12 خرداد, 1400

فرق روانشناس و روانپزشک

خیلی ها فرق روانشناس و روانپزشک و نمیدونن.و موقعی که با یه مشکل مواجه میشن تازه میگردن ببینن باید پیش کدوم یکی برن.

بعضیا رو دیدم که صرفا با شنیدن این جمله که تو مشکل داری و باید بری پیش روانشناس یاد داروهای اعصاب میفتن و قید حل کردن مشکلشون و میزنن .اما باید بدونین که خیلی از مسائل فقط با رفتن پیش روانشناس حل می شن و اصلا نیاز نیست که شما نگران مشکل روانی و مصرف قرص باشید.تازه بعضی وقتا همین کمک گرفتن از روانپزشک و مصرف دارو خیلی روند بهبودی رو سریع می کنه.پس بدون اینکه در مقابل این موضوع گارد بگیرین بهتره که فرق روانشناسی و روانپزشکی و توی این مقاله بخونین.

فرق روانشناسی و روانپزشکی

فرق روانشناس با روانپزشک چیست؟

فرق روانشناس و روانپزشک این است که روانپزشکان دارای مدرک پزشکی و تخصص روانپزشکی هستند. آنها از گفتار درمانی ، داروها و سایر روشهای درمانی برای معالجه افرادی که زمینه های بیماری های روانی مانند اختلالات اضطرابی، اختلال بیش فعالی و نقص توجه (ADHD)، اختلال دو قطبی، افسردگی شدید، اختلال استرس پس از سانحه (PTSD)، روانگسیختگی و… را دارند استفاده می کنند.

مشاوره در واقع همان روانشناسی است که یکی از مهمترین و رایج ترین انواع آن مشاوره افسردگی است.

اما روانشناسان حتی اگر مدرک دکترا هم داشته باشند نمیتوانند برای مراجعین خود دارو تجویز کنند بلکه فقط باید با گفتار درمانی و تکنیک های روانشناسی بیمار را درمان کنند.
فرق روانشناسی و روانپزشکی

فرق روانشناسی و روانپزشکی

فرق روانشناسی و روانپزشکی در این است که روانشناسی به مطالعه نحوه تفکر ، نحوه عملکرد ، واکنش و تعامل افراد می پردازد. روانشناسی رشته ای است که به ذهن و رفتارهای انسان مربوط می شود.آنها ناهنجاری های عاطفی و اجتماعی را درمان می کنند اما اجازه تجویز دارو ندارند.

روانپزشکی رشته ایست که به مطالعه مشکلات روانی و تشخیص ، مدیریت و پیشگیری از آنها می پردازد. روانپزشکان بعنوان یک پزشک از تجربیات بالینی خودشان برای درمان اختلالات روانی، عاطفی و رفتاری استفاده کرده و به کمک دارو و روان درمانی بیمار را معالجه میکنند.

روانشناسان و روانپزشکان اغلب برای گرفتن نتیجه بهتر و کمک به بهبود سریع بیماران با هم همکاری میکنند.

تفاوت روانشناس و روانپزشک

تفاوت روانشناس و روانپزشک از نظر نوع درمان

تفاوت روانشناس و روانپزشک از نظر درمانی که برای بیمار در نظر میگیرند تا حدودی متفاوت است.البته ممکن است روانشناس و روانپزشک با هم کار کنند.یعنی روانشناس بعد از ویزیت مراجع اگر نیاز به روانپزشک را احساس کند ابتدا بیمار را به یک روانپزشک ارجاع می دهد و سپس با گفتاردرمانی و تکنیک های روان درمانی فرد را درمان می کند.

رفتار درمانی شناختی یا CBT نوعی گفتاردرمانی است که روانشناسان مرتباً از آن برای کمک به مردم در غلبه بر افکار منفی و الگوهای تفکر استفاده می کنند.گفتگو درمانی می تواند به شکلهای مختلف انفرادی، گروهی یا خانواده درمانی انجام شود.

یک تفاوت روانپزشک و روانشناس این است که روانشناسان ممکن است درمانهایی را انجام دهند که روانپزشکان معمولاً انجام نمی دهند ، مانند بازی درمانی. این نوع درمان شامل اجازه دادن به کودکان برای بازی آزادانه در یک اتاق بازی ایمن با رعایت قوانین یا وجود محدودیت بسیار کم است.

روانشناسان با تماشای بازی کودکان ، می توانند اطلاعاتی در مورد رفتارهای مخل و آنچه کودک نمی تواند بیان کند را بدست می آورند. سپس می توانند مهارت های ارتباطی ، مهارت حل مسئله و رفتارهای مثبت تر را به کودکان بیاموزند.

در مواردی که بیماری به مرحله حاد رسیده باشد ممکن است روانپزشک از روش های درمان مثل الکتروشوک درمانی که شامل اعمال جریانهای الکتریکی به مغز است یا نوردرمانی که شامل استفاده از نور مصنوعی برای درمان افسردگی فصلی به ویژه در مکان هایی که زیاد نور خورشید ندارند، استفاده کند.

روانپزشک یا روانشناس

روانپزشک یا روانشناس؟ پیش کدامیک بروم؟

در برخی مواقع فرد نمی تواند بدرستی تشخیص دهد که علائمش مربوط به روانپزشک یا روانشناس است.در اینگونه موارد پیشنهاد ما اول مراجعه به روانشناس است چراکه ممکن است اصلا نیازی به روانپزشک نباشد.

اگر دوران سختی را سپری می کنید یا می خواهید روی افکار و رفتارتان کار کنید روانشناس بهترین انتخاب برای شماست.

چنانچه پدر یا مادری هستید که به دنبال راهی برای درمان فرزند خود میگردید ، یک روانشناس می تواند انواع مختلفی از روش های درمانی مانند بازی درمانی را ارائه دهد. اگر فرزند شما دچارمسئله ذهنی پیچیده تری بوده و نیاز به دارو درمانی داشته باشد ، ممکن است روانپزشک انتخاب بهتری باشد.

در مجموع روانشناس می تواند بیشتر مشکلات شما را در هر زمینه ای حل کند فقط نمی تواند دارو تجویز کند.

بخاطر داشته باشید که بسیاری از مسائل رایج روانی ، از جمله افسردگی و اضطراب ، اغلب با ترکیبی از دارو و گفتاردرمانی معالجه می شوند. روانشناس جلسات درمانی را بطور منظم با بیمار خواهد داشت ، در حالی که روانپزشک داروها را مدیریت می کند.

 

تفاوت روانشناسی بالینی و عمومی

اگر به دنبال حرفه روانشناسی هستید ، ممکن است این سوال برای شما پیش آمده باشد که تفاوت روانشناسی بالینی و عمومی چیست؟

تفاوت اصلی در مسیرهای آموزشی آنها است. روانشناسان عمومی در زمینه ارزیابی، تفسیر و اجرای آزمون های مختلف آموزش دیده اند. از این آزمون ها می توان به منظور ارزیابی مهارت های فکری ، نقاط قوت و ضعف شناختی ، ویژگی های شخصیتی ، ترجیحات و استعدادهای شغلی و نوروسایکولوژی استفاده کرد.

برای مطالعه و آگاهی بیشتر درباره متخصص روانشناسی عمومی به صفحه روانشناسی عمومی چیست مراجعه فرمایید

روانشناسی عمومی، به مطالعه رفتارهای ذهنی و عملکردهای روانشناختی می پردازد .در حالی که روانشناسی بالینی علاوه بر مطالعه علمی به ارزیابی و سپس درمان بیماریهای روانی هم می پردازد.

جهت آشنایی بیشتر با روانشناس بالینی به صفحه روانشناسی بالینی مراجعه فرمایید.

 

فرق روانشناس و روانپزشک و روانکاو

فرق روانشناس و روانپزشک و روانکاو

فرق روانشناس و روانپزشک و روانکاو در این است که روانکاوان ، با افرادی کار می کنند که از طیف وسیعی از مشکلات عاطفی از جمله افسردگی ، ترس ، اضطراب ، ضربه و وسواس رنج می برند.روانکاو با کمک خود فرد و از روی روابط گذشته و فعلی بیمار ، نحوه تأثیر عوامل ناخودآگاه بر رفتار آنها را کشف می کند.

روانکاوی می گوید که ما از بسیاری از عواملی که بر احساسات و رفتارمان تأثیر می گذارند بی اطلاع هستیم. به عبارت دیگر ، زندگی ما نه تنها توسط فرایندهای آگاهانه بلکه بوسیله ناخودآگاه شکل می گیرد.

روانکاو کسی است که بر مبنای نظریه های روانشناسی و روش های درمانی معتقد است همه ی افراد افکار، احساسات، خواسته ها و خاطرات ناخودآگاه دارند که با روانکاوی احساسات سرکوب شده و تجربیات تلخ که ریشه در ذهن ناخودآگاه دارند آزاد می شوند.

روانکاوی معمولاً یک درمان فشرده است و به تعهد محکمی از جانب بیماران نیاز دارد چرا که فرد باید ۲ تا ۵ بار در هفته در جلسات روانکاوی شرکت و با روانکاو همکاری کند.

روانشناس در نقش یک مشاور یا درمانگر با استفاده از روان درمانی به بیماران کمک می کند تا با مشکلات روحی و روانی خود کنار بیایند و آنرا درمان کنند. روانشناسان معمولاً مهارتهای قدرتمندتری در برقراری ارتباط و درک این مساله دارند که فرایندهای مغزی چطور روی سلامتی احساسی فرد اثر می گذارد.

روانشناسان غالباً از طریق آزمایش های کنترل شده ، روانکاوی یا روان درمانی ، اطلاعات بیمار را ارزیابی می کنند. آنها همچنین از آزمون های شخصیت ، عملکرد ، استعداد یا هوش برای پی بردن به مشکل دقیق مراجع استفاده می نمایند. روانشناس معمولا روی مشکلات فعلی فرد فوکوس می کند و کاری با گذشته بیمار ندارد اما روانکاو فرد را به گذشته می برد و منشا مشکلش را پیدا می کند.

به روانپزشکان این اختیار داده شده که برای معالجه بیماران خود نسخه بنویسند. وقتی روانپزشکان با بیماران ملاقات می کنند و از بیماری فرد آگاه می شوند یکسری دارو تجویز می کنند و در جلسات بعدی دوزهای دارو را کم یا زیاد کرده و میزان پیشرفت و علائم بیمار را در طی مصرف این داروها بررسی می کنند. روانپزشکان روی درمان بیماری های روانی و رفتارهای غیرعادی افراد کار می کنند.

روانشناسی بهتر است یا روانپزشکی

روانشناسی بهتر است یا روانپزشکی

عده ای میپرسند روانشناسی بهتر است یا روانپزشکی؟ اول باید ببینیم که هدف شما از این سوال چیست چون برداشت های متفاوتی وجود دارد.

اگر بدنبال انتخاب رشته هستید و می خواهید بدانید که رشته روانشناسی بهتر است یا روانپزشکی باید بگوییم که این دو رشته در عین اینکه از هم جدا هستند اما به یکدیگر هم وابسته اند. شاید بپرسید چرا وابسته؟ از شیوه کنکور و تحصیلات دانشگاهی در این دو حوزه که با هم متفاوت است می گذریم.همانطور که می دانید بسیاری از افرادی که برای حل مشکلات سلامت روان خود به روانشناس مراجعه می کنند با بیماری هایی مثل افسردگی، استرس و اضطراب و … سروکله می زنند.

برای آشنایی بیشتر با روانشناسی می توانید به کارگاه های این رشته مراجعه نمایید برای آشنایی بیشتر به صفحه کارگاه روانشناسی مراجعه نمایید.

اگر روانشناس تشخیص دهد که فرد فقط با کمک مشاوره نمی تواند فرایند بهبودی را طی کند او را به یک روانپزشک ارجاع می دهد تا با کمک همدیگر به تسریع روند بهبودی بیمار کمک کنند.اینجاست که بحث روانشناسی و روانپزشکی به هم ربط پیدا می کند.در واقع در روانپزشکی، دکتر خیلی برای صحبت کردن با بیمار و پیدا کردن ریشه مشکلات صحبت نمی کند بلکه براساس تشخیص روانشناس یا برمبنای یکسری سوالات کلیدی برای شخص دارو تجویز می نماید.

حالا برویم سراغ اینکه بهتر است به روانشناس مراجعه کنید یا روانپزشک؟ همانطور که در ابتدای مقاله هم گفته ایم توصیه ما در ابتدا مراجعه به روانشناس است چون شاید اصلا شما به دارو درمانی نیاز نداشته باشید و استفاده بیخود از دارو مشکلات دیگری برایتان ایجاد کند.یا اینکه مشکل شما با چند جلسه مشاوره حل شود.پس گزینه بهتر رفتن پیش روانشناس است.اگر استفاده از دارو برای شما واجب باشد خود روانشناس این را به شما می گوید.

سوالاتی که رواپزشک می پرسد

سوالاتی که رواپزشک می پرسد

اگر قبلاً هرگز به روانپزشک مراجعه نکرده‌اید، ممکن است بخواهید بدانید که در اولین قرار ملاقات چه سوالاتی از شما پرسیده می شود؟ هرچه بتوانید در مورد نگرانی های خود، سابقه بیماری و علائمی که دارید صادقانه تر حرف بزنید، درمان شما موثرتر خواهد بود.از جمله سوالاتی که روانپزشک می پرسد این است؟

چه مساله ای باعث شده که الان اینجا باشی؟

ممکن است مشکل خواب یا اعتیاد و … داشته باشید.خیلی مهم است که همه چیز را بی کم و کاست به پزشک بگویید. جزئیاتی که ارائه می کنید به روانپزشک کمک می کند تا بیماری شما را به طور موثر تشخیص دهد و درمان کند.

اولین باری که متوجه علائم خود شده اید کی بوده؟

برخی از علائم ممکن است از قبل وجود داشته باشند اما یکسری از علامت ها هم شاید تازه ایجاد شده باشند.روانپزشک ارتباط بین این مشکلات را پیدا می کند و اختلالات روانی را تشخیص می دهد.

تا به حال چه روشهایی را برای درمان خود امتحان کرده ای؟

مغز انسان پیچیده است و هیچ فرمول واحدی برای دستیابی به سلامت روان وجود ندارد. اکثر افرادی که به روانپزشک مراجعه می کنند احتمالا خودشان نتوانسته اند به تنهایی مشکل را حل کنند. اگر بتوانید فهرستی از چیزهایی را که امتحان کرده اید به روانپزشک خود ارائه دهید، به او کمک می کنید تا ایده بهتری در مورد برنامه درمانی شما بدهد.

تفاوت مشاور و روانشناس و روانپزشک

تفاوت مشاور و روانشناس و روانپزشک

قبلا در خصوص تفاوت روانشناس و روانپزشک صحبت کردیم اما حالا میخواهیم در مورد مشاور حرف بزنیم و ببینیم که کار اصلی مشاور چیست؟

مشاوران می توانند عنوان درمانگر هم داشته باشند.آنها به مراجعان خود کمک می کنند که اهداف و پتانسیل های خود را شناسایی کنند و در جهت رسیدن به آنها گام بردارند.مشاوران می توانند راه حل های خوبی برای مشکلات شما پیدا کنند و در جهت رفع ناراحتی های عاطفی به شما راهکار بدهند.

بعضی از مشاوران روی طیف وسیعی از مسائل کار می کنند اما برخی دیگر فقط در یک حوزه مراجع می پذیرند.

دامنه فعالیت مشاوران مشاوره سلامتی برای بهبود سلامت روان جامعه است.آنها تست های شخصیت، تست های عصبی روانی و … را انجام نمی دهند.

آنها در زمینه سلامت رفتاری و عاطفی اموزش دیده اند اما نمی توانند اختلالات رفتاری را ارزیابی و آرمایش کنند.

اما روانشناسان تخصصی تر به مشکلات نگاه می کنند و بهتر می توانند به بیماران کمک کنند.آنها اختلالات عاطفی و رفتاری را از طریق روان درمانی و سایر تکنیک های دیگر معالجه می کنند.

روانپزشکان هم کاملا متفاوت از روانشناس و مشاور عمل می کنند.آنها بیشتر روی دارودرمانی و عملکرد مغز فوکوس دارند.

روش های درمان روانپزشکی در مقابل روانشناسی

روش های درمان روانپزشکی در مقابل روانشناسی

هنگام مقایسه روانشناس و روانپزشک، می‌توان به تفاوت در روش‌های درمانی آن‌ها پرداخت. هر دو این متخصصان بهبود احساسات و عواطف افراد را هدف قرار می‌دهند، اما رویکردهای آن‌ها در رفع مشکلات روانی و روحی متفاوت است. در اینجا تفاوت بین روانشناس و روانپزشک را در روش‌های مداخله درمانی بررسی می‌کنیم.

وظایف روانپزشک

  • روانپزشک، به عنوان یک پزشک متخصص، مجاز به نسخه‌نویسی داروها است و می‌تواند بر اساس آزمایشات فیزیکی و تاریخچه پزشکی، مشکلات روحی و روانی را با اختلالات بیولوژیکی مرتبط کند.
  • آن‌ها برای بسیاری از اختلالات روانی مانند افسردگی، اضطراب، اختلال دوقطبی، ADHD و اسکیزوفرنی، داروهایی به منظور درمان موثرتر ارائه می‌دهند.
  • روانپزشک ممکن است ترکیبی از درمان دارویی و روان‌درمانی یا مشاوره را پیشنهاد دهد، و در بعضی موارد، به دلیل شدت بیماری، اقدام به ارجاع به متخصصان دیگر نماید.

وظایف روانشناس

  • روانشناس، از تخصص خود در روان‌شناسی برای ارائه مشاوره و درمان استفاده می‌کند.
  • آنها معمولاً تمرکزشان بر روی حل مشکلات خاص و یادگیری مهارت‌های مقابله با مشکلات است، و از روش‌هایی مانند رفتاردرمانی شناختی استفاده می‌کنند.
  • روانشناسان معمولاً نمی‌توانند دارو تجویز کنند و تمرکزشان بر روی بهبود الگوهای رفتاری و افکاری فرد است.

بنابراین، هر کدام از این متخصصان دارای رویکرد و روش‌های مختلفی برای مداخله درمانی هستند و انتخاب بین آنها بسته به نیازها و شرایط فردی افراد متفاوت است.

روانشناس تلفنی
44 Comments
  1. باسلام وآرزوی کامیابی برای شما پزشک عزیز
    من ازایام کودکی انحراف بینی داشتم وبیشتروقتها خواب راحتی نداشتم وکاوس میدیدم،اکنون موقع قرارشدن درمسیرهای تنگ دچاراضطراب میشم،دوهفته پیش برای انجام ام آر آی ‌کتفم دوچاراضطراب شدیدشدم ودهانم خشک وضربان قلبم بالارفت وبه نفس نفس افتادم،خجالت کشیدم پرستارراصداکنم وشروع کردم به خواندن ذکرحالم بهترشد
    آیااین ترس واضطراب سرچشمش میتونه انحراف بینی باشد.سپاس فراوان

    • مشاور سایت روان آگاه 1 فروردین, 1401 در 2:34 ب.ظ پاسخ

      سلام خیر بعید است به نظر علائم شما اضطرابی و ذهنی است و احتمال اینکه مربوط به انحراف بینی شما باشد کم است
      بهتر است به متخصص روانشناسی جهت بررسی پانیک مراجعه کنید

      • با سلام و عرض ادب خدمت همکار محترم
        هرچند که شرح حال علی کافی نیست و برای بهتر نظر دادن باید شرح حال دقیق در اختیار داشته باشی ،بنده حرف جنابعالی رو که میفرمایید که شما علائم اضطرابی و ذهنی دارین درسته و به نظر بنده علت اصلی این اضطراب و انحرافات شناختی ریشه در انحراف بینی داشته باشد .و تاکیدا گفتم باید شرحال دقیق در اختیار باشد.
        و این نظر شخصی بنده است و جسارت نباشد محضرتان

    • سلام
      بله احتمالش هست که از انحراف بینی باشه.
      ولی شرح حالتان دقیق و کافی نیست ، مثلا آیا این انحراف بینی باعث خجالت شما در جمع میشود ؟؟
      و اگر پیش روانشناس بالینی با تجربه بروید با راه کارهای رفتاری و شناختی و با تمرین و تکرار جنابعالی حل میشود.
      و توصیه میشود قبل از بروز انواع عوارض مختلف در اسرع وقت مراجعه و با هزینه کم و زمان کم حل شود ، که طبیعتا ماندگاری در این شرایط در ادامه به مشکلاتی از جمله بیمااری قلبی و …. گرفتار خواهید شد.

  2. سلام من جلسه مشاوره اي ميرم ولي متاسفانه نميتونم خوب ارتباط بر قرار كنم در واقع اكثر وقتا اينطورم و كلا كه فقط ده درصد چيزي كه ميخوام بگم رو ميتونم درست و حسابي بگم. مشاور ميگه راحت هرچي به ذهنت اومد رو بگو ولي خب يادم رفت ازش بپرسم فقط تو اتاق مشاوره يا كلي؟ تو مدت مشاوره سعي ميكنم همونطوري عمل كنم ولي وقتي وارد زندگي عادي ميشم وميخوام يكم راحت تَر فكر هام رو به زبون بيارم سريع پشيمون ميشم و دوباره سعي ميكنم حرف نزنم و بعد باز هم كه ميرم مشاوره اين ديواري كه نميدونم چقدر قطر داره دوباره جلوم سبز ميشه.
    احتمالا اينارو بهتره به مشاورم بگم

    • مشاور سایت روان آگاه 30 فروردین, 1401 در 6:47 ق.ظ پاسخ

      با سلام
      برای اینکه بتوانید ارتباطات خود را مدیریت کنید لازم است به مرحله مدیریت افکار، احساسات و گفتار و رفتار خود برسید.اینکه شما نمی توانید بعد از جلسه مشاوره این مدیریت را انجام دهید نشان می دهد که شما به اندازه کافی برای این مهارت تمرین نکرده اید.از مشاور خود بخواهید تمرینات مرتبط در این حوزه را به شما یاد بدهد.اینکه ما هرچیزی به ذهنمون میرسد را بخواهیم بیان کنیم مختص اتاق درمان است و در خارج از اتاق درمان باید مدیریت شده افکار خود را بیان کنیم.

    • دوست عزیز با مردمان باید به اندازه عقلشان حرف زد.
      ما اصلا به هیچکس تهمت نمیزنیم ها ولی برای بهتر زیستن در کنار مردم باید به زبان خودشان حرف زد.
      بستگی به مکان باید نحوه گفتگو شما تغییر یابد و باید این انعطاف را یاد بگیرین ، در هر مکانی هر حرفی را نمیتوان به زبان بیاورد
      و ما باید قبل از حرف زدن حداقل باید شناخت کلی از طرف مقابلمان داشته باشیم، و برای بهتر زندگی کردن باید به زبان خودشان حرف بزنین تا گارد نگیرن ، هرچند در متن نمیتوان تمامی موارد را گفت .

  3. سلام من یهویی یه حالتی بهم دست میده که باعث میشه احساس خفگی شدید بهم دست بده و موهای خودمو بکشم و جیغ بکشم بعد از این حالات یک احساس ترس بهم دست میده احساس از حال رفتگی شدید و سرگیجه و منگی شدید بهم دست بده… پیشه سه تا دکتر مغز و اعصاب رفتم از سی تی اسکن بگیر تا ام ار ای و ازمایش ولی نتیجه نگرفتم… میخواستم ازتون خواهش کنم بهم بگین ایا واسه درمان باید پیش روان شناس برم یا روان پزشک … تورو خدا جوابمو بدید چون اصلا حالم خوب نیست…

    • مشاور سایت روان آگاه 12 اردیبهشت, 1401 در 5:28 ق.ظ پاسخ

      سلام نگران نباشید اول روانشناس مراجعه کنید بعد در صورت نیاز روانشناس به روانپزشک ارجاع میدن

    • سلام
      دوست عزیز به نظر بنده جنابعالی دچار بیماری پانیک شده اید و این هم درمان دارد ولی باید پیش روانشناس با تجربه بروید شرح حال دقیق بدهین و بعد از ارزیابی و یاددان راه کارهای روانشناختی ،اظهار نمایند که نیاز به دارو درمانی هستید یا نه !!!
      به نظر بنده این بیماری علایم منشا فیزیولوژی ندارد و هر چقدر سی تی اسکن و ام آ ر آی بگیرین نتیجه ای بدست نخواهین آورد ولی اگر پیش روانشناس با تجربه بروید و کاربلد باشد انشالله مشکلاتان حل میشود./.

  4. سلام.من مشکل حرف زدن دارم و یه جورایی به خاطر ترس از حرف زدن بصضی اوقات دچار لکنت میشم.به نظر شما پیش روانشناس برم یا روانپزشک؟

  5. سلام
    من مدتهاس انگیزه و هیجانی که قبلا برای کارهای مورد علاقم یا روابطی داشتم با خانواده خودم همسرم از دست دادم بعلت مشکلاتی که بین خانواده ها پیش اومده ، فکر میکنم ادم درونگرایی باشم از خونه بودن بیشتر لذت میبرم تا تعامل مداوم در ضمن اینکه کنترل خشمم خیلی کم شده و نگران تاثیرش روی پسر ۳.۵ سالم شدم ،دائما تو ی ذهنم باخودم مشکلاتم درگیرم و اکثر مواقع بیحال و ناراحتم و نگران واکنش دیگران نسبت بهم پیش روانشناس باید برم یا روانپزشک احساس میکنم دیگه به کمک کسی احتیاج دارم و از پس تغییرات روحی مداومم بر نمیام

    • با سلام و احترام
      به نظر بنده شما به طرف بیماری افسردگی در حال حرکت هستین و هر چه سریعتر به روانشناس باتجربه مراجعه فرمائید ، و در صورت نیاز به دارو درمانی روانشناس جهت دارو درمانی به روانپزشک ارجاع خواهند داد./.

  6. سلام به نظر شما متخصص روانپزشکی که با بهترین رتبه پزشکی قبول شده بیشتر میتونه باشنیدن صحبت من به من کمک کند یا روانشناسی که بدون کنکور انتخاب رشته کرده دانشگاه ازاد

    • هر کدوم که داخل دانشگاه بهتر درس خونده.

    • با سلا و احترام
      نظر بنده این است که نتیجه کار را بیشتر در نظر بگیرید نه گذشته آنهارو ، خیلی از پزشکان هم هستند که با سهمیه بهترین رتبه آوردن ، خیلی از پزشکان هم هستند که با پول باباشون پزشکی خوندن و همچنین روانشناس و در دیگر حوضه ها
      ولی اگر میخواهید بهتر تصمیم بگیرید نتیجه کار را در نظر بگیرید، در روند درمان خیلی از مسایل هستند و هوش بالا نیست ، مثلا با هوش بالا رتبه بهتر کنکور میشود ولی در مقدمات روابط اجتماعی مشکل دارد و خیلی از اینجور مشکلات هستند..

  7. سلام داداشم مشکل اضطراب اجتماعی شدید داشت درس و باشکاه و همه چی رو ول کرد و دیگه از خونه بیرون نمیره۹ ساله.الانم ک افسردگی و اضتراب و وسواس تکرار افکار منفی بش اضاف شده ب نظرتون پیش روان پزشک بریم یا روان شناس چون مشکلش خیلی حاد شده.لطفا جواب برام ایمیل کنید ممنون میشم

    • مشاور سایت روان آگاه 16 تیر, 1401 در 7:03 ق.ظ پاسخ

      با سلام همزمان دارودرمانی و روان درمانی .اول به روانپزشک مراجعه کنید بعد روانشناس

    • با سلام
      با این شرایط بهتر است از هردوتا روانپزشک و روانشناس مراجعه گردد./.

  8. سلام.خسته نباشدمن ۲۶سالمه ویه مشکلی که دارم که ازبچگی تاالان خیلی اذیتم میکنه ولی توی این سن که رسیدم خیلی بیشترشده مشکل من کمرویی بسیارشدیده طوریکه اصلاًمن به زورمیرم یه فروشگاهی یایه مغازه ای خریدمیکنم واگریه جمع شلوغی باشه بسختی میتونم صحبت کنم یاحتی اگرکسی من رامسخره کردیابه من توهین کرداصلاًشایدنتونم جوابشوبدم وازخودم دفاع کنم علاوه براین اعتمادبه نفسم هم صفره وشدیداًاحساس پوچی میکنم وهمیشه خودم راسرزنش میکنم وازخودم متنفرم تازه اگرنتونم درجامعه ازخودم دفاع کنم میام خونه وعصبانیتم راسراهالی خانه خالی میکنم وخیلی هم عصبانی میشم وهمیشه نمیتونم خشمم راکنترل کنم واگرچیزی دستم باشه میشکونم وتاالان هم ۲تاموبایل شکوندم تازه من خیلی هم خیال پردازی میکنم واونهاچیزهایی که درواقعیت بهشون نرسیدم توذهنم خیال پردازیشون راانجام میدم ولی خیلی بیسترببخشیدکه متنم طولانی شدخواستم بدونم بااین مشکلات چکاربایدکنم.

    • سلام و عرض ادب
      بهتر است از یه روانشناس کمک بگیرین،و مورد چندان سختی نیست میشود براحتی درمان کرد.
      و بهترین گزینه استفاده از همون خیال پردازی هست که دارین ولی در جهت مثبت و سازنده

  9. سلام.خسته نباشیدمن مشکلی دارم که از۱۰الی ۱۱سالگی وتاالان که ۲۶سالمه اذیتم میکنه مشکل من اینه که بشدت کمروهستم ازبچگی تاالان ولی دراین سن که رسیدم بیشترشده من اگربخوام برم خریددرفروشگاه یامغازه ای اگرشلوغ باشه اصلاًنمیتونم داخل برم وسعی میکنم خلوت بشه بعدبرم وتازه اگردریه جمعی کسی چیزی بهم بگه نمیتونم ازخودم دفاع کنم یاحتی جوابش رابدم تازه هم وقتی خونه بیام عصبانیتم راسراعظای خانه خالی میکنم وهرچیزی که هم دستم بیادمیشکونم ودراین ماه ۲تاموبایل شکستم به خاطرخشم شدیدواینکه هرکسی میادچیزی بهم میگه وخیلی هم زودرنج هستم وزودعصبانی میشم واصلاًنمیتونم خودم راکنترل کنم وچیزی به عنوان اعتمادبه نفس هم ندارم وبشدت احساس پوچی میکنم وخیلی هم ازخودم بدم میادتازه خیلی زیادهم خودم راسرزنش میکنم وحتی گاهی اوقات ازخدادلگیرمیشم که چرامن راآفریدوعلاوه براین هم خیلی خیلی زیادخیال پردازی میکنم یعنی یه چیزهایی دوست داشتم بهشون برسم ولی نرسیدم والان توهمشون رامیزنم توی ذهنم درصورتیکه درواقعیت عکس اینه

  10. سلام من خیلی فکر میکنم انحراف جنسی دارم زود احساساتی میشم زود هم وابسته میشم البته این مورد داره کم و کمتر میشه
    تو جمع ها خیلی بیش از حد شوخی میکنم و بعدش باعث مضحکه شدن و از بین رفتن شخصیتم میشه و هیچ دقت نتونستم ترکش کنم
    گاهی اوقات وقتی از یه چیزی عصبانی میشم یهویی خنده ام میگیره انگار خنده عصبیه
    هر چیزی رو که علاقه داشتم یاد بگیرم اولش خوب شروع کردم آخرش به این جمله رسیدم که چی بشه دوست دارم اونایی که اذیتم کردن و باعث از بین رفتن اعتماد به نفسم شدن با بصورت خیلی مخفیانه از بین ببرم مثل بیو تروریست الان هم که دارم این متن رو مینویسیم یه لحظه خنده ام گرفت

  11. سلام خسته نباشید
    ببخشید من پسرم هفت سالشه پیش متخصص اعصاب بردم بعد از تست گرفتن با دستگاه و … تشخیص بیش فعالی دادن دکتر
    بعد جلسات نورو فیدبک درمانی و مشاوره تجویز کردن و قرص دادن
    ولی اطرافیانم گفتن این قرص ها مال افسردگیه به بچه نده
    بعد رفتم پیش روانشناس بالینی که کلینیک برای بیش فعالی داشت و مدتی هم پیش همون دکتر قسمت نوروفیدبک کار میگرده و الان مجزا کار میکنن که با توجه به نتایج تست ها گفتن که بله بیش فعاله و باید درمان بشه
    الان موندم برای ادامه درمان برم پیش مشاور روانشناس یا متخصص مغز و اعصاب لطفا راهنمایی کنید ممنون میشم

    • با سلام و عرض ادب
      برای بیش فعالی و آن هم در صورت نیاز قرص ریتالین میدن ریتالین برای بیماران ADHD خوب است ولی آن هم در شرایط خاصی.
      به نظر بنده برای کوکان روانشناس با تخصص رفتار گرا و CBT ;HV بهترین گزینه است.
      مثالا با انواع بازی ها و سرگرمی ها میتوان کودک را تقریبا در یک محل نکه داشت ولی باید صبور باشیم و قدم به قدم جلو برود،خیلی از راهکارها هستند که کودکان را میتوان سرگرم کند و با بزرگ شدن و به نوعی محدود خواهد شد به نظر بنده ریتالین با آنهمه عوارض برای کودکان خوب نیست و میتوان از روانشناس با رویکردCBT کمک گرفت.

    • سلام خانم ببخشید پیام دادم ایا نوروفید بک درمان موثری هست واقعا؟؟ شما جواب گرفتید با نروفیدبک

  12. سلام من همسرم تو‌خواب گاهی اوقات داد‌ میزنه و‌کابوس میبینه علت چیه؟
    پیش روانشناس باید ببرمش یا روانپزشک؟

  13. سلام من مشکل افسردگی و وابستگی عاطفی شدید دارم ، همش احساس تنهایی میکنم و با این رفتارم دوستانم را از خودم ذله کردم و خودم هم خیلی مظطرب هستم لطفا راهنمایی کنید من پیش کدوم مشاووره بایست برم روانشناس روانپزشک یا روانکاو؟؟

  14. سلام وقت بخیر من تو روابط عاطفی و مدام شکست میخورم و حس میکنم همش داره رابطه هام تکرار میشه خیلی از نظر روحی داغونم کرده خیلی زود وابسته میشم و بودم اونا سرد میشن ازم و میرم ازدواج می‌کنن تا الان 3بار اتفاق افتاده لطفا بگین روان شناس یا روان پزشک مشکل من از ریشه حل میکنه؟

  15. سلام من 18 سالمه از سال دهمم یسری وقتا حالم بی دلیل بد بود امسال دوازدهمم بدتر شدم. یک هفته بخاطر حس خستگی زیاد نرفتم مدرسه همش حس اینو دارم که نمیتونم تحمل کنم و بهم فشار شدیدی وارد میشه تمایل به انجام کاری ندارم و فقط توی خونم و نور هارو کم میکنم
    نمیدونم ممکنه افسردگی باشه یا نه اگر ممکنه راهنماییم کنید
    حس خیلی بدی دارم خیلی اذیت کنندست .

    • مشاور سایت روان آگاه 25 دی, 1401 در 3:02 ب.ظ پاسخ

      با سلام
      بایستی علائم شما کامل توسط روانشناس بررسی شود تا مشخص شود علت این وضعیت، افسردگی و مشکلات روحی است یا جسمی.

  16. سلام کسی که انگیزه ادم کشی داشته باشه و بی روحیه و بی احساس باشه در مواجهه با صحنه های تلخ و دلخراش هیچ عکس العملی نشان نده، دچار بیماریه؟

  17. سلام من بین انتخاب اینکه توی کنکور ی رشته ای رو انتخاب کنم یا دنبال علاقم که موسیقیه برم موندم الان پیش روانشناس باید برم یا مشاوره تحصیلی؟!

  18. سلام و خسته نباشید‌
    برای مشکل افسردگی و overthinkingبهتره پیش روانپزشک مراجعه کنیم یا روانشناس؟
    ممنون میشم راهنمایی کنید🌹🙏

  19. سلام خسته نباشید
    ببخشید ی سوال داشتم
    یعنی در شغل روانپزشکی روانپزشک وقت زیادی برای روان درمانی و صحبت کردن با فرد نمیذاره؟!
    و اینکه روانپزشک میتونه به طور مستقل و بدون نیاز ب روانشناس با بیمار صحبت و روان درمانی کنه؟

  20. سلام وقتتون بخیر
    بنده ۲۷ سالمه و بدلیل مشکلات عاطفی و روحی چندسالی درگیر اعتیاد بودم و دو سال پیش که خسته شده بودم از وضعیت خودم رفتم شهرستان و اونجا ترک کردم منتهی علائم عصبی شدیدی داشتم که منجر به تشنج شد و به مدت ۳ ماه کما رفتم و آب نخاع کمرم رو کشیدند هنوز کمر درد دارم..ولی مشکل اصلیم نداشتن تمرکز و خستگی و ضعف بدنیه بطوری که نزدیک یک هفتست نه اداره رفتم نه دانشگاه ممنون میشم راهنمایی کنید که باید به کجا مراجعه کنم.تشکر

  21. mahanhsyny261@gmail.com 28 تیر, 1402 در 7:24 ب.ظ پاسخ

    باسلام شوهرم حدود۲۰سال که شیشه مصرف مکنه الان نمیدونم شوهرم ببرم پیش چه دکتری که براش خوب باشه کمکش کننده برای ترک اعتیادش

پاسخ دادن

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *