31 خرداد, 1402

درمان فوبیا

بعضی وقت ها شنیدن اسم فوبیا هم آدم را می ترساند دیگر چه برسد به کسانی که واقعا از فوبیا رنج می برند.اگر درگیر این مشکل هستید حتما باید برای درمان فوبیا اقدام کنید.اما شاید بپرسید برای درمان فوبیا به چه دکتری مراجعه کنیم؟به سوالاتت توی این مقاله پاسخ داده می شود.

برای درمان فوبیا به چه دکتری مراجعه کنیم

برای درمان فوبیا به چه دکتری مراجعه کنیم

خیلی از کسانیکه فوبیا دارند میپرسند برای درمان فوبیا به چه دکتری مراجعه کنیم ؟ مسلما برای درمان فوبیا باید با یک دکتر روانشناس یا روانپزشک صحبت کنید.اما در درجه اول بهتر است که یک روانشناس شما را ببیند تا بتواند شما را از جهات مختلف بررسی کند و نوع فوبیا و زمینه های ایجاد انرا شناسایی نماید.

بهترین شیوه درمان برای فوبیاهای خاص، مواجهه درمانی است.در صورتیکه دکتر روانشناس تشخیص دهد که شما برای تسریع در بهبودی نیاز به مصرف دارو هم دارید به شما معرفی نامه می دهد تا به یک روانپزشک هم مراجعه کنید.چون خود روانشناس اجازه تجویز دارو ندارد و با ارائه یافته های خود در مورد بیمار از همکار روانپزشک می خواهد که داروهای مناسب را تجویز نماید.

فقط توجه داشته باشید که اگر روانشناس صلاح بداند که در کنار جلسات روان درمانی، دارو استفاده کنید باید حتما این دو روش را در کنار هم داشته باشید تا بهبودی حاصل شود.

هدف از درمان فوبیا این است که کیفیت زندگی شما بهبود پیدا کند.شما با کمک روانشناس یاد می گیرید که افکار، احساسات و واکنش های خودتان را بهتر مدیریت کنید تا اضطراب و ترستان کاهش پیدا کند.

کلینیک روان آگاه از جمله مجموعه هایی هست که بصورت تخصصی در درمان فوبیا فعالیت می کند برای رزرو روانشناس به شماره های زیر تماس بگیرید.

  • ۰۲۱۴۴۰۳۸۵۴۳
  • ۰۲۱۴۴۹۷۴۵۶۳

درمان فوبیا

درمان فوبیا

بهترین روش های درمان فوبیا تکنیک مواجهه درمانی است که برای غلبه بر ترس و اضطراب شدید استفاده می شود.در این روش درمانگر سعی می کند الگوهای ترس و اجتناب را در شما از بین ببرد.شاید با شنیدن نحوه انجام این کار کمی بترسید چون در مواجهه درمانی شما را در معرض محرکی که باعث ترستان شده قرار می دهند البته در یک محیط امن و با کنترل.بنابراین جایی برای ترس وجود ندارد.

مثلا فردی که اضطراب اجتماعی دارد احتمالا از رفتن به مناطق شلوغ یا مهمانی دوری می کند و در مواجهه درمانی، درمانگر این فرد را در معرض اینگونه محیط های شلوغ قرار می دهد تا به مرور زمان ترسش کاهش پیدا کند و با محیط راحت شود.

یک مثال دیگر اینکه اگر از آسانسور می ترسید در مواجهه درمانی روند درمان به این صورت است که ابتدا در مورد آسانسور سوار شدن فکر می کند، تصاویر آسانسور را نگاه می کنید.به آسانسور نزدیک می شوید و کم کم در آن قدم می گذارید.فرایند درمان به آهستگی انجام می شود تا فرد بتواند بر ترسش غلبه نماید.

یک روش دیگر برای درمان فوبیا CBT یا درمان شناختی رفتاری است.در این روش یاد می گیرید چطور نگرانی ها و احساسات ناخوشایند خود را در مواجهه با موقعیت های ترس آور تحمل کنید.در حقیقت CBT به شما یاد می دهد که با تغییر افکار و احساسات خود با اعتماد به نفس روی ترسها تسلط پیدا نمایید نه اینکه بخواهید برا ترس غلبه کنید.

در واقع هدف از مواجهه درمانی یا سایر درمان های فوبیا این است که فرد یاد بگیرد افکار و احساسات خود را بهتر مدیریت کند و ترس و اضطراب خود را کاهش دهد بطوری که اجازه ندهد فوبیا زندگی اش را تحت کنترل بگیرد.

اگر توانایی کنترل کردن خود را ندارید حتما مقاله چگونه احساسات خود را کنترل کنیم را مطالعه نمایید.

روانشناس خوب برای درمان فوبیا

روانشناس خوب برای درمان فوبیا

خیلی از افرادی که درگیر فوبیا هستند بدنبال یک روانشناس خوب برای درمان فوبیا می گردند.مسلما روانشناس خوب در زمینه فوبیا کسی است که در دو تکنیک مواجهه درمانی و CBT عالی باشد.چطور یک روانشناس می تواند در درمان فوبیا موفق عمل کند؟ قطعا کسی که تجربه بیشتری در کار با بیماران فوبی دارد و دوره های مختص فوبیا را گذرانده است بیشتر می تواند به شما کمک کند.

برای پیدا کردن روانشناس خوب در این زمینه بد نیست سوابق درمانگر را مطالعه کنید و یا از دوستان و آشنایان خود پرس وجو کنید.

ارتباط برقرار کردن با روانشناس خیلی مهم است و شما بیش از اینکه دنبال بهترین روانشناس باشید باید از آن روانشناس خوشتان بیاید یا بهتر بگوییم راحت بتوانید با او ارتباط بگیرید.

با یک جستجوی ساده در نت می توانید روانشناسان زیادی را پیدا کنید که در زمینه فوبیا بتوانند به شما مشاوره بدهند اما ما دکتر فرزانه محمدی را پیشنهاد می کنیم.بد نیست چند جلسه با ایشان مشاوره داشته باشید و میزان پیشرفت و بهبودی خود را بسنجید.

برای درمان بی حوصلگی به صفحه علت بی حوصلگی و عصبی بودن مراجعه نمایید.

بهترین داروی فوبیا

اگرچه در اکثر مواقع مواجهه درمانی و CBT برای درمان فوبیا موثر است اما گاهی وقت ها داروها هم می توانند در کنار این دو تکنیک علائم اضطراب و هراس را کاهش دهند.این داروها فقط با توصیه روانشناس و با نسخه روانپزشک تجویز می شوند و استفاده سرخود از آنها نه تنها به حل مشکل کمک نمی کند بلکه ممکن است بیماری را بدتر نماید.

در اینجا ما بهترین داروی فوبیا را فقط جهت اطلاع معرفی می کنیم اما تاکید داریم که صرفا با مراجعه به روانشناس و روانپزشک و نسخه پزشک اجازه مصرف دارید.

۱-دسته اول مسدود کننده های بتا : این داروها اثرات محرک آدرنالین مثل افزایش ضربان قلب، لرزش صدا و … را که منجر به اضطراب می شود مسدود می کند.

۲-دسته دوم آرامبخش ها هستند که با کاهش اضطراب کمک می کنند فرد آرام شود.از آنجایی که آرامبخش ها می توانند اعتیاد آور باشند بهتر است با احتیاط مصرف شوند.
درمان فوبیای فضای بسته

درمان فوبیای فضای بسته

قبل از اینکه در خصوص درمان فوبیای فضای بسته صحبت کنیم بهتر است اول کلاستروفوبیا را تعریف کنیم.افرادیکه تحت تاثیر کلاستروفوبیا قرار دارند اغلب نمی توانند در فضاهایی مثل آسانسور، تونل، توالت های عمومی و … قرار بگیرند.برخی از افراد با قرار گرفتن در چنین فضاهایی اضطراب خفیفی را تجربه می کنند اما بعضی از افراد متاسفانه دچار اضطراب شدید یا حمله پنیک می شوند.

همانطور که در بالا گفتیم مواجهه درمانی یا CBT و یا ترکیب هردو می تواند کلاستروفوبیا را درمان کند.در کنار این دو روش دارودرمانی هم شاید نیاز باشد که روانشناس بعد از بررسی به شما می گوید که نیاز به دارو هست یا خیر.اگر نیاز به دارو هم باشد شما را به روانپزشک ارجاع می دهند.

دکتر خوب برای کلاستروفوبیا

دکتر خوب برای کلاستروفوبیا

اگر ترس از فضاهای بسته به اندازه‌ای شدید شده است که بر زندگی روزمره‌تان تأثیر می‌گذارد؛ حتماً بهتر است از کمک یک روانشناس استفاده کنید. با مشاوره و درمان مناسب، می‌توانید یاد بگیرید که چگونه واکنش خود را در مواجهه با شرایطی که قبلاً از آن می‌ترسیدید، کنترل کنید.

کلاستروفوبیا به خوبی قابل درمان است و افراد می‌توانند از این وضعیت بهبود یابند. برای برخی افراد، با گذشت زمان، ترس از تنگنا به تدریج کاهش می‌یابد. اما اگر این اتفاق برای شما رخ نداده و ترس همچنان باقی مانده است، راه‌های مختلفی برای مدیریت و درمان ترس و کاهش علائم آن وجود دارد. این اقدامات به شما کمک می‌کنند تا زندگی فعال و شادی داشته باشید و بتوانید عوامل محرک ترس خود را کنترل کنید.

برای درمان کلاستروفوبیا، بهتر است به یک روانشناس یا روانپزشک متخصص مراجعه کنید. این متخصصان با استفاده از روش‌های مختلفی از جمله روان‌درمانی، تمرینات مواجهه با ترس، و یا در موارد لازم، درمان‌های دارویی می‌توانند به این نوع اختلالات کمک کنند.

ما در کلینیک روانشناسی روان آگاه همراه شما هستیم تا بهترین راه‌های ممکن را برای درمان کلاستروفوبیا در اختیار شما قرار دهیم. فقط کافی است با مشاوران ما وقت مشاوره رزرو فرمایید.

روانشناس تلفنی

پاسخ دادن

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *