16 فروردین, 1400

روانشناسی عشق

بنظرتون کسی تو دنیا هست که عشق و تجربه نکرده باشه؟بلاخره همه ی ما یه روزی دلمون برای یه نفری لرزیده، قلبمون تند تند زده و با همه ی وجودمون یکی رو خواستیم.یه وقتایی در یه نگاه عاشق شدیم و دلباختیم یه وقتایی هم نه با شناخت طرف یک دل نه صد دل شیفته و شیدای او و رفتارش شدیم. در ادامه  مقاله روانشناسی عشق به سوالات زیر پاسخ خواهیم داد.

برای مشاوره با بهترین روانشناسان در حوزه روابط پیش از ازدواج به صفحه دکتر فرزانه محمدی مراجعه نمایید

البته عشقی که ازش حرف می زنیم هر نوعی میتونه باشه.از عشق دخترپسرا گرفته تا عشق مادر به فرزند و …
اما برای اینکه بدونیم اصلا این عشق چجوری بوجود میاد و چی میشه که آدم و گرفتار خودش میکنه و گاها خواب و خوراک و ازمون میگیره باید بریم سراغ روانشناسی عشق تا ببینیم اصلا فلسفه این عشق و عاشقیا چیه؟واقعا آدم فقط یبار عاشق میشه یا نه؟ و کلی سوالای دیگه که همه مون دوست داریم ازش سر در بیاریم مخصوصا دخترا که عاشق مطالب روانشناسی عشق دختر به پسر هستن.پس همراهمون باشین.

عشق چیست؟

عشق مجموعه ای از عواطف و رفتارهایی است که با شور و شوق، صمیمیت و تعهد همراه است. عشق چیز پیچیده و جذابیه که نمیشه خیلی تعریفش کرد چون بیشتر احساس میشه و میتونه خیلی از جنبه های زندگی ادم رو تحت تاثیر قرار بده.شدت عشق میتونه متفاوت باشه و با گذشت زمان تغییر کنه.

عشق میتونه به احساسات مثبت مثل شادی، سرخوشی، هیجان و یا به احساسات منفی مانند حسادت و استرس منجر بشه.

در مشاوره پیش از ازدواج یک سری سوالاتی پرسیده می شود که میزان عشق واقعی را می توان فهمید جهت مطالعه به صفحه مشاوره قبل از ازدواج مراجعه نمایید

روانشناسی عشق

روانشناسی عشق چیست؟

این روانشناسی می گوید که عشق با رفتار و نگرش فرد ارتباط دارد و از آنجاییکه هسته اصلی آن احساس است می تواند بصورت ذهنی مورد بررسی قرار بگیرد و بطور سیستماتیک تحلیل شود.

ما اغلب شنیده ایم که عشق را بعنوان عمیق ترین و مرموزترین احساسات توصیف می کنند به این دلیل که کل زندگی ما را احاطه کرده است.در این روانشناسی، محققان چندین تئوری برای درک عشق ارائه کردند که ما آنها را بیان می کنیم:

بر اساس تئوری چرخ رنگی عشق از یک روانشناس کانادایی، ۶ نوع عشق اصلی وجود دارد که به دو دسته اولیه و ثانویه تقسیم می شود:اروس، لودوس، استورگ در دسته انواع عشق اولیه و مانیا، پراگما، اگیپ جزء عشق ثانویه هستند.
ما در این مقاله به شرح کامل اروس پرداخته و توضیح مختصری در مورد سایر گونه های عشق خواهیم داد.

  1. اروس یا عشق شهوانی:
    اروس، یک عشق رمانتیک، احساسی و پرشور است که با تمایلات جسمی نسبت به یک شخص مشخص می شود.به چشم فردی که این نوع عشق را تجربه می کند هیچکسی زیباتر از معشوقش نیست.آنها دوست دارند که از طریق لمس کردن احساسات خود را بروز دهند، به همین دلیل است که نوع عشق آنها با رابطه جنسی ارتباط نزدیک دارد.واضح است که هورمون ها در شکلگیری این نوع عشق، نقش زیادی دارند.
    خیلی ها که بدنبال مطلب در مورد روانشناسی عشق اول هستند جمله عشق در نگاه اول بوجود می آید را زیاد شنیده اند که دو نفر به محض ملاقات همدیگر به هم تمایل پیدا می کنند و یک جاذبه شدید جسمی بینشان بوجود می آید.مثلا زمانیکه طرف مقابل را زیبا و جذاب میبینید، یا که علایق مشترکی با هم پیدا می کنید.همین ها باعث میشود که دوطرف احساس کنند می توانند با هم رابطه داشته باشند.تمایلات جنسی و احساسات این دسته افراد را می توان بخوبی از واکنش های فیزیولوژیکشان مثل ضربان شدید قلبی، حمله های ناگهانی عصبی و …حدس زد.
  2. لودوس یا عشق تفننی:
    افرادی که اهل رقابت هستند و می خواهند با تعداد شریک هایی که دارند خودشان را پیروز جلوه دهند در این گروه قرار میگیرند.برای این عاشقان دیوانه، عشق یک بازی است.آنها در لحظه تصمیم می گیرند و برای آینده رابطه ارزشی قایل نیستند.آنها به رابطه ای بیشتر از این چیزی که هست اصلا فکر هم نمی کنند.
  3. استورگ یا عشق دوستانه:
    به عشق خانوادگی(اعضای خانواده)، عشق برادرانه و بین بهترین دوستان اشاره دارد.در این افراد، وفاداری و مسئولیت پذیری ارزشمند است.
  4. مانیا یا عشق افراطی:
    این نوع عشق ویژگی های اروس و لودوس را با هم دارد و منجر به عشقی می شود که فقط می توان اسم وسواس را روی آن گذاشت.مصداق بارز عشق مانیا، واژه شیدایی یا جنون است.این افراد با احساسات مثبت و منفی روبرو هستند یعنی یک دقیقه خوشحال و سرخوشند و در لحظه ای دیگر افسرده یا خشمگین.
  5. پراگما یا عشق منطقی:
    اینگونه افراد در بیشتر جنبه های زندگی شان واقع بین و منطقی هستند حتی در عشق.آنها عشقی را می خواهند که ویژگی های استورگ و لودوس را با هم دارد.به همین دلیل همیشه تور پهن می کنند تا فردی را بعنوان شریک بگیرند که با او آینده داشته باشند.
  6. ایگپ یا عشق فداکارانه:
    این نوع عشق بر مبنای از خود گذشتگی است.در روانشناسی آنرا ترکیبی از اروس و استورگ می دانند.این نوع افراد عشق بی قید و شرط را به طرف می دهند و انتظار هیچ چیزی را هم ندارند.آنها عاشق این هستند که برای کسی که دوستش دارند، فداکاری کنند.

روانشناسی عشق دختر به پسر

در روانشناسی عشق دختر به پسر چه مسائلی مطرح می شود؟

دختران معمولا بخاطر حجب و حیایی که دارند نمیتوانند رک و راست احساساتشون رو بیان کنن.شاید این حرف که دخترا اهل نازن و پسرا اهل نیاز باعث بشه خانوم ها کمی غرور داشته باشن و احساسشون رو مخفی کنن.اما قدرت عشق رو نمیشه دست کم گرفت.

در روانشناسی عشق دختر به پسر این مساله بررسی شده و نتیجه حاکی از این بوده است که دختران از یک طرف نمی خواهند عشقشان را به زبان بیاورند ولی از سوی دیگر با رفتار و نگاهشان طوری به طرف حالی میکنند که او را دوست دارند.البته بگذریم از آن دسته خانوم هایی که جسارت ابراز احساس به مرد مورد علاقه شان را دارند و بدون تعارف حرف دلشان را می زنند.

از اونجایی که دخترها نسبت به پسران روحیه حساس و لطیف تری دارند و زود درگیر احساس می شوند بهتره که قبل از اینکه وارد رابطه عمیق با فرد مقابل بشوند و یک دل نه صد دل عاشق شوند، کمی عاقلانه تر عمل کنند و ابتدا شناخت کافی نسبت به پسر بدست بیاورند تا مبادا در اینگونه روابط آسیب ببینند.

روانشناسی عشق یک طرفه به چه مباحثی می پردازد؟

روانشناسی عشق یک طرفه به مواردی اشاره می کند که در آن فرد، احساسات عاشقانه و پرشوری نسبت به شخصی دارد اما فرد مقابل هیچ پاسخی به حس او نمی دهد و حتی اهمیتی هم برای این عشق قائل نیست.

یکی از راه های جذب افراد داشتن اعتماد به نفس، جهت مطالعه بیشتر به صفحه افزایش اعتماد به نفس مراجعه فرمایید

کم نیستند کسانی که عشق بی پاسخ یا یک طرفه را تجربه کرده اند و مدت زمان زیادی کسی را دوست داشته اند و به او ابراز علاقه کرده اند اما جوابی از آن شخص دریافت نکرده اند.گاها دیده شده این افراد تا مدت ها نتوانسته اند کسی دیگر را دوست بدارند چراکه عشق اول خود را از یاد نبرده اند.

روانشناسی عشق مردها

روانشناسی عشق مردها

در روانشناسی عشق مردها بیان شده که اگرچه مردان و زنان دارای تفاوت های اجتماعی، جنسیتی و … هستند اما از نظر عصب شناختی خیلی شبیه یکدیگرند.به همین دلیل خیلی از خصوصیاتی که در روانشناسی عشق مردان گفته می شود در مورد زنان هم صادق است.

مثلا چیزی که خیلی توجه مرد را به خودش جلب می کند ظاهر زن است.اگرچه که همه ی ما عاشق زیبایی هستیم اما این خصوصیت در آقایان پررنگ تر است.مردها ممکن است عاشق صدای خنده یک خانم شوند یا از ویژگی های اخلاقی-رفتاری، سخت کوشی و … یک زن خوششان بیاید.

مطمئنم بحث در مورد انواع عشق برای شما هم جالب شده.اما متاسفانه مقاله داره طولانی میشه و ما نتونستیم توضیحات کاملی در خصوص گونه های مختلف عشق ارائه بدیم اما قول میدیم که در آینده قشنگ این موارد را با جزییات براتون بنویسیم.

روانشناسی عشق دختر به دختر

روانشناسی عشق دختر به دختر

خیلی وقت ها دخترها به برخی از همجنسان خودشان علاقه مند می شوند. احساسات عاطفی نسبت به یکدیگر دارند و پیوند دوستی محکمی را با هم برقرار می کنند اما این به معنای همجنسگرا، بودن شما نیست.همه ی انسان ها دارای عواطف و احساسات هستند و اینکه یک دختر با دوستان دختر خود رابطه ی نزدیک و محبت آمیز داشته باشد چیز عجیبی نیست.

از طرفی برخی دخترها هم هستند که میزان عشق و علاقه شان به همجنس شان ورای چیزی است که در بالا بیان کردیم.حتی در چنین مواقعی هم لازم نیست بترسید و به خود برچسب های همجنسگرا و …بدهید یا فکر کنید که دچار بحران بزرگی شده اید.قرار نیست احساسات شما تمام هویت تان را زیر سوال ببرد. این مسائل با مراجعه به یک متخصص و درمانگر خوب که در مبحث روانشناسی عشق دختر به دختر سررشته و تجربه داشته باشد قابل حل است.

بنابراین هرآنچه که در ذهن و قلبتان می گذرد را با یک روانشناس درمیان بگذارید و شرایط را همانطور که هست بپذیرید و برای بهبود آن مشاوره بگیرید.

روانشناسی پسران عاشق

روانشناسی پسران عاشق

در روانشناسی پسران عاشق می خواهیم این سوال را پاسخ دهیم که چگونه می توانیم بفهمیم مردی عاشق ما شده است؟

همیشه شنیده ایم که عشق واقعی بی قید و شرط است، هیچ حد و مرزی ندارد و آدم عاشق را از چند کیلومتر آن طرف تر می توان تشخیص داد.

هرکسی عشق را به شکل متفاوتی احساس می کند اما در اکثر موارد اگر یک پسری شما را دوست داشته باشد فقط کلامی عشقش را ابراز نمی کند بلکه آنرا با اعمالش به شما نشان می دهد.

روانشناسی پسر عاشق نشان می دهد که مردها زودتر از زنها عاشق می شوند و علاقه شان را ابراز می کنند اما در جدایی هم انها بیشتر آسیب می بینند.

پسر عاشق خیلی زود به شما پاسخ می دهد چه از طریق پیامک، تماس تلفنی یا هرزمانی که به او نیاز داشته باشید.

اگر پسری واقعا شما را دوست داشته باشد همیشه به رابطه متعهد می ماند و دست از پا خطا نمی کند.

برای مطالعه کامل نشانه های دلبستگی پسران مقاله علائم عاشق شدن مردان را مطالعه کنید.

اگر به پسری علاقه مند شده اید و هنوز نمی دانید که او هم عاشق شما هست یا نه و یا اینکه از برقراری رابطه و ایجاد یک رابطه عاشقانه ترس دارید می توانید با مشاوره آنلاین عاشقی خیلی راحت مساله تان را با یک روانشناس در میان بگذارید.

 رابطه دختر و پسر از نظر روانشناسی

رابطه دختر و پسر از نظر روانشناسی

اگرچه نیاز به ارتباط انسانی، ذاتی است اما برای ایجاد روابط سالم و محبت آمیز باید آموزش ببینیم. برخی شواهد نشان می دهد که توانایی ایجاد یک رابطه پایدار در دوران نوزادی و بواسطه اولین تجربه ارتباطی با مادر پدر یا مراقب که نیازهای غذا، مراقبت، محبت و … را برای کودک برآورده می کنند شکل می گیرد. چهار نوع اصلی روابط وجود دارد: روابط خانوادگی، دوستی، آشنایی و روابط عاشقانه. روابط دیگری هم وجود دارد که شامل روابط کاری، روابط معلم و دانش‌آموز، و روابط اجتماعی یا گروهی می باشد.

رابطه دختر و پسر نوجوان از نظر روانشناسی به هر نوع ارتباط بین افراد گفته می شود که ممکن است صمیمی، سطحی، مثبت، منفی، عاشقانه و … باشد. معمولاً وقتی مردم در مورد رابطه صحبت می کنند، منظورشان نوع خاصی از رابطه عاشقانه است که شامل صمیمیت عاطفی و جنسی، بهمراه تعهد می باشد.

افراد برای تعریف روابطشان با دیگران برچسب های متفاوتی را در نظر می گیرند.قرار گذاشتن با یک پسر یا دختر می تواند به منظور سرگرمی و خوش گذرانی بدون نگاه به آینده باشد یا برای آشنا شدن برای برقراری رابطه طولانی مدت و ازدواج.

در رابطه متعهدانه دو نفر برای داشتن یک رابطه طولانی مدت و عاشقانه متعهد می شوند.هردو می دانند که باید با هم وقت بگذرانند و روی رشد خود و تقویت رابطه شان کار کنند.در این روابط متعهدانه افراد اسم دوست دختر، دوست پسر یا شریک زندگی را روی همدیگر می گذارند چون قصد دارند در آینده با هم ازدواج کنند.

دوستی دختر و پسر از نظر روانشناسی ، به شرط اینکه در سن درست، بر اساس میزان رشد دختر و پسر و با آگاهی والدین باشد به شناخت افراد نسبت به جنس مخالف کمک می کند.

 

روانشناسی عشق پسر به دختر

روانشناسی عشق پسر به دختر

از نظر روانشناسی عشق پسر به دختر باعث بروز اتفاقاتی در مغز می گردد. در شروع یک رابطه عاشقانه، مغز سطح بسیار بالایی از یک ماده شیمیایی به نام فنیل اتیلامین (PEA) تولید می کند شاید به همین خاطر باشد که عاشق شدن اغلب اعتیادآور است.این آمفتامین تولید شده احساسات شادی، افزایش انرژی و هیجان را در همان مراحل اولیه رابطه ایجاد می کند.

بالا بودن PEA قضاوت ما را به تاخیر می اندازد و باعث می‌شود که خیلی از رفتارها و ویژگی هایی که طرف مقابل دارد را نادیده بگیریم.مواردی که در حالت عادی باعث آزارمان می شود و اصلا نمی توانیم تحمل کنیم.بعد از گذشت زمان و طولانی شدن رابطه این مسائل کم کم ما را اذیت می کنند اما برای اینکه رابطه را تمام کنیم کافی نیستند.

در روند عاشق شدن مغز با انتقال اکسی توسین که به هورمون عشق مشهور است در پی ثبت خاطرات خوش و تداعی روزهای اول عاشقی می رود.ارتباطات عصبی جدید که باعث احساس دلبستگی نسبت به شریک زندگی می شود در افراد شکل می گیرد.

پسران عاشق بخاطر ترشح دوپامین احساس سرخوشی و شادی دارند و از نظر فیزیکی با تپش قلب، عرق کردن کف دست و … مواجه می شوند چون برای انها همه ی چیزهای عاشقانه جذاب بنظر می رسد.

در روانشناسی عشق پسر به دختر گفته شده بخشهایی از مغز که بر ترس از قضاوت دیگران تمرکز دارد غیر فعال شده و برای فرد اصلا اهمیتی ندارد که چه کسی از رابطه اش با خبر شود.

داشتن دوست پسر از نظر روانشناسی

داشتن دوست پسر از نظر روانشناسی

همانطور که می دانید بخاطر وجود تفاوت های فرهنگی، اجتماعی، مذهبی و … داشتن دوست پسر یا دختر تا همین اواخر هم یک کار زشت به حساب می آمد چون ما در خانواده و جامعه ای رشد کردیم که از کودکی جنسیت ها را جدا کرده اند و دختران و پسران اجازه نداشتن با جنس مخالف ارتباط برقرار کنند اما در این قسمت اجازه دهید ببینیم داشتن دوست پسر از نظر روانشناسی مشکلی دارد یا نه؟

اکثریت روانشناسان معتقدند که اگر روابط دو جنسیت در چهارچوب قوی و خوبی باشد و طرفین در سن مناسب و به قصد آشنایی بیشتر و ازدواج با یکدیگر ارتباط برقرار کنند نه تنها مشکل ندارد بلکه جلوی خیلی از ازدواج های غلط و مشکلات بعد از آن را می گیرد.

اخیرا خیلی از نوجوان ها بدنبال دوست پسر یا دختر هستند و چون از کودکی این دو جنس از هم جدا شده اند فکر می کنند که به قول خودشان رل زدن یک مساله مهم است و هرکسی رابطه نداشته باشد بی فرهنگ، غیراجتماعی، بی کلاس و … است.در صورتیکه ابدا اینطور نیست.دوست دختر یا پسر داشتن باید در سن درست که هرفردی کاملا عاقل شده اتفاق بیفتد.در سن پایین هر دو جنس درگیر احساسات و عواطف زودگذر هستند و متاسفانه خودشان را گرفتار عشق و عاشقی های بی هدف می کنند و به خودشان آسیب می زنند.

توصیه ما این است که ارتباطات خود را در حد همکلاس، دوست عادی داشته باشید اما تا جوانی خودتان را گرفتار رابطه های احساسی عمیق نکنید.

زنده نگه داشتن عشق در ازدواج

زنده نگه داشتن عشق در ازدواج

چطور عشقمان را بعد از چندسال زندگی زنده نگه داریم؟

  • در مورد شریک زندگی‌تان کنجکاو بمانید

 برای زنده نگه داشتن عشق همواره باید با همسرتان ارتباط برقرار بکنید به یاد بیاورید که زمان دوستی یا اولین ملاقات در مورد چه چیزهایی سوال کردید.سعی کنید آنها را بسط دهید.

  • به همسرتان توجه کنید

تلفن و تلویزیون را خاموش کنید و فقط روی گفتگو با همسرتان تمرکز کنید و اشتیاق خود را برای گوش دادن، حل کردن مساله و حمایت کردن از او نشان دهید.

  • همیشه قدردان باشید

فکر نکنید اگر طولانی مدت در یک رابطه یا ازدواج هستید دیگر نیاز نیست که بابت کوچکترین چیزها از همسرتان تشکر کنید. همیشه آداب قدردانی را در زندگیتان رعایت بکنید  تا حس قدردانی و احترام متقابل  در او هم ایجاد شود.

  • علایق مشترک را شناسایی کنید

در کنار اینکه هر فردی باید برای علایق خودش وقت بگذارد لطفا چیزهای مشترکی را پیدا کنید که هر دو نفرتان دوست دارید با هم انجام دهید.

  • با هم قرار بگذارید

فکر نکنید حالا که چند سال از ازدواجتان گذشته دیگر نباید با همسرتان بیرون از خانه قرار بگذارید. اتفاقاً با این کار شور و شوق و علاقه روزهای ابتدایی آشناییتان را به خاطر می‌آورید و همین باعث افزایش عشق وعلاقه‌تان می‌شود.

  • آنطور که می‌خواهید با شما رفتار شود رفتار کنید

حتماً شنیده‌اید که می‌گویند هرچه برای خودت می‌پسندی برای دیگران هم بپسند. در رابطه زناشویی هم این امر صادق است. طوری با همسرتان رفتار کنید که دوست دارید او با شما رفتار کند.

  • به عقاید هم احترام بگذارید

لطفاً به عقاید هم احترام بگذارید تا میزان صمیمیت و عشق و احترام بینتان بیشتر شود.

روانشناس تلفنی
2 Comments
  1. 👌👌👌عالی بود متشکرم 👌👌

  2. کلا پسری که عاشقته زودتر تقاضای ازدواج می کنه و میخواد تو رو مال خودش کنه … اگه دیدی ازت رابطه نمی‌خواد بدون به آینده فکر می کنه ، چون می‌دونه فرصت برای رابطه جنسی در آینده داره ..‌‌البته این یه اشتباهه که خودمم چندبار مرتکب شدم و الان پشیمونم ، وقتی خود دختر حاضر به رابطه بود من نمی‌خواستم ..آخرش م جدا می شدیم .. الان دیگه اپل رابطه بعد عشق آخرشم هر چی بشه حداقل حسرت نیس

پاسخ دادن

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *