28 مهر, 1400

نوروفيدبک چیست

با اضطراب، افسردگی، میگرن، بیخوابی و … درگیر هستید؟میدونین نوروفيدبک چیست ؟ اگر دوست ندارید برای حل مشکلاتتون قرص و دارو مصرف کنید نوروفیدبک رو امتحان کنین.

اگر اولین بار هست که این اسم رو میشنوید قطعا سوالای زیادی براتون پیش میاد.ما تمام آنچه که باید در مورد نوروفیدبک بدونید رو بهتون خواهیم گفت.

 

نوروفیدبک چیست

نوروفيدبک چیست ؟

نوروفیدبک یک پروتوکل درمانی جدید است که برای درمان مشکلات بیخوابی، اضطراب، کم شدن حافظه، اعتیاد، ADHD، ضربه های مغزی و …بکار می رود.

نوروفیدبک یا الکتروانسفالوگرافی یک روش غیر تهاجمی برای کنترل و اندازه گیری امواج مغزی و دمای بدن است.در این روش، امواج مغزی شما را از طریق شرطی سازی یک فرآیند غیر ارادی بدن، مجددا آموزش داده و تغییر می دهند.

این متد درمانی برای افرادیکه تمایلی به مصرف قرص و دارو ندارند بسیار عالی است.

نوروفیدبک در اواخر دهه ۱۹۵۰ برای اولین بار آغاز شد.دکتر جو کامیا تحقیقاتی را با استفاده از الکتروانسفالوگرام(موج نگاری مغز) برای بررسی هوشیاری و آگاهی انجام داد.او در طی این تحقیق متوجه شد که افراد می توانند فعالیت مغزی شان را با استفاده از یک سیستم پاداش تغییر دهند.

بعدها دکتر بری استرمن روی گربه ها کار کرد تا فعالیت مغزی انها را تغییر دهد و در صورتیکه گربه ها پاسخ مناسب می دادند به آنها یه غذا یا خوراکی خوشمزه نشان می داد. هدف او از این آموزش، افزایش ریتم حسی (SMR) بود. در نتیجه کار، گربه ها یاد گرفتند که برای بدست آوردن غذا، الگوهای مغزی شان را عوض کنند.

بعدها دکتر استرمن با ناسا کار کرد و در آنجا نتایج خوبی از آزمایشاتش روی گربه ها گرفت.با استفاده از این یافته ها دکتر استرمن روی بیماران مبتلا به صرع کار کرد و نتیجه حیرت انگیز بود.۶۰% از بیماران به میزان ۲۰ تا ۱۰۰ درصد تشنج شان کاهش پیدا کرده بود.

امروزه آموزش SMR و نوروفیدبک بمنظور افزایش تمرکز، انعطاف پذیری مغزی و کاهش استرس جزء برنامه های آموزشی فضانوردان ناسا است.

 

فواید نوروفیدبک

 

هزینه نوروفیدبک در تهران

هزینه نوروفیدبک تهران از ۱۵۰ هزار تومان شروع می شود و ممکن است تا ۲۵۰ تومان هم بالا برود.هر جلسه نوروفیدبک تقریبا ۴۵ دقیقه طول میکشد.

تعداد جلسات نوروفیدبک معمولا بین ۲۰ تا ۳۰ جلسه و برای برخی افراد بیشتر می باشد.در اوایل درمان، جلسات هفته ای ۳ بار انجام می شود و بعد از پیشرفت فرد به هفته ای ۲ بار و یکبار کاهش پیدا می کند.

معمولا از جلسه ۱۰ به بعد شاهد پیشرفت بیمار خواهیم بود.

هزینه لورتا نوروفیدبک

لورتا نوروفیدبک یک تکنیک راه حل معکوس است که منشا سیگنال های الکترونیکی را بر اساس شبکه ای از الکترودهای قرار گرفته در سرتاسر پوست سر تخمین می زند.درواقع لورتا یرای تعیین اینکه کدام مناطق مغز در حالات مختلف فعال می شوند مورد استفاده قرار می گیرد.هزینه لورتا نوروفیدبک جلسه ای ۵۰۰.۰۰۰ تا ۷۰۰.۰۰۰ تومان متغیر است.

هزینه نقشه مغزی

نقشه مغزی هم یک ابزار مهم برای ارزیابی امواج مغز است که با استفاده از آن می توان ارتباطات بین نواحی مختلف مغز را بهبود بخشید.هزینه نقشه مغزی ۴۰۰.۰۰۰ تا ۷۰۰.۰۰۰ تومان می باشد.

هزینه tDsc

tDCS یا Transcranial direct current stimulation یک روش غیرتهاجمی برای متعادل کردن تحریک پذیری مغز با جریان مستقیم اما ضعیف است که برای درمان بیماری های مختلف روانی و عصبی استفاده می شود.هزینه tDSC هم ۲۰۰.۰۰۰ تا ۳۰۰.۰۰۰ در نظر گرفته شده است.

نام خدمات تعداد جلسات قیمت ما(تومان) قیمت در امریکا(دلار)
هزینه نوروفیدبک هر جلسه ۲۵۰.۰۰۰ تا ۴۰۰.۰۰۰ ۷۰$
هزینه لورتا نوروفیدبک هر جلسه ۵۰۰.۰۰۰ تا ۷۰۰.۰۰۰ ۲۰۰$
هزینه نقشه مغزی هر جلسه ۴۰۰.۰۰۰ تا ۷۰۰.۰۰۰ ۷۲۰$
هزینه tDcs هر جلسه ۲۰۰.۰۰۰ تا ۳۰۰.۰۰۰ ۱۰۰$

نوروفیدبک چه فایده ای دارد؟

شما زمانی دچار اضطراب، افسردگی، ضربه مغزی و …. می شوید که امواج مغزی تان درست کار نمی کنند و با هم تعادل ندارند.

درست مثل زمانیکه ماشین یک لاستیک ندارد.

آموزش نوروفیدبک به شما کمک می کند تا برخی از نواحی مغزتان را دوباره آموزش دهید تا مغز به بهترین عملکرد خود برسد.

درمان نوروفیدبک

درمان نوروفیدبک

درمان نوروفیدبک چیست؟نحوه درمان نوروفیدبک به این صورت است که شما ابتدا باید qEEG که همان نقشه برداری مغزی است را تکمیل کنید.بعد تکنسین EEG یک کلاه که در برخی قسمت هایش تا ۲۰ سوراخ هم دارد روی سرتان می گذارد.نواحی سوراخدار را ژل می زند تا از کف سرتان احساس خنکی کنید. حسگرها در هرکدام از این سوراخ ها قرار گرفته اند و می توانند پالسهای الکتریکی مغز شما را در هنگام آرامش ثبت کنند.

سپس امواج مغزی شما با یک دیتابیس اطلاعاتی از امواج مغزی هنجار و سالم مقایسه شده و نقشه ای ایجاد می شود که نشان می دهد کدام قسمتهای مغز شما ناهماهنگ بوده و خیلی سریع یا خیلی کند عمل می کنند.

در مرحله نهایی درمان نوروفیدبک، متخصص نقشه مغز شما را بررسی کرده و یک پروتکل نوروفیدبک مخصوص شما تهیه می کند تا با استفاده از آن بتوانید امواج مغزی تان را به سمت نرمال برده و احساس آرامش و تمرکز بیشتری داشته باشید.

این نقشه به تکنسین EEG داده می شود تا از آن برای جلسات درمان شما استفاده کند. در طول آموزش ، شما روی یک صندلی راحت نشسته و فیلم را روی صفحه کامپیوتر تماشا می کنید. هنگامی که امواج مغزی شما بسیار سریع یا بسیار کند شوند ، صفحه نمایش محو می شود ، اما هنگامی که امواج مغزی شما به حالت عادی برمیگردند ، صفحه فوراً روشن می شود. و بدین ترتیب مغز شما با هر محو و روشن شدن مجدد به یادگیری ادامه می دهد.

 

عوارض نوروفیدبک چیست

عوارض نوروفيدبک چیست ؟

عوارض نوروفيدبک چیست معمولا کابوس، بی خوابی، احساس اضطراب و سردرد است.اما هیچکدام از این موارد دائمی یا خطرناک نیست.این عوارض بازخوردی است که درمانگر از نحوه واکنش مغز شما گرفته و از آن برای درمان های بعدی شما استفاده می کند.

مضرات نوروفیدبک آنقدر جدی نیست که مانع از امتحان کردن این روش درمانی بشود.تا زمانیکه از یک درمانگر درست و کاربلد برای درمان نوروفیدبک استفاده کنید هیچ عارضه نامطلوبی برایتان پیش نمی آید.

ضمن اینکه شروع هر روش درمانی در ابتدا شاید برای مراجع دشوار باشد و هر اتفاق ناخوشایندی را به موضوع روش درمانی اش ربط دهد اما در واقعیت کسانیکه که از نوروفیدبک برای درمان خود استفاده می کنند با عوارض جدی و طولانی مدت روبرو نخواهند شد.

اگر به دنبال راهکاری برای استرس هستید به صفحه درمان استرس و اضطراب شدید سر بزنید

 

نوروفیدبک کودکان

نوروفیدبک کودکان

اگر فرزند شما از مشکلات مربوط به مغز رنج ببرد قطعا عملکرد روزانه اش که شامل موفقیت تحصیلی، شغلی و شخصی است دچار اختلال می شود.نوروفیدبک کودکان می تواند بهترین درمان برای فرزندان شما باشد مخصوصا اگر اختلال یادگیری داشته باشد.

اگر می خواهید بدانید کودک شما نیاز به نوروفیدبک دارد یا خیر به صفحه مشاوره کودک و مشاوره والدین سر بزنید.

در زیر ۴ دلیل که نشان می دهد نورفیدبک برای کودکان موثر و عالی است را بیان می کنیم:

نوروفیدبک یک روش درمانی طبیعی و بدون دارو است

همانطور که گفتیم در این روش درمان مناطقی از مغز را که دچار ناهماهنگی است پیدا کرده و امواج مغزی سالم تر را جایگزین می کنند.بنابراین نه دارویی در کار است و نه خطری کودک را تهدید می کند.

نوروفیدبک کودک را برای موفقیت های تحصیلی آینده آماده می کند

بهبود نمرات درسی، افزایش تمرکز در کلاس، برنامه ریزی و سازماندهی بهتر وظایف و تکالیف و … از جمله نتایج مثبت برای کودکانی بوده که درمان نوروفیدبک گرفته اند.

نوروفیدبک مشکلات رفتاری کودکان را کاهش می دهد

هدف اصلی درمان نوروفیدبک این است که به مغز یاد بدهند تا عملکرد آرام تر و کارامدتری داشته باشد.بنابراین اگر کودک بتواند اطلاعات را در مغز خود راحت تر پردازش کند، به احتمال زیاد کمتر عصبانی می شود.

نوروفیدبک کیفیت خواب را بالا می برد

خواب خوب و راحت روی موفقیت فرد تاثیر می گذارد.اگر فرزند شما خواب کم و بی کیفیتی داشته باشد نمی تواند بهترین عملکرد را در زندگی تحصیلی و شخصی اش داشته باشد.یعنی سر کلاس تمرکز ندارد، نم یتواند تکالیفش را درست انجام دهد و ….

عوارض نوروفیدبک در کودکان

عوارض نوروفیدبک در کودکان

خیلی از افراد می پرسند قرص نوروفیدبک چیست تا آنرا استفاده کنیم و خوب شویم. نوروفیدبک یک تکنیک آموزشی است که به شما یاد میدهد چگونه امواج مغزی خود را آگاهانه تغییر دهید.نوروفیدبک یک راه ایمن و موثر برای بهبود عملکرد ذهنی است و عوارض آن بسیار کمتر از داروها است.

یکسری عوارض نوروفیدبک در کودکان و بزرگسالان هست که بصورت موقت ایجاد می شود و خطری هم برای فرد ندارد. و این عوارض معمولا با کمک خود متخصص نوروفیدبک رفع می گردد.

عوارض جانبی نوروفیدبک بسته به هر فرد، کیفیت آموزش، محل درمان، امواج مغزی و شرایط عصبی خود بیمار  کم یا زیاد می شود.یعنی ممکن است یک فردی عوارض شدیدی را در اثر درمان نوروفیدبک تجربه کند و شخص دیگر هیچ عوارضی نداشته باشد.

  • برخی از افراد پس از جلسات نوروفیدبک افزایش اضطراب را گزارش کرده اند.
  • عده ای دچار اختلال در تمرکز می شوند. البته ممکن است این یک واکنش گذرا باشد و با ادامه تمرین فروکش کند.
  • یکی از عوارض جانبی نادر که پس از جلسات نوروفیدبک گزارش شده، دندان قروچه است.
  • خستگی یکی دیگر از عوارض نوروفیدبک در کودکان و بزرگسالان است.وقتی فرکانس را در منطقه ایی که کند است افزایش می دهیم یا بالعکس فرد با خستگی گذرا مواجه می شود.
  • برخی افراد ممکن است در طول نوروفیدبک دچار افسردگی شوند.البته موقتی است.

سرگیجه، سردرد، احساس فشار در سر ، کاهش انرژی، تنش عضلانی، اضطراب اجتماعی و …هم دیگر عوارض موقت نوروفیدبک می باشد که اگر درمانگر شما در زمینه درمان نوروفیدبک متخصص و با تجربه باشد تمام این موارد تا حد زیادی کاهش پیدا می کند.

آیا نوروفیدبک تاثیر دارد

خیلی ها در مورد استفاده از این روش تردید دارند و می پرسند آیا نوروفیدبک تاثیر دارد؟ نوروفیدبک در واقع یک درمان ایمن برای بسیاری از شرایط و اختلالات است، به خصوص که هیچ دارو یا روش تهاجمی در این فرآیند وجود ندارد.بر اساس تحقیقات علمی و نظرات پزشکان مختلف در مورد نوروفیدبک، میزان موفقیت این روش ۷۵ تا ۸۰ درصد گزارش شده است.

به طور کلی، نوروفیدبک با تسکین طولانی مدت علائم و بهبود کیفیت زندگی بیماران مرتبط است.

نوروفیدبک برای درمان تعدادی از اختلالات از جمله ADD/ADHD ،اوتیسم، افسردگی، فشار و اضطراب PTSD ،بیخوابی ، موارد وحشت زدگی، اختلالات تشنجی، آسیب های تروماتیک مغزی و … مفید است.

آیا نوروفیدبک می تواند باعث بدتر شدن فرد شود؟خیر. نوروفیدبک الگوهای امواج مغزی شما را نرمال سازی می کند که در واقع همان کاری است که دارو به روش مصنوعی انجام می دهد.

نوروفیدبک چیست و چه کاربردی دارد

نوروفیدبک چیست و چه کاربردی دارد

خیلی ها هنوز نمی دانند نوروفیدبک چیست و چه کاربردی دارد؟نوروفیدبک یک پروتکل درمانی جدید است که برای اکثر مشکلات سلامت روانی مناسب است.هدف درمان نوروفیدبک تغییر نحوه واکنش مغز به برخی محرک هاست.در واقع یک روش غیر تهاجمی است که با اندازه گیری امواج مغزی بیماران عملکرد مغز را مورد بررسی قرار می دهند.

فرد در طی جلسات نوروفیدبک یاد می گیرد که امواج مغزی اش را آگاهانه کنترل نماید.مثلا امواج آلفا با آرامش، مدیتیشن و … مرتبط است در حالیکه امواج بتا با تمرکز، هیجان، توجه پایدار و … معلوم می شود.امواج الفا برای غلبه بر استرس و امواج بتا برای بهبود ویژگی هایی مثل توجه و تمرکز که به adhd مربوط است، استفاده می گردد.

اگر از داروهای اعصاب و روان فراری هستید و می خواهید بدون خوردن قرص بیماری تان را درمان کنید بهتر است به یک متخصص نوروفیدبک مراجعه کنید.

این پروتکل درمانی امواج مغزی را اصلاح می کند و نورون هایی که باعث مشکلاتی چون اضطراب، اعتیاد، بی خوابی، adhd و… شده را بهبود می بخشد.

روان درمانی
2 Comments
  1. عرض ادب و خسته نباشید
    آیا در طول مدت درمان، درمانگر هم پشت دستگاه قرار دارد و ناظر تغییرات در عملکردهای مغزی میباشد یا در مدت درمان، درمانجو در اطاق تنها میماند؟

پاسخ دادن

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *