30 اسفند, 1399

روانشناس کودک و نوجوان

ما در اینجا قصد داریم لیستی از بهترین روانشناس کودک و نوجوان را معرفی کنیم و به بررسی ویژگی های یک روانشناس کودک خوب بپردازیم.در انتها هم در خصوص اینکه روانشناسی کودک چیست صحبت خواهیم کرد.

همه ی ما یک زمانی کودک بودیم، شیطنت می کردیم، با یه آبنبات از خوشحالی بالا پایین می پریدیم و با یه غیض پدر مادرمان اشکمان سرازیر میشد، در همان عالم کودکی با مسائل ریز و درشتی روبرو شدیم و یه درسهایی هم گرفتیم.کم کم بزرگ شدیم و آرزوی تشکیل خانواده و بچه دار شدن کردیم.

اون کارایی که دلمون میخواست مامان بابامون بکنن و نکردن و میخوایم برای کودکانمون انجام بدیم.آرزوهای کوچک و بزرگی براشون داریم.دیگه الان مثل زمان خودمون نیست، بچه هامون و لای پر قو بزرگ میکنیم.با کوچکترین مشکلی سریع مستاصل میشیم و دنبال یه متخصص روانشناس کودک میگردیم تا مبادا کودکمان آسیبی ببیند که شاید قبلا خودمان دیده ایم.

همین شمایی که الان دنبال مطلب روانشناسی کودکان گشتی و مارو پیدا کردی قطعا دغدغه آینده فرزندتو داری، یا با اونها به مشکلی خوردی که دوست داری سریع حلش کنی.پس تا آخر مقاله رو بخون که بی شک به کارت میاد!

بهترین روانشناس کودک و نوجوان

اگر بدنبال بهترین روانشناس کودک و نوجوان در تهران هستی ما روانشناسان کلینیک روان آگاه را به شما معرفی می کنیم که تجربه ی زیادی در زمینه کودک و نوجوان و حل مشکلات انها دارند:

برای درمان نوجوان خانم دکتر فرزانه محمدی

برای درمان کودک خانم فریبا اباذری

برای درمان کودک خانم فهیمه علی محمدی

لطفا جهت رزرو وقت مشاوره با هرکدام از این عزیزان با شماره ی ۴۴۹۷۴۵۶۳ تماس حاصل نمایید.

 

روانشناس کودک و نوجوان

روانشناس کودک و نوجوان

چه کسانی باید به روانشناس کودک و نوجوان مراجعه کنند؟ اگر در کودک یا نوجوان خود علائم یا نشانه های اختلال سلامت روانی را مشاهده کردید حتما باید او را پیش یک روانشناس کودک و نوجوان ببرید.

درمانگر کودک می تواند اختلالات رفتاری، اختلالات رشدی، اختلالات خوردن، افسردگی و سایر مشکلات فرزندان شما را در هر سنی که هستند از کودک گرفته تا یک نوجوان دبیرستانی ارزیابی و درمان کند.اگر بخواهیم این مشکلات را بصورت شفاف تر بیان کنیم شامل موارد زیر می شود:

  • سوء استفاده از جمله آزار جسمی، عاطفی و جنسی یا بی توجهی به کودک
  • اعتیاد به بازی و اینترنت و هرچیز دیگر
  • اختلالات در رشد و یادگیری از جمله اختلال نقص توجه و بیش فعالی (ADHD)، ناتوانی ذهنی، اختلال اوتیسم،  اختلالات ارتباطی و ناتوانی در خواندن و نوشتن
  • اختلالات رفتار مخرب مثل نافرمانی و …
  • اختلالات خوردن از جمله بی اشتهایی، پرخوری عصبی
  • اختلالات روانی مانند فوبیا، افسردگی، اضطراب، اختلال وسواس فکری-اجباری (OCD)، اختلال استرس پس از سانحه (PTSD)، اختلال دوقطبی، و اسکیزوفرنی
  • اختلالات خواب مثل بی خوابی، کابوس، و راه رفتن در خواب
  • مسائل مربوط به جنسیت، مشکلات عزت نفس و …

 

چه زمانی به روانشناس بچه مراجعه کنیم؟

چه زمانی به روانشناس بچه مراجعه کنیم؟

وقتی در جایگاه والدین قرار می گیرید باید علائمی که نشان می دهد کودک شما در وضعیت بدی به سر می برد را بخوبی بشناسید تا در زمان درست به روانشناس بچه مراجعه کنید.
چند نشانه وجود دارد که به شما می گوید وقت آن رسیده فرزندتان پیش مشاور برود:

کودک مدام در حال جستجوی اطلاعات است
زمانیکه فرزند شما مدام بدنبال کسب اطلاعات از رسانه های اجتماعی است یا در پی گرفتن اعتماد از والدین می باشد یعنی شاخص های کلیدی اضطراب را دارد.یعنی می گوید من نمی دانم و این مضطربم می کند.

اگر الگوی خوابش تغییر کرده است
کم شدن یا زیاد شدن خواب کودک می تواند نشانه اضطراب یا افسردگی باشد.ممکن است فرزند شما بخاطر نگرانی مشکل خواب داشته باشد.

گوشه گیر شده است
اگر می بینید که فرزند شما بیشتر وقت خود را در اتاق می گذراند و خیلی دوست ندارد با خانواده یا دوستان ارتباط بگیرد یک زنگ هشدار است.

وابستگی
وابستگی ممکن است نشانه اضطراب باشد.این احساس که خودم نمی توانم در برابر آسیب ها از خودم مواظبت کنم باعث می شود فرزند مدام به شما بچسبد.کار کردن روی اعتماد به نفس بچه می تواند از میزان وابستگی او بکاهد.

حساس شدن
در کودکان و نوجوانان اضطراب به شکل بیقراری، حساس شدن، واکنش های سریع خودش را نشان می دهد.ممکن است با نداشتن جشن تولد، سفرهای خانوادگی، فعالیت های تابستانی، و … احساس ناامیدی کنند.

کناره گیری از علایق
اینکه فرزند شما نسبت به کارهایی که قبلا از آن لذت می برده بی علاقگی نشان دهد می تواند نشانه افسردگی باشد.

 

چطور یه روانشناس خوب کودک در تهران پیدا کنیم؟

همانطور که می دانید هر روانشناس در برخی از حوزه ها تخصص دارد و مسلما در حوزه کودک و نوجوان هم دکتر روانشناس در تهران زیاد است.

اما اینکه یک روانشناس کودک خوب چه ویژگی هایی باید داشته باشد تا ما بتوانیم او را برای مشاوره کودک دلبندمان انتخاب کنیم بحث مفصلی است که بطور جامع در مقاله بهترین روانشناس در تهران به آن پرداخته ایم که می توانید برای داشتن اطلاعات کافی در این زمینه آنرا مطالعه کنید.

اگر می خواهید برای حل مشکل کودکانتان از یک روش علمی بهره ببرید حتما به صفحه هزینه نوروفیدبک مراجعه نمایید.

از آنجاییکه حل نشدن مشکلات کودکان می تواند باعث بوجود آمدن مسائل جدی تر در سنین نوجوانی و بالاتر شود بهتر است برای حل مسائل فرزندانتان زودتر به روانشناس و متخصص حوزه کودک و نوجوان مراجعه کنید تا خدای نکرده شاهد آسیب های بزرگتری در فرزندان عزیزتان نباشید.

مرکز مشاوره روان آگاه با در اختیار داشتن تیمی از بهترین متخصصان روانشناسی در تهران آماده ارائه کلیه خدمات و پاسخگویی به سوالات شما عزیزان در حوزه روانشناسی کودک و نوجوان می باشد.

روانشناسی کودک و نوجوان چیست

روانشناسی کودک و نوجوان چیست؟

روانشناسی کودک و نوجوان به شاخه‌ای از علم روانشناسی گفته می‌شود که به مطالعه و بررسی علمی و دقیق تحولات و تغییرات جسمی، روانشناختی، عاطفی و عملکرد اجتماعی کودک و نیازهای او می‌پردازد.
والدین به کمک علم روانشناسی می توانند اثر بخش ترین روشهای تربیتی و مفیدترین سبک فرزندپروری را یاد بگیرند و با فرزندان خود ارتباط بهتری برقرار کنند.

برای مطالعه علائمی که نشان می دهد کودک شما به مشاور نیاز دارد به صفحه مشاوره کودک مراجعه نمایید

هدف از مطالعه روانشناسی کودکان، حمایت، مراقبت و فراهم ساختن امکانات و تسهیلات برای رشد همه جانبه کودکان و شکوفا کردن تمام پتانسیل ها و ظرفیت های درونی آنها می باشد.

در روانشناسی کودک و نوجوان روی درمان مسائل روانی ، شناختی ، عاطفی ، رشدی و رفتاری کودکان و نوجوانان کار می شود. ضمن اینکه آسیب پذیری های بیولوژیکی و مشکلات مربوط به نقص های شناختی، سلامتی، استرس، مقابله با تغییرات رشدی و مشکلات زمینه اجتماعی مورد بررسی و تحت معالجه قرار می گیرند.

در واقع روانشناسان، کودکان و نوجوانان را از نظر اختلالات سلامت روان مورد ارزیابی قرار می دهند و با برقراری ارتباط با آنها بسیاری از مشکلاتی که نمی توانند با کسی درمیان بگذارند را میشنوند و اقدامات لازم را در جهت حل آنها انجام می دهند.

امام سجاد علیه السلام می فرماید سرپرستی و مسئولیت پذیری و تربیت آداب و اخلاق نیکو حق کودک توست.

روانشناسی کودک

اهمیت روانشناسی کودک

اولین مطالعات در حوزه کودک از قرن هفدهم آغاز گردید. جان لاک از پیشگامان روانشناسی کودک است و معتقد بود که ذهن کودک به مانند لوح سفید است که تجربه های محیطی باعث شکل‌گیری شخصیت او می شود. این جمله جان لاک بر اهمیت مسئولیت پدر و مادر تاکید داشته و عنوان می دارد که والدین باید از لحظه تولد محیط مناسب و مساعدی را برای رشد کودک خود فراهم کنند.

زیگموند فروید نیز که یکی دیگر از روانشناسان مشهور است بر تاثیر عمیق تجربه‌های دوره کودکی بر روی شخصیت و رفتارهای افراد در دوره بزرگسالی تاکید می کند. دوران کودکی بسیار پر اهمیت و اثر گذار بر کل دوره زندگی است.

روانشناسی کودک از این جهت مهم است که می تواند به ما کمک کند تا درک بهتری از علامت های بچه ها داشته باشیم و با بهترین روش از انها حمایت کنیم تا به افراد خوب تبدیل شوند. بنابراین برای کمک به والدین و معلمان و درک بهتر و کمک به کودکان باید با روانشناسی کودک آشنا شویم.

هدف روانشناسی کودک و نوجوان چیست؟

هدف از مطالعه روانشناسی کودک و نوجوان این است که یک الگوی طبیعی را برای زندگی کودک و نوجوان مشخص کنیم و به این وسیله بتوانیم انحرافات، مشکلات و کج رفتاری ها را شناسایی کرده، مسئولیت‌ها و وظایف خود را بدانیم و عملی کنیم.
الگوی طبیعی رشد کودک و نوجوان در مراحل مختلف سنی دارای اصول و قوانین مشخصی می باشد و آگاهی والدین از اصول روانشناسی کودک و نوجوان بسیار پر اهمیت است.

برای مطالعه بیشتر در حوزه نوجوان به صفحه مشاوره نوجوان مراجعه نمایید.

مهمترین مباحث روانشناسی کودک چیست؟

بررسی ابعاد رشدی مختلف درکودک:
روانشناسی کودک، رشد بچه را در تمام ابعاد جسمی، ذهنی، روحی، عاطفی، روان شناختی، اجتماعی ، شخصیتی و اخلاقی بررسی می کند و با فراهم آوردن اطلاعات لازم و ضروری در این حوزه شرایط مساعد و متناسب با هر مرحله رشد کودک و آموزش‌های لازم را بیان می کند.

بررسی و بیان نیازهای رشد کودک در هرمرحله:
هر مرحله از رشد کودک و نوجوان در ابعاد مختلف نیازمند امکانات و توجه خاص و فراهم آوردن شرایط ایده آل برای رشد مناسب است. روانشناسی کودکان با تعیین کردن ویژگی های هر دوره سنی، نیازهای لازم برای کودک و چالش ها و بحرانهای هر مرحله به والدین کمک می‌کند تا رفتارها و خصوصیات طبیعی و نرمال را از غیر نرمال تشخیص دهند و در صورت بروز مشکل هر چه سریعتر برای پیگیری درمان و بهبود آن اقدام نمایند.

بررسی و مطالعه شیوه فرزندپروری:
نحوه برقراری رابطه مادر و کودک از اولین روز تولد، باعث شکل‌گیری دلبستگی کودک و نوع شخصیت وی می‌شود. روانشناسی کودک و نوجوان نحوه تعامل والدین با آنها را بیان می کند و اطلاعات ارزشمندی در اختیار شما قرار می دهد تا بتوانید فرزندان سالم تر، شادتر و موفق تری را تربیت کنید.
اطلاع و آگاهی والدین از سبک های فرزند پروری درست و صحیح باعث غنی تر شدن محیط رشد و یادگیری و پیشرفت کودک می شود.

پیشگیری و مداخله در درمان مشکلات روانی و رفتاری:
پیشگیری از مشکلات روانشناختی، روحی و رفتاری در کودکان و نوجوانان اولین هدف روانشناسی کودک است. شناخت الگوی رشد طبیعی فرزندانمان به ما کمک می کند که تفاوت ها و نابهنجاری ها را زود متوجه شویم و به موقع رسیدگی کنیم.

روانشناسی کودکان

نکات روانشناسی کودک

همه ی بزرگسالان و والدین باید با نکات روانشناسی کودک و نوجوان آشنا شوند. خوب است که والدین برای داشتن فرزندان سالم، مسئولیت پذیر و شاد در بدو تولد و رشد کودک مطالعاتی در این حوزه داشته باشند تا بتوانند در هر شرایطی بهترین رفتار را با فرزندانشان انجام دهند. اگر که نسبت به تربیت کودکان و نوجوانان بی تفاوت باشیم و برای راحتی خودمان و ساکت شدن آنها با هرچیزی که می خواهند موافقت کنیم قطعا عواقب نامناسبی را در آینده آنها خواهیم دید که شاید با دانستن همین نکته های روانشناسی کودک و نوجوان حل می شد.

البته در این مسیر روانشناسان کودک و نوجوان میتوانند به مقدار زیادی کمک رسان والدین باشند و آنها را در حین مواجهه با مسائل مختلف راهنمایی کنند تا انشاالله با کمک یکدیگر فرزندانی صالح و سالم را پرورش دهیم.

  1. آموزش مفهوم قانون:
    اولین و مهمترین اصلی که در روانشناسی کودک و نوجوان مطرح است آموزش مفهوم قانون است. بسیاری از اوقات ملاحظه می کنیم که والدین برای فرزند خود بسیاری از باید و نباید ها را مطرح می کنند بدون اینکه آموزشی از مفهوم قانون داشته باشند. آموزش مفهوم قانون می‌تواند یکی از کلیدهای رهگشا برای رسمی کردن تمامی باید و نبایدهایی باشد که اکثر والدین در اجرای آن با فرزندان خود مشکل دارند.
    روانشناسی کودک و نوجوان می تواند به شما درباره چگونگی و نحوه آموزش مفهوم قانون کمک کند.
  2.  داشتن ثبات در رفتار با کودک و نوجوان :
    یادمان باشد که لازمه تربیت صحیح داشتن ثبات در رفتار با فرزندانمان است. هر قانونی را وضع کردیم به آن پایبند باشیم. بی ثباتی و بی نظمی در رفتار با کودکان و نوجوانان آرامش و امنیت روحی آنها را تهدید می‌کند.
  3. حمایت والدین از یکدیگر:
    پدر و مادر باید هردو هم همسو و هم‌جهت باشند و از هم حمایت کنند تا فرزندانشان با دوگانگی روبرو نشوند و از اختلاف بین پدر و مادر سوء استفاده نکنند.
  4.  عمل گرا باشیم:
    رفتار فرزندان الگوبرداری شده از رفتار والدین است. پس به قوانین و اصول پایبند باشید. نمی توانید از کودک خرده بگیرید که چرا داد میزنی درحالی که خودتان پرخاشگر هستید.
  5. شنونده خوبی باشید:
    برای اینکه بتوانید رابطه بهتری با کودک و نوجوان خود داشته باشید باید اول بتوانید خوب به حرف آنها گوش دهید و آنها را درک کنید.
  6.  ایجاد فرصت تجربه :
    به فرزندتان فرصت تجربه داده و اجازه دهید اشتباه کند و شکست بخورد. تحمل مقداری ناکامی متناسب با سن کودک برای رشد لازم است.
  7. هرگز تحقیر نکنید:
    به هیچ عنوان فرزند خود را تحقیر و سرزنش نکنید. با این کار عزت نفس و اعتماد به نفس را در او تخریب می کنید.
  8. توجه کنید:
    سعی کنید دنیا را از زاویه چشم کودک ببینید و به حرف ها ، تصورات و تخیلات و رفتارها و نقاشی های او توجه کنید.
  9.  تشویق و تایید کنید:
    به پیشرفت ها و تغییرات کودک و نوجوان خود در تمام ابعاد توجه کنید و او را تشویق و تایید نمایید.
  10.  مدام جایزه ندهید:
    از شیوه‌های مختلف تقویت استفاده کنید. جایزه دادن بی‌رویه، کودک شما را به مرحله اشباع می‌رساند و جایزه ها بی اثر می شوند. استفاده از تشویق کلامی و جدول ستاره ها می تواند راهگشا باشد. برای یادگیری آن ها می توانید از یک روانشناس کودک کمک بگیرید.

روانشناسی کودکان استثنایی

روانشناسی کودکان استثنایی همانطور که از نامش پیداست شاخه ای از علم روانشناسی است که به کلیه مشکلات مربوط به کودکان عقب مانده و معلول جسمی/ذهنی، کم یا نابینا، کم یا ناشنوا و دارای هرگونه ناتوانی دیگر می پردازد.
کودکان استثنایی به مراقبت و توجه بیشتری از سمت والدین و معلمان خود نیاز دارند و روحیه آنها نسبت به کودکان عادی حساس تر هست.

اگر والدین زود متوجه این دست مشکلات در فرزندشان بشوند و در همان سنین ابتدایی به یک روانشناس کودکان استثنایی مراجعه کنند تاثیر زیادی را در رشد و بهبود رفتارهای فرزند خود شاهد خواهند بود.

 

 

مطالب روانشناسی کودک

۵ حوزه اساسی روانشناسی کودک

اگر بدنبال مطالب روانشناسی کودک هستید بایدبا این ۵ حوزه آشنا شوید:

  • رشد: ۳ حوزه رشد داریم.رشد فیزیکی که به تغییرات جسمی مربوط است.رشد فکری که به استدلال، تخیل و فکر کودک برمی گردد.رشد اجتماعی و عاطفی مثل یادگیری ایجاد ارتباط با دیگران، بیان احساسات، اعتماد بنفس، غرور، شوخ طبعی و …
  • نقاط عطف:دانستن نقاط عطف رشد به روانشناسان در سنجش پیشرفت کودکان و شناسایی مشکلات احتمالی کمک می کند.مثلا کودک ۱۲ ماهه معمولا می تواند بایستد، برخی از بچه ها در این سن راه می روند و اگر کودکی ۱۸ ماهه باشد و نتواند راه برود احتمالا مشکلی وجود دارد.
  • رفتار:همه ی کودکان گهگاهی شیطون و سرکش هستند و درگیری های بین کودک و والدین همیشه وجود دارد زیرا کودکان تا دوره نوجوانی می خواهند از استقلال و هویتشان دفاع کنند.این رفتارها بخش طبیعی از روند رشد است.با اینحال برخی رفتارها چالش برانگیز است و والدین را مجبور می کند از روانشناس کودک کمک بگیرند.معمول ترین این اختلالات رفتاری ADHD، ODD، CD است.
  • احساسات:رشد عاطفی شامل یادگیری احساسات و عواطف و درک آنهاست.اولین احساساتی که کودکان تشخیص می دهند شادی، خشم، غم و ترس است و بعدها با احساسات پیچیده تر مثل خجالت، شرم، غرور، گناه و … روبرو میشوند.
  • اجتماعی شدن: رشد اجتماعی ارتباط نزدیکی با رشد عاطفی دارد.در روابط با همسالان کودکان یاد می گیرند که چگونه تعامل اجتماعی داشته باشند.آنها مهارت هایی مثل نوبت گرفتن، چانه زدن و … را برای مدیریت تعارض کسب می کنند.

چگونه روانشناس کودک شویم

چگونه روانشناس کودک شویم

بعضی وقت ها افراد برای اینکه بتوانند فرزندانشان را خوب بار بیاورند دوست دارند رشته مرتبط با کودک بخوانند. دسته ی دیگر به کودکان و کار کردن روی مسائل مرتبط با انها واقعا علاقه مند هستن و می پرسند چگونه روانشناس کودک شویم؟

رشته هایی که مربوط به حوزه کودک می شود رشته روانشناسی کودکان استثنایی و روانشناسی بالینی کودک می باشد.

برای اینکه بتوانید یک روانشناس کودک متخصص شوید علاوه بر تحصیل در رشته روانشناسی تا حداقل مقطع ارشد بهتر است که در دوره های آموزشی مختلف درمان و کار با کودک هم شرکت کرده و مدارک مربوط به انرا بگیرید.علت هم این است که شما در دانشگاه با مباحث کلی روانشناسی آشنا می شوید و برای اینکه بتوانید در کار مشاوره موفق و حرفه ای باشید لازم است که بصورت تخصصی در حوزه کودک آموزش ببینید.

تحصیل در مقطع کارشناسی روانشناسی ۴ سال و ارشد ۲ سال طول می کشد.پیشنهاد ما این است که بعد از مقطع لیسانس یا فوق لیسانس کارگاه های مختلف را با اساتید بنام روانشناسی کودک بگذرانید و مهارت هایتان را گسترش دهید.

برای آندسته از والدینی که دوست دارند مثل یک روانشناس کودک با فرزندانشان رفتار کنند هم پیشنهاد می دهیم که کتابهای مختلف این حوزه را مطالعه کنند و اگر نمی دانند با چه کتابی شروع کنند با یک مشاور کودک صحبت کرده و از ایشان راهنمایی بخواهند تا بتوانند قبل از تولد فرزندشان آموزش های لازم را دریافت کنند.

 

روانشناسی کودکان دبستانی

روانشناسی کودکان دبستانی

مدرسه برای کودکان همان آغاز  شکل گیری شخصیت و ستون فقرات روانشناسی درونی آنهاست.

بنابراین بد نیست کمی در مورد روانشناسی کودکان ابتدایی بدانیم.

۱-مدرسه برای هر کودکی تجربه ی متفاوتی است: از آنجاییکه هر بچه ای با دیگری فرق دارد و در محیط متفاوتی بزرگ شده است ممکن است در مدرسه هم با چالش های کم یا زیادی روبرو گردد.مثلا کودک خجالتی احتمالا در مدرسه به مشکل می خورد چون باید با افراد زیادی سروکله بزند و صحبت کند.

۲-مدرسه می تواند مهارت های مسئولیت پذیری و استقلال را به کودکان یاد بدهد:همانطور که کودکان از هر کلاسی فارغ التحصیل می شوند و به کلاس بالاتر میروند مسئولیت پذیری آنها رشد می کند.

۳-مدرسه باعث می شود کودکان بهتر خودشان را بشناسند:مغز کودک مثل اسفنج همه چیز را جذب می کند و از انجاییکه فضای زیادی برای یادگیری دارد هر روز رشد می کنند و به واسطه این رشد هویت انها هم شکل می گیرد.اینکه چه کسی هستی، به چه چیزی اعتقاد داری، چه چیزی می خواهی و …

۴- مدرسه به بهبود مهارت های عاطفی کودک کمک می کند: مدرسه بخش بزرگی از رشد کودک است و باعث می شود کودکان درک بهتری نسبت به خودشان و دنیای اطرافشان پیدا کنند.کودکان با بازی با همسالان، پیروی از قوانین معلمان و … مهارت های عاطفی را می اموزند.

روانشناس تلفنی
5 Comments
  1. سلام کودک من یک کار بدی می کنه بعد میگه یکی به من میگه بای بیاد مشاوره

  2. با تشکر مفید بود. موفق باشید

  3. سلام وقت بخیر ممنون از وقتی که برای این محتوای ارزشمند گذاشتید

  4. سلام من پسرم الان بایدکلاس چهارم میرفت ولی متاسفانه تادم مدرسه میره ولی برمیگرده ومیگه میترسم مدرسه برم به نظرشما کاری میشه مرد

  5. سلام من سه تا فرزند دارم متاسفانه پسر وسطی من خیلی حاضرجوابه یعنی اصلا حرف من و پدرشو متوجه نمیشه خیلی باهاش صحبت میکنیم ولی باز دو دقیقه بعد همون کارشو ادامه میده دیگه موندم چیکار کنم
    ممنون

پاسخ دادن

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *