرکاری که انجام می دهید را تیک بزنید.این کار باعث افزایش هورمون پاداش یعنی دوپامین می شود.

۵-یک زمانی را در هر روز در طبیعت بگذرانید تا سروتونین ترشح شود.

۶-از اخبار و فضای منفی دوری کنید تا شما را آلوده نکند.

۷-مدیتیشن یا مراقبه را هر روز امتحان کنید که بی نظیر است.

۸-سفر بروید.

۹-از روانشناس یا مشاور انگیزشی کمک بگیرید.

مشاوره آنلاین
2 Comments
  1. سلام ممنون از مقاله ی بسیار عالی و تاثیر گذارتون
    خیلی جامع و عالی توضیح داده شد
    واقعا استفاده کردیم.

پاسخ دادن

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *