5 تیر, 1400

مشاوره رابطه عاطفی

همه ی ما در روابط عاشقانه، دوستانه و بعد از ازدواج مون با  مشکلاتی روبرو شدیم که گاها این مسائل اثر منفی روی روابطمون گذاشته و باعث عدم اعتماد، دلسردی و … شده .مشاوره رابطه عاطفی در چنین مواقعی می تونه مشکل گشا باشه و به بهبود روابط احساسی ما با همدیگه کمک کنه.

اگر ازدواج کردین و با همسرتون درگیری های عاطفی دارین یا در یک رابطه عاشقانه و دوستی هستین و می خواهین روابط عاطفی بهتری داشته باشین این مقاله رو تا انتها بخونید.

مشاوره رابطه عاطفی

مشاوره رابطه عاطفی چیست؟

رابطه عاطفی چیست؟یک ارتباط عاطفی مجموعه‌ای از احساسات ذهنی خشم، غم، شادی، عشق یا هر یک از هزاران احساسی باشد که انسان با یک نفر دیگر تجربه می کند.

مشاوره رابطه عاطفی مبتنی بر یک رویکرد درمانی کوتاه مدت بنام EFT است که به روابط زوجین یا بزرگسالان و بهبود پیوند و دلبستگی بین آنها می پردازد.

مشاوره رابطه عاطفی نه تنها برای زوجین بلکه برای خانواده ها و هر فردی مناسب است. این روش درمانی به زن وشوهرها، پارتنرها و اعضای خانواده کمک می کند تا پیوند عاطفی محکم و مطمئن تری با هم داشته باشند که همین امر باعث قوی تر شدن روابط بین افراد می شود.

واقعیت های جالب از دلایل ازدواج دختر ها و پسرها در دوران دوستی جهت مشاهده به صفحه روانشناسی ازدواج موفق سر بزنید

مشاوره روابط عاطفی چه زمانی موثر است؟

مشاوره روابط عاطفی با تکنیک EFT برای زوجین و خانواده هایی که دچار اضطراب، پریشانی و غم و اندوه هستند موثر است و در این جلسات افراد یاد م یگیرند که چطو روابط خودشان را بهبود ببخشند.

کسانی که در روابطشان با خشم، ترس، عدم اعتماد یا احساس خیانت مواجه هستند یا زوجهایی که نمی توانند با بیماری خود یا فرزندشان کنار بیایند می توانند با کمک مشاوره روابط عاطفی درمان شوند.

علاوه بر این موارد، EFT می تواند نشانه های افسردگی فردی یا ضربه های روحی ناشی از حوادث گوناگون، اعتیاد و بیماری های مزمن را به حداقل برساند.

برای شناخت انواع عشق در رابطه دوستی به صفحه روانشناسی عشق  سر بزنید

مشاوره روابط عاشقانه

مشاوره روابط عاشقانه با کمک EFT

مشاوره روابط عاشقانه با استفاده از تکنیک EFT با یک سیستم مشخص در ۹ مرحله و سه گام ترسیم شده است.EFTیک رویکرد ساختار یافته  برای زوج درمانی است که در اوایل دهه ۱۹۸۰ توسط دکتر سوزان جانسون تأسیس شداین نوع درمان که بر مبنای احساسات و هیجانات زوجین کار می کند با گذشت زمان و براساس تجربه ما نشان داده است که می تواند الگوی بسیار موثری برای رفع ناراحتی بین زوجین و تقویت پیوند عاطفی بین آنها شود.در مشاوره رابطه عاشقانه با ای اف تی، زوج ها از حالت پریشانی روبه بهبودی می روند و تقریبا تا ۹۰ درصد پیشرفت های قابل توجهی داشته اند.مراحل این روش عبارتند از :

تنش زدایی

در این مرحله به شناسایی الگوهای تعاملی منفی که باعث ایجاد درگیری و کشمکش می شود و همچنین شناسایی احساسات منفی ای که به مسائل دلبستگی و بازنگری روی این مسائل مرتبط می شود، پرداخته شده است.

این فرآیند به زوجها کمک می کند تا بهتر بفهمند که چطور عدم اعتماد و ترس می تواند به روابط آنها آسیب بزند.

در مشاوره رابطه عاشقانه شریک های عاطفی رفتارهای نامطلوبشان را مشاهده می کنند و یاد می گیرند که از نظر عاطفی با هم همدلی کنند و به هم متعهد باشند تا حس دلبستگی و امنیت بین آنها تقویت شود.

مشاوره رابطه عاشقانه

بازسازی

در این مرحله هر فرد یاد می گیرد که آزادانه احساسات خودش را بیان کند و نسبت به پارتنرش پذیرش و شفقت داشته باشد.در واقع بازسازی به شریک های عاطفی کمک می کند تا به نیازهای عشق زندگی شان پاسخ دهند.

این روند به کاهش تعارضات بین زن و شوهرها کمک کرده و منجر به ایجاد پیوند عاطفی محکمتری می شود.زوجین می آموزند که احساسات خودشان را از جایی که آسیب دیده اند عمیقا ابراز کرده و از پارتنرشان بخواهند تا نیازشان را برآورده کند.

تثبیت و تقویت

در مرحله اخر یک مشاور رابطه عاشقانه یا درمانگر به زوجین مهارت های ارتباطی جدید را آموزش داده و به آنها تمرین می دهد تا بتوانند تعامل بهتری با یکدیگر داشته باشند.

این آموزش ها باعث می شود که پارتنرها یاد بگیرند که تغییر کنند و با الگوهای تعاملی جدید از ایجاد کشمکش و درگیری جلوگیری کنند.

بدین ترتیب الگوهای جدید و مثبت جایگزین الگوهای منفی قدیمی مثل پیگیری-عقب نشینی یا انتقاد-دفاع می شود.این چرخه مثبت به مرور تقویت می شود و تغییرات دائمی را بوجود می آورد که در نهایت به ایجاد محیط عاطفی شفابخش و امن برای هر دو نفر می گردد.

مشاور رابطه

وظیفه مشاور رابطه چیست؟

یک مشاور رابطه فعالیت های بین زوجین را در محیط درمانی بررسی کرده و این رفتار را بار فعالیت هایی که در خانه انجام می دهند ترکیب می کند و به شما یاد می دهد تا مکالمات و تعاملات خود را با احساسات صادقانه تری بیان کنید.

اکثر دعواها بین زوجین در اعتراض به قطع ارتباط عاطفی است.اگر احساس می کنید شریکتان شما را درک نمی کند، دچار ناامیدی و نا امنی در رابطه شده اید، درگیری های زندگی جای عشق و سرگرمی های اوایل رابطه را گرفته، فکر می کنید آتش عشقتان خاموش شده و مثل روز اول نیست و …مشاور روابط عاطفی شما را برای درک، بهبود و تقویت رابطه عاطفی تان راهنمایی میکند.

خیلی از افراد با ناراحتی به مشاور رابطه عاشقانه مرکز روان آگاه مراجعه می کنند و می گویند که رابطه عاطفی شان بخاطر بیماری، مشکلات جنسی و …دچار مشکل شده، صمیمیت اولیه بین آنها و شریکشان از بین رفته و تقاضا دارند که دوباره به روزهای اوجشان در رابطه برگردند.در چنین مواقعی درمانگر شما را ترغیب میکند تا مسائل عاطفی فعلی تان را بررسی کرده و کمکتان می کند تا آن دسته از عواطف و احساساتی را که پنهان هستند و متوجه آن نشده اید را پیدا کنید.
ممکن است آسیب هایی را در گذشته تجربه کرده باشید که باعث بروز مشکل در رابطه فعلی تان شده است.

مشاور رابطه به شما یاد میدهد که احساسات خودتان را به روشی بیان کنید که در درجه اول به خود شما کمک کند ، نه به شریک زندگی یا یکی از اعضای خانواده تان.

شما در مشاوره رابطه عاطفی می فهمید که چطور با احساسات دیگران کنار بیایید و از روش های سازنده تری برای پاسخ به یک موقعیت عاطفی استفاده کنید.

مشاوره رابطه های دوستی

مشاوره رابطه های دوستی

در مشاوره رابطه های دوستی به حل اختلافات میان دوستان که ممکن است بر سر ارزش های شخصی، اعتقادات، نظرات و …که منجر به درگیری شده است، پرداخته می شود.
این اختلافات نشان می دهد که نیاز یکی از طرفین در این رابطه بدرستی برطرف نشده است.

وقتی یکسری از نیازها مثل نیاز به دوست داشته شدن، احترام و …در روابط دوستی برآورده نشود رابطه های دوستانه دچار مشکل می گردد.
این دست مشکلات در اثر حسادت، ایجاد فاصله بخاطر مشغله های زیاد، جابجایی مکانی، یا تغییر در روند زندگی مثل دانشگاه رفتن، شغل جدید گرفتن و … بوجود می آید.

مشاوره رابطه دوستی چگونه به ما کمک میکند؟

داشتن دوستان خوب برای همه ما مهم است اما برای خیلی از افراد دوست پیدا کردن کار سختی است.این می تواند بخاطر تجربه های بد گذشته، محافظت عاطفی و .. باشد.
مشاوره رابطه دوستی می تواند به ما کمک کند تا با یادگیری مهارت های موثر در حل تعارضات ، درک بهتری نسبت به روابط دوستانه خود داشته و ارتباطات سالم تری را با دیگران برقرار کنیم.

هر رابطه ای بالا پایین دارد و ممکن است بخاطر یک اتفاق ناخوشایند یا یک تجربه تلخ رابطه دچار مشکل شود.برای رفع هرنوع سوء تفاهم بهتر است که احساسات خود را شفاف بیان کنید.

شاید از نظر عاطفی تحت فشار باشید، احساس بی ارزشی و کنار گذاشته شدن بکنید و دوست شما در دسترس نبوده و نسبت به احساسات شما آگاهی نداشته باشد .یک مشاور رابطه به شما کمک می کند که در چنین مواقعی درک بهتری نسبت به شرایط داشته باشید و برداشت های غلط را کنار بگذارید.

ممکن است هنگام مشاجره با دوستان در اثر خشم و عصبانیت حرف هایی زده شود که پیوند دوستی را خدشه دار کند.یک مشاور رابطه های دوستی به شما یاد می دهد که احساستان را به روشی سالم بیان کرده و به بازتاب رفتارهایتان توجه کنید تا به خود و رابطه تان آسیب نرسانید.

در بهترین حالت رابطه های دوستی باید بر لحظات شادی و نشاط ما بیفزاید، و به ما این امکان را بدهد که در لحظه های سخت بتوانیم با آنها ارتباط برقرار کرده و بهشان اعتماد کنیم.اما گاهی اوقات دوستان سمی وارد زندگی ما می شوند که منبع استرس و ناراحتی هستند، مرزها را رعایت نمی کنند و نظرات و ارزش های ما را زیر پا می گذارند.با مشاوره رابطه های دوستی می توانید دوستان سمی خود را پیدا کرده و به شیوه ای مطلوب آنها را از زندگیتان حذف کنید.

روابط عاطفی با رعایت مرزهای اخلاقی

روابط عاطفی با رعایت مرزهای اخلاقی

تعیین مرز در رابطه به این منظور است که نشان دهید چه رفتاری از سوی دیگران برای شما پذیرفته و چه رفتاری غیر قابل پذیرش است.

در هر رابطه ای مرز فیزیکی، جنسی، احساسی، فکری، مالی وجود دارد.

مرزهای فیزیکی شامل بدن، فضای شخصی و حریم خصوصی شماست.مثلا مواردی که مرزهای فیزیکی شما را می شکند شامل بیش از حد نزدیک شدن، لمس نامناسب، نگاه کردن به فایل های شخصی یا چک کردن تلفنتان و .. است.

مرزهای جنسی مربوط به برقراری رابطه سکس است.

مرزهای عاطفی یعنی جدا کردن احساساتتان از احساسات دیگران.مواردی که این مرز را از بین می برد شامل مسئول احساس دیگران بودن، فدا کردن نیازهای خود برای جلب رضایت دیگری، سرزنش کردن دیگران بخاطر مشکلات خودتان، پذیرفتن مسئولیت طرف مقابل و …

در واقع هر فردی خودش مسئول محافظت از مرزهایش است.خیلی از ما در تعیین مرزهای سالم و اصولی مشکل داریم و بعضی اوقات نمی توانیم بدرستی تشخیص دهیم که آیا طرف مقابل از مرز ما رد شده یا نه.اما برای اینکه بتوانید درست تشخیص دهید که کسی از مرزهایتان عبور کرده یا نه به احساسات خود نگاه کنید.ناراحتی، رنجش، ترس، احساس گناه، استرس و اضطراب و … نشانه های قرمز در این مورد هستند.احساسی که به شما دست می دهد بخاطر سوء استفاده یا قدردان نبودن شخص مقابل است.

برای تعیین مرزهای عاطفی در رابطه این را باور کنید که شما همانطوری که هستید خوبید.از اصلاح و نجات دادن دیگران دست بردارید، خودتان را برای اینکه بیشتر مورد پسند قرار بگیرید تغییر ندهید و به تایید دیگران وابسته نباشید.برای شروع کارهای زیر را انجام دهید:

  • نه بگویید-اگر نمیخواهید یا نمی توانید کاری برای شریکتان بکنید راحت نه بگویید
  • بله بگویید-اگر کمک کردن، احساس خوبی به شما می دهد انجامش دهید
  • بدون عذرخواهی، پشیمانی و خجالت تشکر کنید
  • اطلاعات شخصی تان را به تدریج و بصورت متقابل به اشتراک بگذارید
  • یک زمانی را برای خلوت خود بگذارید
  • اگر در مورد رفتار شریکتان ناراحتید با او صحبت کنید
  • خودتان را در اولویت بگذارید هیچ کس از خود شما مهمتر نیست.

مراحل رابطه عاطفی

مراحل رابطه عاطفی

مراحل رابطه عاطفی همان گام ها و احساساتی است که از شروع آشنایی تا برقراری یک رابطه عاطفی با آن روبرو می شویم:

ملاقات و جذب شدن

روابط دوستی باید از یک جایی شروع شود. ملاقات اولیه ممکن است از طریق مهمانی، سمینار، اینترنت، از طریق دوستان، در گروه های اجتماعی، در دانشگاه و …اتفاق بیفتد.

وقتی کنجکاوی یا علاقه کافی برای رفتن به سطح بعدی وجود داشته باشد جلسه دوم و سوم را هم برنامه ریزی می کنید.

کنجکاوی، علاقه و شیفتگی

جذب اولیه اغلب به ویژگی های فیزیکی طرف مقابل مربوط می شود و شامل مواردی مانند ظاهر ، تیپ بدنی، علایق و ویژگی های شخصیتی می باشد. در این مرحله، هر فردی دوست دارد بهترین خودش را نشان دهد. تفاوت ها خیلی مورد توجه قرار نمی گیرند یا با حرفهایی مانند “خیلی مهم نیست” یا “او تغییر خواهد کرد” نادیده گرفته می شوند.

معمولاً زوج‌ها در این مرحله درگیری زیادی ندارند، زیرا هر یک واقعاً تلاش می‌کنند تا طرف مقابل را تحت تأثیر قرار دهند.

برقراری رابطه و زوج شدن

در این مرحله از رابطه، زوج‌ها به تفاوت‌ها توجه می‌کنند و حتی ممکن است شکایت کرده و  برای حل مشکل یا تغییر طرف تلاش کنند. در طول این مرحله از رابطه، هورمون‌ها آرام می‌شوند و چشم زوجین واقعیت ها را میبیند .آنها اغلب در ارتباط خود «عمیق‌تر» می شوند و به جزئیات و چیزهایی که می خواهند توجه می کنند. همانطور که صمیمیت بین دو نفر ایجاد می شود، خودافشایی چه به صورت کلامی و چه به صورت غیرکلامی بیشتر خودش را نشان می دهد زیرا زوج ها به گونه ای عمل می کنند که بیشتر شبیه زندگی روزمره شان می باشد.

تعهد یا نامزدی

در این مرحله از یک رابطه، زوج ها به درک خوبی از ارزش ها، سبک زندگی و اهداف همسرشان برای آینده رسیده اند. با خانواده شریکشان ارتباط برقرار می کنند.

گفتگوهای باز و صادقانه و تصمیم گیری برای آینده در این گام بیشتر مورد توجه قرار می گیرد. سوالات در مورد فرزندان، امور مالی، شغل، اهداف آینده و سبک زندگی باید به طور کامل مورد بحث قرار گیرد. تفاوت‌ها طبیعی است و زوج‌ها یاد می گیرند که چطور با وجود تفاوت ها در کنار هم خوشحال باشند و زندگی خوبی داشته باشند.

روانشناس روابط عاطفی

روانشناس روابط عاطفی

یک روانشناس روابط عاطفی ، مدیریت صحیح احساسات و مهارت های برقراری ارتباط عاطفی را به فرد یاد می دهد.این متخصصان به شما کمک می کنند تا آگاهانه وارد رابطه بشوید و در شرایط های مختلف بخوبی احساسات و عواطف خود را بروز دهید.راحت حرف بزنید و از نیازها و خواسته های خود پرده بردارید.

چنانچه فردی در رابطه عشقی خود دچار مشکل شود روانشناس رابطه عاطفی می تواند او را آرام کند و نقاط منفی و مثبت ادامه یا قطع رابطه را توضیح می دهد تا فرد با چشم باز تصمیم بگیرد و اجازه ندهد که احساسات بر او چیره شود.

اگر در موقعیت های حساس دست و پای خود را گم می کنید، هل می شوید یا عدم اعتماد بنفس و خجالت اجازه نمی دهد احساسات خود را راحت ابراز کنید بد نیست که روی خودتان کار کنید و برای حل مسائل عاطفی تان از یک مشاور خوب کمک بگیرید.

مشاور روابط عاطفی تهران

مشاور روابط عاطفی تهران

همانطور که گفتیم برای داشتن یک رابطه عاطفی خوب باید مهارت داشته باشید و این مهارت چطور بدست می آید؟ با کمک گرفتن از یک مشاور که در زمینه روابط عاطفی تجربه و تخصص داشته باشد.

خیلی از افراد به خاطر زمینه های شخصیتی که دارند ممکن است در روابط عاطفی خود به مشکل بخورند اما هیچوقت نتوانند علت دقیق راپیدا کنند.یک مشاور عاطفی این توانایی را دارد که به شما بایدها و نبایدهای یک رابطه عاطفی را آموزش بدهد.

یک زمان هایی افراد بخاطر شخصیتی که دارند و محیطی که در آن متولد و بزرگ شده اند نمی توانند اصلا ارتباط عاطفی درست برقرار کنند یا یک ذهنیتی از رابطه برای خودشان ایجاد کرده اند که مشخص نیست تا چه اندازه می تواند منطقی و درست باشد.در نتیجه کمک گرفتن از یک مشاور روابط عاطفی به بالا بردن کیفیت روابط شما خیلی کمک می کند.

اگر بدنبال یک مشاور روابط عاطفی تهران هستید همکاران ما در کلینیک روان آگاه شما را راهنمایی می کنند تا با یکی از برترین روانشناسان حال حاضر ایران مشاوره بگیرید و زندگی عاطفی خود را به یک مسیر شیرین و لذت بخش هدایت کنید.

مشاوره آنلاین رابطه عاطفی

مشاوره آنلاین رابطه عاطفی

مجموعه روانشناسی روان اگاه خدمات مشاوره آنلاین رابطه عاطفی را ارائه می کند.مدیر و هد این مجموعه خانم دکتر فرزانه محمدی هستند و در کنار ایشان روانشناسان متبحر دیگری هم فعالیت می کنند.

چنانچه قصد دارید بصورت انلاین وقت مشاوره رابطه عاطفی رزرو نمایید می توانید با شماره تلفن کلینیک ۴۴۹۷۴۵۶۳ تماس حاصل نمایید.منشی های مطب بر اساس زمان آزاد شما بهترین مشاور انلاین را معرفی می نمایند و برایتان وقت می گذارند تا در هرجایی که هستید بتوانید در خصوص چالش ها و مشکلات رابطه عاطفی تان صحبت کنید و راه حل دریافت نمایید.

توجه داشته باشید با توجه به اینکه اکثر وقت ها رزرو شده اند برای شما اولین تایم خالی که هر مشاوری داشته باشد در نظر گرفته خواهد شد.

مشاوره ازدواج
One Comment
  1. سلام من ۴۳ و دوستم ۳۵ هستیم . یکساله که تقریبا دوستیم.میگم تقریبا چون من برای این رابطه خیلی خیلی بیشتر از اون تلاش کردم.اون ۸ سال ازم کوچکتره.مشکلات خیلی زیادی داشته و داره .قبلا وضع مالیش خوب بوده نمیدونم چکار کرده که ورشکست شده اساسی.۴ ۵ سال پیش نامزدی داشته که توی مسافرتی که باهم میرفتن تصادف میکنن و اون کشته میشه اینم همه جوره داغون میشه.یه مدت با دوستش زندگی میکرد الان رفته خوابگاه.خانواده اش نهاوندن.ما توی یه شرکت کار میکردیم و من میدیدم که زیاد سمت من میاد و حرف میزنه و حتی چت کردن باهام و دوست داشت که من یه بار بهش گفتم تو منظورت چیه از این رفتارا گف دوستی اجتماعی من گفتم اینا چرنده یا باش یا نباش.واقعیت من بهش کشش داشتم کلا مدل جذابی داره و من اینو بهش گفتم و گفتم بیا دوست باشیم و نه و نو کرد و خلاصه نصفه نیمه بودیم و کلی برای من ادا دراورد که دستت به من نخوره و این آرزو رو به گور میبری و …بعد سر یه شوخی یه شب که پدر مادر من خونه نبودن یهو پاشد اومد خونمون در کمال ناباوری من .و موند و باهم رابطه داشتیم .و عجیبتر اینکه کارشو میکرد میرفت بعد انگار که هی بخاد ازم فرار کنه .سرشو میکرد تو گوشیش من هی میچسبیدم بهش!راسی توی شرکتم خیلی عصبی بود با همه دعواش میشد انگار که همه میخان اذیتش کنن بعدا یه خرده بهتر شد.من این مدت خیلییی کمکش کردم بخاطر قرضایی که داشت چند تا سکه بهش دادم یه مقدار پول بهش دادم.چون ماشین نداشت تا حد امکان بعد از کار تا یه جایی میرسوندمش ولی به زور باهام صمیمی بود اگه میگفتم چرا سراغمو نمیگیری چرا نمیای باهم بریم بیرون عصبانی میشد و حرف از گرفتار بودنش میزد.راسی عذاب وجدان نامزدشم هنوز داره.واقعیت اگر گاهی باهم بیرون رفتیم هم خیلی کسل کننده بود و اون دوری میکرد و من بهش میچسبیدم که خب خسته کننده بود.بهشم چند بار گوشزد کردم فایده نداشت.انگار که من همکارشم که باهاش میخاد رابطه داشته باشه همین

پاسخ دادن

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *